Blogolj!

Gyurcsányék disznóságai nem felejthetők

„Készen állunk arra, hogy kormányozzuk Magyarországot tisztességgel, becsülettel, a többség nevében és felhatalmazásával” – hallhattuk Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének 13. évértékelőjében az egyetlen olyan mondatot, amelyben nyomokban felfedezhető volt a realitásokkal való kapcsolattartás szándéka. Hiszen Gyurcsány a többség nevében és felhatalmazásával óhajt kormányozni, ami megnyugtató, ezek szerint e pillanatban nem kell tőle fegyveres puccsra számítani. Ugye a nem demokratikus úton való hatalomátvétel víziója korábban több liberális értelmiségi gondolatában megjelent. A többség támogatásának megszerzéséhez azonban más is kell. Például tisztesség és becsület, amiről szintén sokat szónokolt Gyurcsány a közel háromnegyedórás beszédében, amihez az igazmondás is szervesen hozzátartozik. Márpedig az a kijelentés, hogy „Orbán előtt jobb volt, Orbán után jobb lesz” nem igazán tartozik az igazmondás kategóriájába. Ha ugyanis a 2010 előtti, alapvetően gyurcsányista időszak jobb lett volna, akkor a többség nem zavarta volna el a baloldalt úgy, hogy azonnal kétharmados győzelemhez juttassa Orbán Viktort. Erről az időszakról egyébiránt maga Gyurcsány állapította meg ékes magyar nyelven, hogy elkurtuk.

„Nem elég párás szemmel énekelni a Himnuszt. Érteni kell, hogy a haza becsületét meg kell óvni. Érteni kell, ha ez így megy tovább, akkor mindannyian tönkre fogunk menni.” Mondta ezt egy nappal azután, hogy nyilvánosságra került a 4-es metróberuházás teljes OLAF jelentése. A dokumentum megállapította, hogy a minden idők legnagyobb korrupciós botránya alapjául szolgáló szerződések 2010 előtt születtek és a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokhoz és a Demszky-féle városvezetéshez kapcsolódnak. Összesen 166 milliárd forintot loptak el, s ebből 59 milliárd volt EU-s pénz, amit Magyarországnak vissza kell fizetnie az Európai Bizottságnak. A haza becsületét bizony meg kell óvni. De nem feltétlenül azoknak, akik annak idején ellopták a milliárdokat...

Az a Gyurcsány beszél tisztességről és becsületről, aki a minap nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatában egy milliárd forintnál több osztalék felvételét tüntette fel. Önmagát ma már sikeres és tisztességes üzletembernek mondva nem beszél arról sem, hogy vagyonát a rendszerváltozás idején miként szerezte a privatizációs időszak bennfentesei számára nyitva hagyott jogi kiskapukat kihasználva anyósa, a nagyhatalmú Apró Piroska hathatós közreműködésével. Az a Gyurcsány riogat azzal, hogy ha ez így megy tovább, akkor mindannyian tönkre fogunk menni, aki keményen közreműködött abban, hogy Magyarország 2010-re Görögország szintjére, a szakadék szélére került. Onnan kellett visszarángatnia az Orbán-kormánynak úgy, hogy a korábban kiszipolyozott lakosságot ne terhelje tovább. Kényszerűségből különadóval terhelve helyette a bankokat, a multinacionális nagyvállalatokat. Miközben Gyurcsányék Európa közel legdrágább gáz- és áramdíját számlázták ki a lakosságnak s elvették tőle a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi fizetést.

Gyurcsány lazán bánik a számára kellemetlen múltbeli tényekkel. Miközben ma is Magyarország vezetőjeként tekint magára - csak tudnám, mi alapján - könnyedén erősíti hallgatósága amnéziáját. Arról győzködte hallgatóságát, hogy kit érdekel, mi történt 3-4-5 évvel ezelőtt, kit érdekelnek a régen elmondott rossz vagy jó mondatok, a demokratikus meggyőződésű emberek akár korábban elkövetett hibái, tévedései. A DK elnöke úgy gondolja, minden korábbi disznóságuk elfeledhető, félretehető, ha az „önkény” ellen küzdenek. Azon „önkény” ellen, amely megerősítette a gazdaságot, folyamatosan emeli a béreket, hét év alatt hétszázezer új munkahelyet hozott létre és megvédi Magyarország biztonságát a bevándorlók jelentette terrorveszéllyel szemben.

Lehet, hogy az ellenzéken belül könnyen feledhetővé tehetők a régebbi disznóságok, de a többség, akinek felhatalmazására úgy áhítozik Gyurcsány, másképp gondolja. Nem véletlenül állnak a közvéleménykutatási listák alsó fertályán. A balliberális oldalnak csak akkor van reménye megközelíteni a most is kétharmad-esélyes támogatottsággal bíró Fideszt, ha a Jobbikkal összefog. Ezt azonban Gyurcsány évértékelőjében kizárta. Hogy a valóság is kizárja-e, azt majd az idő eldönti. A jelenlegi ellenzéknek ugyanis éppen abból van legkevesebb, amelyről Gyurcsány évértékelőjében folyamatosan beszélt: a tisztességből, a becsületből, az erkölcsből.

S amíg ebből ilyen deficitesek, addig Orbánék „eltakarítása” valószínűleg hiú ábránd marad.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33678/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-03-04 14:49:43
Magyar vigyázz! Nehogy a következő választáson a fejedre ültessék fizetett cigány szavazatokkal ezt a gazembert és a hazáruló zsidó komcsi libsi söpredéket! Isten mentsen meg ettöl Téged és szeretett édes-szülőhazánkat.Amen. Isten áldja a becsületes magyart és szeretett édes-szülőhazánkat mindörökké.Amen.
Válaszolok
Zoltán 2017-02-06 18:39:44
Ha Benedek István elmeorvos élne, több kötetes Aranyketrecet írhatna ennek az egy személynek elmeállapotáról. Kivitetném a pusztára, a ketrecbe, hogy ne árthasson többet a magyar népnek. Egy ezred elmeorvos is kevés volna hozzá, hogy aranyozza lelkét. Sajnos nincs egyedül.
Válaszolok
Illés 2017-02-05 19:29:16
Ez az ember a tisztességről,becsületről,erkölcsről még annyit se tudhat,amennyit elmeséltem neki,mivel szerencsére nem ismerjük egymást.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?