Blogolj!

Akart-e lopni a műsorvezető?

Krug Emília

Mióta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette a 79. Kormányinfón, hogy a Puskás Ferenc-stadion költsége bruttó 190 milliárd forint lesz, a balliberális sajtóban ismét elszabadultak az indulatok.

Nehezen emésztették azt is, hogy az éppen a minap átadott Duna Aréna 49 milliárd forintos tényleges költsége valamivel kevesebb lett, mint amennyiről az előzetes kormányhatározat szólt. A reménybeli olimpiánk kicsinyes pártérdekek miatt zátonyra futtatott hajója kapcsán azonnal az elköltött pénzek elszámolását, a fel nem használt összegek új helyének megjelölését követelték. Tudván tudva, hogy ezekre a kérdésekre az idő rövidsége miatt még nem lehet választ adni, de amint az adatok meglesznek, Lázár János azonnal nyilvánosságra hozza őket, ahogy ezt megígérte a már említett kormányinfón.

Az ATV tegnap közel fél órás műsort szentelt az ügynek, holott Krug Emília műsorvezető nyilván már akkor tudta, hogy nem jutnak a tények terén egy tapodtat se előre, amikor hozzáfogott a műsor összeállításához. Ennek ellenére szépen felépítette, hogy ki fog hablatyolni a korrupcióról a rendelkezésre álló időben, gondosan ügyelve arra, hogy nem létező konkrétumok nélkül is lehessen gyalázkodni, szellemi környezetet szennyezni. Olyan gusztustalan kérdéssel indítva az adást, hogy igaza van-e az ellenzéknek, amikor azt mondja, hogy azt a pénzt, amit a fideszes oligarchák el akartak lopni az olimpia rendezésével, most a stadionnal kezdik el apránként visszaszedni? Mondta ezt olyan természetességgel, mintha azt kérdenénk az olvasótól, igaza lehet-e egy betelefonáló nézőnek, aki azt mondta, hogy Krug Emília az adás során meg akarja lopni a riportalanyait?

A hablatyolás során persze előkerült Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke, akinek a költések kapcsán a lélegeztetőgép helyett ezúttal a gerincműtétekre várók jutottak eszébe. Megszólalt Szakonyi Péter újságíró is, aki – miért, miért nem –, Demszkyéket kezdte oltalmazni, mondván, hogy a metróépítés világszerte ötször, nyolcszor többe kerül. Már csak azt nem tette hozzá, hogy viszont ezek a sporttal kapcsolatos túlköltekezések elfogadhatatlanok. Előjött a Margit-híd felújítása kapcsán a költségek tízszeres megemelkedése (3 helyett 32 milliárd) is. Igaz, hogy ez még a szoci kormány idején történt, de a nézők fülét akár el is kerülhette ez az apróság, így ezt is rá lehet a Fideszre lőcsölni.

Amikor pedig véletlenül a tények kerültek szóba, érdekes módon a sportközgazdász Szabados Gábor elismerte, hogy a debreceni stadion, az új Fradi pálya és a felcsúti Pancho Aréna reális áron készült el. Neves kollégája, Muszbek Mihály pedig arról tájékoztatta a nézőket, hogy az Arsenal Stadion, a londoni Wembley és a kievi eb stadion, amelyek hasonlóak a Puskás Ferenc-stadionhoz is éppen annyiba kerültek vagy többe, mint a Népstadion utódja.

Ezt persze a stúdióban lévő Léderer Sándor, a K-Monitor igazgatója a nézők „tisztánlátását elősegítendő” azonnal cáfolta. Még szerencse, hogy Muszbekről tudják az emberek, hogy hiteles szakember, amíg Lédererről csak most tudták meg, hogy kicsoda.

A gyalázkodó verseny tovább folytatódik. Célja nyilván az, mint Pucknak, a Shakespeare-komédia fürge manójának, hogy az emberek gondolatait és érzelmeit­ minél jobban összezavarják és abba szeressenek bele, akibe egyáltalán nem akarnak. Természetesen az ellenzékbe.

A liberális varázslat aztán persze elszáll, és az emberek érzelmei, ítélőképessége a helyére kerül.

S ott marad akkor is, ha a 2018-as választásokig még számtalan ilyen kábító ballib „színdarabot” lesz kénytelen végigszenvedni.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/34512/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?