Az ellenzék ne sértegesse az embereket!

Fotó: MTI

Az ellenzéki frakcióvezetők közül senki nem vonta kétségbe, hogy a magyar gazdasági modell működik, hogy hazánk a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai célkitűzéseit elérte, amelynek részleteit Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásában tárta az Országgyűlésben a nyilvánossága elé ma délután. Az eredmények közül mások mellett kiemelte az államadósság csökkentését, a gazdaság bővülésének uniós átlagot meghaladó mértékét, a magyar turizmus kiemelkedő teljesítményét.

Viszontválaszában azonban annál inkább kétségbe vont több ellenzéki megállapítást.

Az ország sikereit az emberek munkájának tulajdonította, ezért szerinte a kormányt támadó ellenzékiek a magyar embereket sértik meg. Az egyebek mellett az oktatás állapotát szapuló Szél Bernadett, LMP-s frakcióvezetőt nyomatékosan kérte, ne sértegesse a pedagógusokat. A családok anyagi helyzetét nagyon rossznak minősítő Szélnek Orbán Viktor a 2010 és 2015 közötti statisztikai adatokat sorolta. 2010-ben a családok 24,5 százalékát fenyegette, hogy nem tudja törleszteni hiteleit, 2015-ben ez az arány 19 százalékot érintett. 2010-ben a magyar családok 74 százalékának nem volt fedezete a váratlan kiadásokra, 2015-ben 50 százalékának. Hat éve a magyarok 23 százaléka nem rendelkezett anyagi okokból személygépkocsival, most 20 százaléka. A családok 66 százaléka nem tudott évi egy hetes üdülésre menni, 2015-be 60 százaléka. Hat éve nem tudott kétnaponta húsételt enni a családok 22 százaléka, ma 19 százaléka. 2010-ben nem volt megfelelő fűtése a lakások 12 százalékának, 2015-ben 9 százalékának. Azoknak az embereknek az aránya, akiket az anyagi problémák közül négy egyszerre sújtott 2010-ben 23,5 százalék volt, most pedig 16,2 százalék. Az alsó értékek „még mindig magasak, de már sokkal jobbak, mint hat évvel ezelőtt volt” – szögezte le a kormányfő, kérve az ellenzéket, ne vitassa el azokat az eredményeket, amelyeket az emberek az elmúlt hat évben elértek.

Tóth Bertalannak, az MSZP frakcióvezetőjének hozzászólására reagálva jelezte, hogy örömmel veszi, ha az ellenzék versenybe száll a további rezsicsökkentésért, „üdvözlet a klubban”, de nem árt emlékezni arra, hogy amikor ők voltak kormányon, óriási mértékű rezsiemelkedést zúdítottak az ország nyakába, miközben azt ígérték: nem lesz gázáremelés. A nyugdíjemelést szorgalmazó kijelentése nyomán pedig Orbán Viktor emlékeztette, hogy ők voltak az a párt, akik elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat. A miniszterelnök tárgyi tévedésére is figyelmeztette a frakcióvezetőt, aki az inflációnál magasabb nyugdíjat követelt az idős embereknek. A magyar törvények szerint ugyanis a nyugdíjasok nem kaphatnak kevesebbet, mint az éves infláció. Aki ezt mondja, az egyszerűen nem mond igazat, szögezte le Orbán Viktor.

A kormányfő Vona Gábornak is jelezte, aki kérte, ne bújjon a miniszterelnök Tarlós István szoknyája mögé, hogy „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”. A Jobbik elnökének bírálatára úgy válaszolt: érti, hogy kiabál, mert bajban van: "Így szoktak járni azok, akik eladják a pártjuk lelkét". Kérte Vonát, ne rá legyen dühös, ha csinált egy antiszemita pártból egy filoszemita pártot, egy EU-ellenesből egy EU-barátot, egy bevándorlásellenesből egy bevándorláspártit. Nyomatékosan kérte, hogy a jobbikosok is tartsák be a törvényeket! Az érpataki modellt ne alkalmazzák országosan, mert "amit önök csinálnak Érpatakon, azt a lakásmaffia is megirigyelheti" – szögezte le. Orbán Viktor kijelentette, ma azért jut fejlesztésekre, mert nem engedik, hogy "az önökhöz hasonló alakok ellopják" a forrásokat, Magyarország ma azért erősödik, "mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani. (…) Addig lesz Magyarországon pénz, ameddig önök nem férnek a kasszához.” – mondta Orbán a Jobbiknak.

Nem véletlen, hogy a kormányfő felelőtlen ellenzékről és felelős kormányról beszélt.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/34092/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-03-04 01:57:32
Amit művel az ellenzék az égbe kiáltó gazemberség! Le velük! Amen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?