Szigetvári a visszaeső

A nyíregyházi járásbíróság vette magának a bátorságot és már elsőfokon bűnösnek találta Szigetvári Viktort, az Együtt volt elnökét. Mint a Ripost arról beszámolt, Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon államtitkára és kabinetfőnöke, az Együtt volt pártelnöke három magánszemély megrágalmazása miatt került bíróság elé. 2014-ben jelentek meg hamis állítások egy kiadványban, amelynek az expártelnök volt a felelős kiadója. A hamis állítás az volt, hogy „nyíregyházi polip" irányítja a várost. Az Együtt azt közölte az Origóval, hogy ez szerintük vélemény, ezért megfellebbezik az ítéletet.

Az elsőfokú bíróság bizonyítottnak látta a rágalmazást, ezért bűnösnek mondta ki a politikust, akit egy év próbára bocsátottak.

Nem lenne baj, ha a másodfok is megtalálná azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján ott is bűnösnek találnák Szigetvári Viktort, s helybenhagynák az első fok ítéletét.

Az Együtt volt elnöke ugyanis szívesen tolja a biciklit a rágalmazó tényállítás és a véleménynyilvánítás határához, hogy aztán a bíróságra bízza a döntést, ha valaki büntetőfeljelentést tesz ellene.

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester tavaly jelentette föl Szigetvérit, amiért Orbán strómanjának nevezte őt. Szigetvári korábban azt is mondta, hogy strómanjain keresztül Orbán Viktor a leggazdagabb magyar, a maga 205 milliárd forintos vagyonával. Mészáros Lőrinc perének kimeneteléről egyelőre nincs hír, a nyíregyházi polipozásról azonban van.

Végre.

A közbeszéd megtisztítására nagy szükség volna, hiszen itt puszta indulatból, kicsinyes politikai érdekből bármit lehet mondani, vele nagy károkat lehet okozni. Méghozzá igaztalanul, így fölöslegesen. Ezen a terepen a bíróság nagyon sokat tehet. Ezért illeti elismerés a nyíregyházi járásbíróságot, hogy már elsőfokon megtalálta az ügy azon részleteit, amely alapján megalapozottan, nyugodt lelkiismerettel bűnösnek mondhatták ki Szigetvári Viktort.

Csak remélni lehet, hogy a bíróság segítségével végre eljuthatunk oda, hogy Gyurcsány egykori jobbkeze ne lehessen többé visszaeső rágalmazó, politikai környezetszennyező.

Csak egy valami: bűnös!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33816/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?