Botka egy gazember

Botka László (Fotó: Szegedma.hu)

Bocsánatot kérek, hogy ezt a nyers megállapítást választottam az írás címének, de egyszerűen nem tehettem mást.

444-en ma megjelent Botka írással kapcsolatban a szegedi polgármester szájából ugyanis több olyan megállapítás is nyilvánosságot látott, amit egyszerűen egy hétköznapi, normális ember sem engedhet meg magának, nemhogy egy polgármester, mi több, sokkal több: egy miniszterelnök-jelölt.

A migrációval kapcsolatban például ezt mondta: „Akinek az élete veszélyben van, annak a legősibb európai, keresztény, emberi törvény szerint, segítséget kell nyújtani. De nem tudom elfogadni, hogy több millió ember Afrikából vagy a Közel-Keletről úgy dönt, hogy ideköltözik Európába, mert itt jobban lehet élni. Ilyen nincs.“ Ezt az álláspontot vallja Orbán Viktorral az élen 2015 óta minden józanul gondolkodó ember, amióta a migránskérdés égetően aktuálissá vált problematikája megjelent Magyarországon. Ebben az időben Botka egyáltalán nem azon volt, hogy minden erejével segítse a kerítésépítést, a védekezést, hanem éppen az ellenkezőjére mozgósított. A HVG 2015 júliusi beszámolója szerint „…egyeztettek a nemrégiben megalakult, migránsokat segítő csoporttal, szerdán délre már teljesítették azok kéréseit. Mobil vécéket, mosdókat, tárolásra alkalmas faházat helyeztek el az önkormányzati cégek a szegedi vasútállomás előtt, hogy a napok óta csak növekvő létszámú migránsokat segítő csoport munkáját segítsék.”

Emlékezhetünk továbbá a Martin Schulz-cal folytatott megbeszélésére is, amiről az Európai Parlament volt elnöke azt nyilatkozta szegedi látogatása tapasztalataként, hogy ez egy elkötelezetten baloldali város, ahol nem utasítják el a menekülteket, ahová bármelyik menekültet el lehet küldeni.

Arról nem szólva, hogy a kvótaelleni népszavazás alkalmával sem különbözött pártja se hideg, se meleg álláspontjától Botkáé. Még véletlenül se tette le a garast a migránsok országunktól való távoltartása mellett. Pedig a mai nyilatkozata alapján akár kampányolhatott volna a ’nem’-ek mellett is. Rákoppinthatott volna például Kovács László, egykori MSZP pártvezér orrára, hogy ne mozgósítson már hülyén a távolmaradás vagy szándékosan érvénytelen szavazatok leadása mellett, hiszen az nem jó az országnak. Segítségével akár még érvényes is lehetett volna a népszavazás, kidomborítva, hogy a siker mögött a kormánypártok és az ellenzék egyik legnagyobb erejének összefogása áll. Utóbbinak pedig személyesen Botka László lehetet volna a kovásza. Mennyivel hitelesebb lenne legújabb nyilatkozata, nem?

Nem, kérem tisztelettel, nincs új a nap alatt. Botkának nem ment el az esze. Ugyanolyan gátlástalan migránspárti ő most is, mint volt tavaly júliusban vagy a Schulz-látogatás idején vagy éppen a népszavazáskor. Ugyanolyan rosszat akar Magyarországnak, mint Soros György, Jean-Claude Juncker vagy a lopakodó hatáskörelvonások sorozatát megvalósítani akaró brüsszeli bürokrácia. Most csak azért lett ennyire engedékeny a nemzeti érdekekkel szemben, mert tisztában van vele, hogy a magyarok többsége elutasítja a migránsok befogadását. Botka pedig a választásokhoz közeledve nem a magyaroknak, csupán a többségnek akar hízelegni, rokonszenvnövelő, szavazatgyarapító nyilatkozatokat tenni. Azoknak, akiket az MSZP-ben szeretnek „egységsugarú síkidomként” nevezni-kezelni.

