Blogolj!

A kormánynak nem volt titkolni valója minden idők legkorruptabb beruházásában

Az adatvédelmi felhatalmazás alapján ma nyilvánossá tette a kormány az OLAF-jelentést, amivel egyszer s mindenkorra kifogta a szelet a kabinetet folyamatosan titkolózással vádoló ellenzék vitorlájából. Egycsapásra kiderült, hogy a kormánynak vagy a Tarlós-féle városvezetésnek valóban nincs semmiféle titkolni valója.

Minden OLAF által kifogásolt szerződés 2010 előtt született, így a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokhoz és a Demszky-féle városvezetéshez kapcsolódik. Egy kivételével, de arról később.

A négyes metró beruházásának teljes értéke 452 milliárd forint volt, ebből az OLAF szerint 272 milliárd forint érintett csalással, 166 milliárdot pedig elloptak.

A fejlesztéshez 76 milliárd forintot használtak fel a Közlekedési Operatív Program terhére, ebből 59 milliárd forint volt az Európai Unió hozzájárulása, és ez utóbbi összeget követelheti vissza az Európai Bizottság.

A jelentés nyilvánosságra hozatala után az ellenzéki pártok egy szempillantás alatt váltottak. A kormányra mutogatás helyett azonnal átálltak a kabinet oldalára, üdvözölve a közzététel tényét. Az MSZP ezúttal se tudta megtagadni önmagát, mikor reményének adott hangot, hogy ez valóban az eredeti dokumentum, nem pedig a jelentés manipulált verziója. Mindenki magából indul ki, gondolhatja az olvasó. „Akiről kiderül, hogy bűnözött, az üljön, és fizesse vissza a pénzt” – hangsúlyozta továbbá az MSZP. A DK volt az egyetlen, aki haloványan megpendítette, hogy a 2010 utáni városvezetés is érintett lehet az ügyben, amiről maga is jól tudja, hogy nem igaz. (Korábbi cikkünkben pontosan leírtuk, milyen ügy került reflektorfénybe 2010 után, ami Tarlós főpolgármester feddhetetlenségét teljes mértékben igazolja, s a jelentés nyilvánosságra hozatala után sem cáfolta egyik ellenzéki párt sem.) Egyébként a DK ezt mondta: „aki lop, annak a börtönben a helye, tartozzék bármelyik párthoz.” Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője, aki Európa legnagyobb korrupciós botrányának nevezte az ügyet, így fogalmazott: „Őszintén megmondom, hogy fejeket akarok látni a porba hullani". A Jobbik neveket akar hallani, amire nyilván majd csak a nyomozás lezárása után lesz lehetőség.

Fehéren-feketén kiderült, hogy a 4-es metró beruházásához se az Orbán-kormányoknak, se a fővárosi vezetésnek nincs köze.

Minden idők legkorruptabb beruházása tehát egyértelműen a baloldali kormányokhoz köthető.

Várjuk a nyomozás további részleteit.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33644/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-03-04 15:27:01
A cikk ok, de 1 állítása nem hihető. Szerintem Demszki beletartóztatik a bünöző brancsba akik a milliárdokat ellopták! Édes Istenem add, hogy ezek a gazemberek börtönbe kerüljenek, amen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?