Az ellenzék meztelen valósága

Egy hete tartotta Orbán Viktor 19. évértékelőjét. Az ellenzék minősíthetetlen minősítésekkel igyekezett csökkenteni a nagyszerű beszéd jelentőségét. Mondták, hogy ez sem volt benne, meg az sem, hogy zagyva, összefüggéstelen, meg gyáva.

Érdekes módon az évértékelő öt legfontosabb pontjára egyikőjük sem reagált. Igaz, persze, hogy a hallgatás beleegyezés, azaz némaságukban még egyet is érthetnének vele, de az ellenzéki érvelés esetében ez általában másképp van. Mondhatni, ők a kivételek, akik erősítik a szabályt.

Ha például a miniszterelnök azt mondja, hogy az Európai Unió meg akarja tiltani a rezsicsökkentést, akkor ők bizony az emberekkel együtt nyugodtan mondhatnák, hogy ez képtelenség. Mondhatnák: óriási disznóság, hogy a tagállamok ármegállapítási jogát visszaadnák a nagyvállalatoknak. Így rezsicsökkenés helyett ötven-száz százalékkal megugorhatna a gáz és a villany ára. De nem mondják! Inkább némán segédkeznek abban, hogy az Unió tényleg tiltsa meg a rezsicsökkentést, s emelkedjenek duplájára az energiaárak.

Vita várható arról, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk, szól a második pont. Naná, mondhatnánk azonnal! Miért nem vették már eddig is őrizetbe őket! Tudjuk, hogy az EU joga másképpen szól, de akkor is. Az ellenőrízetlenül az unió területén tartózkodó migránsok miatt nagyobb a terrorveszély, az emberek féltik a biztonságukat. Mit csinál az ellenzék? Kussol. Lapít, mint az a fűben, s hivatalosan akkor is az Unió párján áll, ha a lelke mélyén maga is tisztában van vele, hogy saját személyes biztonságukat is kockára teszik.

„Meg kell küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel” – mondta továbbá a miniszterelnök. Vagyis a magyaroknak joga van tudni, hogy a közvélemény befolyásolására törekvő nemzetközi szervezetek fizetett aktivistái és magyarországi irodái – tehát nem civil szervezetekről van szó – milyen pénzből működnek, hiszen 2018 a választás éve. „Soros György szervezetei egyfolytában azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat, hogy letérítsék a magyar országgyűlést és a magyar kormányt az emberek által kijelölt útvonalról” – így Orbán. Az ellenzék ki nem mondott válasza micsoda? Helyes, ez így van jól. Ha már ők képtelenek demokratikus úton leváltani a kormányt, akkor hadd jöjjenek csak Soros „csapatai” és segítsenek nekik hatalomba kerülni. Ha nem ezt akarnák, már régen utcára vonultak volna ellene vagy ők is nemmel szavaztak volna a népszavazáson, s nem ellenkampányba kezdtek volna. Ahogy nyilván egyetértenek azzal is, hogy a nemzeti adópolitika meghatározása kerüljön Brüsszel kezébe, hadd legyenek minél magasabbak itthon az adók. Hadd érezzék minél rosszabbul magukat az emberek. S helyeselnek arra is, ha a munkahelyteremtő támogatásokat meg akarja vonatni az Európai Bizottság, hogy a munkahelyek száma se szaporodjon olyan látványosan, mint az utóbbi hét évben. Tiltakozni ugyanis e konfliktusok esetében sem tiltakoztak.

Persze, ezen nem kell csodálkozni, hiszen az ellenzék valódi szándéka általában még véletlenül sem találkozik az emberek döntő többségének akaratával. Legfeljebb azt hazudják. Igaz, arra is ritkán van alkalom, hogy az öt pont kapcsán ennyire koncentráltan kiderüljön, valójában mennyire szemben állnak velük.

Pedig ez az igazi disznóság!

Az ellenzék meztelen valósága.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/33947/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?