Botka, mint a többi jó baloldali politikus akkor és azt hazudik, amikor és amit az érdekeik megkívánnak. Ez a balliberális politikai színtársulat vele született tulajdonsága. A kettős mércét a remélhetőleg egykettőre meghaladottá váló globalista pc csak nekik engedi meg.

Emlékezhetnek, 2015 nyarán egy levélben még azt írta, hogy „nemcsak kell, hanem érdemes is küzdeni a 2024-es magyarországi olimpiáért”. Aztán a pártja – már az ő miniszterelnök-jelöltsége idején – nagy garral beáll aláírást gyűjteni a momentumosok mellé.

De hogy Botka szavahihetősége tekintetében ne menjünk messzebb saját, személyes helyzetének értékelésénél, elég felidézni, hogyan viszonyult saját miniszterelnök-jelöltségéhez tavaly nyáron, amikor nem választották meg az MSZP választmány elnökévé. „A miniszterelnök-jelöltségnek értelemszerűen már nincs politikai realitása. Mit írnának rá a szórólapra? Tisztelt választópolgárok, nekünk nem kellett, önöknek jó lesz, üdv. Magyar Szocialista Párt?” Aztán ímelá’, mégis itt van.

S már miniszterelnök-jelöltként beszél arról, hogy Gyurcsánnyal semmiféle közösséget nem vállal, a Jobbikkal való együttműködésről pedig azt mondja, hogy neki a „nem” is elég. És hozzáteszi: „A létező legkárosabbnak tartom, hogy ha még jószándékkal is, de meghatározó értelmiségiek mindenféle technikai koalíciókról beszélnek. Ez lebontja a még meglévő morális gátat a kiábrándult baloldali szavazókban.” Jelen állás szerint nincs tehát együttműködés se a Jobbikkal, se a „rosszabbikkal”.

Ez azonban egyáltalán nem valószínű. Botka ugyanis ezt mondja: „Miközben a Fidesznek kétszer annyi szavazója van, mint az összes baloldali, demokratikus pártnak együttvéve, a magyar lakosság jelentős többsége kormányváltást akar. Mindenkinek újra kell gondolni a stratégiáját. Ha azt látom, hogy ez működik, akkor én ebbe be tudok szállni. Ha ez a következő hónapokban nem történik meg, akkor én ebben nem tudok részt venni.”

Győzni tehát Botka számai alapján is csak a Jobbik szavazók meghódításával van némi esélye az ellenzéknek, de úgy sem sok. A hatalom megszerzése, a pillanatnyi érdekek szolgálata azonban mindent felülír gyurcsányostól, jobbikostól egyaránt.

S hiába mondja Botka: „az MSZP-re is igaz, hogy politikus nem fordulhat szembe a választói elvárásokkal.” Hogy nem szakad le az ég! Ezt a papír elbírja, a valóság azonban nem. 1990 előtt évtizedekig a szovjet szuronyok segítségével, a rendszerváltás után 2002-2010 között pedig már „demokratikus” erőként vállvetve, előre megfontolt szándékkal csapták be saját szavazóikat is.

Nyugodtan feltételezhetjük tehát, hogy minden, amit Botka kormányfő-jelölti minőségében kijelent, az pusztán a hatalom megszerzése érdekében hangzik el, s nem azért, mert a polgármester valóban fontosnak tarja Magyarország további erősítését, az országlakosok életének boldogabbá tételét.

Ezért jeleztem a címben, hogy Botka gazember.

Talán belátható, hogy a fentiek alapján ez a minősítés nem vonható vissza.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/35057/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
József 2017-03-01 08:09:26
Nem! Nem kell visszavonni, Botka valóban gazember. Emlékszünk a korábbi nyilatkozataira, és a korábbi hallgatásaira is. Mert csak akkor szólal meg ha ahhoz egyéni érdeke fűződik. Soha az ország érdekében nem hallottam tőle egy félmondatot sem. Ezeket a tényeket viszont szélesebb körben kellene ismertetni az emberekkel, mert sokan vannak akik félrevezethetők. Nem szabad hagyni, hogy az a nemzeti tragédia bekövetkezzen, hogy ezt a senkiházit megválasztják!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?