Blogolj!

Botka, a látszatdemokrata

A balliberális oldal nem finnyás

Most, hogy Botka László miniszterelnök-jelöltsége révén gyakrabban jár az országos rivalda fényében, a valódi énjét bemutató tények is nagyobb sebességgel látnak napvilágot.

Érdemes elolvasni a Szegedma.hu cikkét arról, hogy a szavakban oly nagy demokrata Botka László városi hatalmi gépezete hogyan kerüli meg a nyilvánosság széles sztrádáját, hogy az önző érdekeit a mellékutak, ha kell erdei ösvények felhasználásával érvényesítse.

A józan szemlélőben persze mindig is voltak kételyek atekintetben, hogy a 2002-2010-es szörnyű nyolc évet, az emberek kizsebelését, adósságcsapdába csalását hangtalanul kiszolgáló Botka miért változott Gyurcsány feltétlen kiszolgálójából egycsapásra látványosan a volt miniszterelnök ádáz ellenfelévé. Miért gondolta most hirtelen, hogy bocsánatot kell kérnie mindazoktól, akiket korábban becsaptak, rászedtek, visszaélve a bizalmukkal, a magát mindig is kisembercentrikusnak hazudó baloldali értékvilág elárulásával.

A mostani szegedi személyzeti trükkök éppen abban a nagypolitikai gyakorlatban gyökereznek, ahogy annak idején Medgyessy Péter megpuccsolták és Gyurcsányt ültették a miniszterelnöki székbe. Botka nem kért akkor bocsánatot, hogy egy olyan miniszterelnökre bízta a szocialista párt az országvezetést, akit a kutya se választott meg, s akiről már akkor is jól lehetett tudni, hogy mindennek jó, csak kormányosnak nem. Pedig az aljasság, a demokrácia megcsúfolása a puccsal sokkal kézzelfoghatóbb volt.

Most a hatalom megszerzésének reményében szór hamut a fejére, hogy azt bizonygassa: ő rendes ember, tartja az adott szavát, bátran lehet benn bízni, a kormányrudat a kezébe adni.

Csakhogy a kettős beszéd nagymesterei előbb utóbb lelepleződnek. A szegedi gyakorlat jól világít rá arra, hogy újból kellene születnie ahhoz Botkának, hogy hiteles politikust láthassanak benne a választók. Nyugodtan kijelenthető, hogy a polgármester a pártatlan szemlélőben már nem lesz rendes ember, akárhogy igyekszik a sokaknak szimpatikus arcát mutatni. A hiteles politikusi léthez egy emberöltő kell, mindenfajta szeplők nélküli olyan politikával, amely hatalmon mindig megtartotta az ígéretét. Az MSZP sok mindent elmondhat magáról, de ezt nem. S az a Botka sem, aki 1994 óta volt tagja az Országgyűlésnek, csak az összeférhetetlenségi szabályok miatt vált meg a parlamenttől 2014-ben. Mindenhez asszisztált, ami szoci, s ami szennyes.

Így a szegedi polgármestert legfeljebb azok ruházhatják föl a bizalmukkal, akik régi motorosok az MSZP támogatásában. Akik elfogadják a stikliket, a kisebb nagyobb bűnöket csak azért, hogy ne Orbán Viktor legyen Magyarország első embere. Azokat a potenciális szavazókat, akik nem szoktak elmenni a szavazásokra. Ezt a mintegy negyven százaléknyi választópolgárt a kétarcú Botka sem fogja tudni megszólítani. A Janus-arc országos politika felé mutatott fele igyekszik fehér lenni, a szegedi politikát figyelők számára viszont a fekete rész az ismert. S ahogy a Szegedma.hu írásából kitűnik, ehhez áll közelebb az Botka igazi (sötét) lelke.

Szívesen írnám azt, hogy az ellenzéki pártok is a látszat és a valóság nehezen megfejthető rejtvénye miatt nem lelkesednek Botkáért, mint közös miniszterelnök-jelöltért. A balliberális oldal azonban nem finnyás. Nincs meg hazugságok, hazug képviselők nélkül, így számukra már az is elegendő, ha valaki csak tisztának, demokratának látszik. Nos, a szegedi polgármester legfeljebb ennek a kritériumnak fele meg.

Ez pedig nagyon kevés ahhoz, hogy a magyarok döntő többsége megváltoztassa véleményét és Orbán Viktor helyett az esetlegesen Botka vezette ellenzékre szavazzon.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/34138/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?