Hazudik a megújuló Népszava is

„De ha se gazdasági, se biztonsági érdekek nem indokolják, honnan ez a fene nagy barátság?” – teszi föl a nagyon okos, mondhatni lényegbevágó kérdését a Népszava publicistája Putyin magyarországi látogatásának napján. Azé a Népszaváé, amely éppen most hirdette meg, hogy hamarosan megújul. Kibővülve, szombatonként a Vasárnapi Hírekkel összevont formában kerül az olvasók kezébe, integrálva összesen tizennyolc népszabadságos kollégát, akik februártól már a szerkesztőségben dolgoznak.

A forma változhat, ám a bevezetőben feltett kérdés jól mutatja, hogy a tartalom egyáltalán nem. Marad ugyanaz a hazug, balliberális, félrevezető, amit az érintett lapok mindig is képviseltek.

Mert ugye a frissen érkezett Horváth Gábor Druzsba című írásában amellett érvel, hogy se gazdasági, se biztonsági érdekek nem indokolják, hogy erős barátság fűzze össze Oroszországot és Magyarországot.

A gazdasági érvek között az az apróság persze nem szerepelt, amiről tegnapi cikkünkben részletesen írtunk, hogy Magyarország kőolaj- és földgázellátását alapvetően Oroszország biztosítja. Így kardinális kérdés, milyen a két ország kapcsolata. Ennél többet nem is kellene mondanunk a „fene nagy barátság” indoklására.

Azt azért nem árt hozzátenni, hogy Magyarország mindent elkövetett, hogy csökkentse az ukrajnai helyzet miatt fokozott és nem mindig kiszámítható energetikai kiszolgáltatottságát Oroszországtól. Ennek a legnagyobb ellenlábasai azonban éppen az európai uniós országok voltak – Horvátország, Románia –, illetve a Déli Áramlat megépítésének megfúrásában maga az Európai Unió. Emellett Oroszország mindenkor teljesítette Magyarországgal szemben szerződéses kötelezettségét. Putyin elnök mostani látogatásán is megerősítette, hogy ez a jövőben is így lesz.

A megújulóban lévő Népszava számára az is mellékes, hogy az orosz hitelből megépülő paksi bővítés révén Magyarországnak a jelenlegi 40 százalékról duplájára nő az olcsó villamosenergia termelése. Ez a lakosság rezsije és a magyar gazdaság versenyképes működése szempontjából nagyon is húsbavágó kérdés. A balliberális lapnak nem fontos az sem, hogy az építkezés révén tízezer új, jól fizető munkahely jön létre. S a 12 milliárd eurós beruházásnak nemcsak nyolcvan százalékát, hanem ha szükséges, akkor teljes egészét meghitelezi Oroszország, amit senki más nem hajlandó megtenni rajta kívül.

Mint ahogy azon is átsiklik nagyvonalúan a lap, hogy az ukrajnai helyzet miatti EU-s szankciók Magyarországnak 6,5 milliárd dollárt kárt okoztak, sok kis- és középvállalat egzisztenciáját, munkahelyeit sodorva veszélybe.

A biztonsági szempontról pedig csak annyit, hogy lehetünk mi a NATO tagja, de a szomszédunkban egy kontinensnyi ország fekszik, amellyel az álmoskönyvek szerint nem árt jóban lenni.

A gazdasági és katonapolitikai félrevezetősdi után ­– véres verejtékek árán – aztán csak előjött a farbával a szerző. Szerinte ugyanis a fene nagy barátság a közös demokrácia-felfogásban keresendő. „Ha egyszer megnyerte a választást, azzal örökre övé a politikai hatalom, amelyet minden ellenőrzés vagy ellensúly nélkül akar gyakorolni.” Hihetetlen arcátlanság. Nemcsak azért, mert sem Putyin, sem Orbán nem egyszer nyert már választást, hanem azért is, mert egyikőjüknek sem jut eszébe a demokrácia alapvető szabályaival szemben kormányozni. Hiába próbálja Horváth Gábor azt sugallni, hogy Orbánnak nehezére esik betartani az Európai Unió értékeit. Hiába próbálja azt a látszatot kelteni, hogy Orbán Magyarországot a pártállami idők kommunista világába akarja visszarángatni. Ennek semmi köze a valósághoz, ahogy szokás szerint a Népszavának sem.

Éppen a balliberális, globalista világ szeretné megtartani azt a nemzetállamok feletti hatalmat, amelynek széleskörű kialakítására az Európai Bizottság törekszik a nemzetközi baloldal lelkes támogatásával. Ez hasonlít leginkább a valós felhatalmazás nélküli, ellenőrzéstől mentes pártállami időkhöz, amelyben ’pc’ nyelvet beszélnek, s amelyben a Népszava is még mindig oly szívesen lubickolna. Csakhogy a liberális hegemónia ideje remélhetőleg mielőbb véget ér. Az uniós reformok pedig olyan irányba hoznak változásokat, hogy nem lehet az országok választóinak akarata ellenére kormányozni az öreg kontinensen.

Ehhez pedig Putyinra és Orbánra nagyon is nagy szükség van.

A két nép barátsága csak az ő pragmatizmusuk révén erősödhet tovább. Ez a történelmi realitás.

Naná, hogy a régi-új Népszava ennek éppen az ellenkezőjéről ábrándozik.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33615/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-03-04 15:44:18
Ez a szemét komcsi zsidó libsi propaganda ujság már a nevével is hazudik! Ez lenne a nép szavazni? Na ne! Adja Isten, hogy a Népszabadság sorsára jusson! Amen.
Válaszolok
Aladár 2017-02-03 12:06:25
Ők -a "Népszava" - a zsidó lap, égig magasztalták a SZU-t, aminek létrejöttében és embertelen működésében tevékeny résztvevők voltak. Mindazt a mocskot,amit ők,a zsidók elkövettek,most ránk akarják kenni.
A bajuk az,hogy nem ők a zsidók húzzák a talp alá valót.
Ha annyira rossz itt,miért nem mennek máshová,Izraelbe,az USA-ba ...? Mi meglennénk nélkülük.Jól meglennénk! Örülnénk a csendnek ami utánuk maradna.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?