Blogolj!

Gémesi hazugsággal gyúr a zászlóbontásra

Jókora hazugsággal hangol Gémesi György, Gödöllő polgármestere új politikai formációja, a Józan ész forradalma március 15-ikei zászlóbontására. A Magyar Nemzetnek adott interjújában ő is meglovagolja az ellenzék vesszőparipáját, a kormányzati korrupciót, amelynek igazolása tételesen még senkinek sem sikerült, beszélni, gyalázkodni azonban annál többeknek. Mondhatni, az egész ellenzéki erőtérnek, miközben éppen most borul a fejükre a 4-es metró gigakorrupciós bilije.

Gémesi úr úgy érezte, hogy példával is kell szolgálnia. Elő is rángatta hamarjában a vizes vb Duna Arénájának beruházását. Előbb okosan megállapítja, hogy „a korrupció kockázata az állami beruházások esetében igen magas, sőt ott a legmagasabb.” Ezzel a felütéssel aztán rátér a lényegre, ami szerinte a tényeket jelenti. Megállapítja: „A vizes vb esetében mostanra a tervezett négyszeresére nőttek a költségek, ezt pedig semmivel sem lehet megmagyarázni.”

Arra sem lehet igazából magyarázatot találni, hogy miért hazudozik valaki négyszeres költséget, mikor a vizes vb uszodájának és kiszolgáló létesítményeinek ára pontosan 49 milliárd forint volt. Egy fillérrel sem több, mint amennyi az eredeti, 2015-ös kormányhatározatban szerepel. (A kormányhatározat itt megtekinthető.)

A 49-ből 21,4 milliárdba került maga az uszoda. Korábban erről keringett egy 17 milliárdos érték is, amelyet Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) vezetője a napokban cáfolt az ATV-ben. Jelezte, ez az adat még Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök egy korábbi hibás kommunikációjának részeként látta meg a napvilágot és vezette félre az embereket. Az ideiglenes lelátók felépítése és elbontása, valamint az árvízvédelmi gát 13,7 milliárba került. A környék közlekedésfejlesztésére, így a rakparti és a Forgách utcai metrómegállóig vezető gyalogossétányra 1,5 milliárd forintot költöttek. A tartalék 1,8 milliárd forint volt. Ez így 38,4 milliárd forint, amelynek az áfája több, mint 10 milliárd, ami azonnal vissza is megy a költségvetésbe. Ezeket az összegeket Szalay-Berzeviczy maga is megerősítette.

Hol van itt a négyszeres költség, kedves Gémesi György? Helyes tények szerint az ön által vízionált korrupció mértéke a Duna Aréna estében nulla forint. Persze, ha lúd, legyen kövér alapon Gémesi még elmondta, hogy „Az olimpia megrendezése ennél is nagyobb korrupciós kockázattal járna.” Szegény reménybeli olimpiánk azóta éppen jobb létre készül szenderedni, de bármennyivel is lett volna nagyobb az olimpiarendezés korrupciója a vizes vb nulla értékénél, Gémesi narratíváját felhasználva a nulla többszöröse mindig is nulla marad.

Szóval, ez a duma nagyon nem jött be a Józan ész forradalma nevű pártcsíra vezetőjének, aki a nemzeti minimum tizenkét pontja megfogalmazására tesz majd kísérletet zászlóbontásukkor március idusán.

Azt nem tudom, hogy a „ne hazudj!” Deák Ferenc-i érték szerepel-e majd a nemzeti minimumok között.

Nem valószínű, mert az a bizonyos Magyar Nemzet interjú a „Szétlophatták volna a budapesti olimpiát” főcímmel jelent meg. Olyan idézet ez, amely nem szerepel az interjúban. Magyarán ez is hazugság. Nyilván a szerkesztői szenzációkeresés biggyesztette az írás élére. A hazug címadás legyen a Magyar Nemzet szakmai gondja. Az viszont már Gémesi felelőssége, hogy az anyag a megjelenése óta ezzel a címmel virít az újság online felületén. Vagy azért, mert a polgármester a visszaküldött kéziratot így hagyta jóvá, vagy azért, mert a megjelenés után sem reklamált a címadás miatt.

Kedves Gémesi György! Hazudozókból bőven el van látva az ellenzéki oldal. Azt nem tudni, hogy örömmel várják-e a Józan ész forradalmát a kormányt leváltani akarók klubjában. Az azonban biztos, hogy Gémesi György nem fog kilógni a Gyurcsány Ferenc, Molnár Gyula, Juhász Péter és a többi orbánfóbiás pártvezető sorából.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/34271/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Mihály 2017-02-26 10:30:33
Nem lehetne visszaküldeni a műtőasztal mellé? Ott egy időben legfeljebb egy embert veszélyeztetne.
Válaszolok
morotva 2017-02-24 16:27:13
Mivé lettek az MDF volt politikusai! Nagyon szomorú!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?