Blogolj!

Gyurcsány véres kézzel akar választást nyerni

Fotó: Nagy Béla

Képzeletbeli országvezetőként osztotta az észt Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusán ma délben a Millenárison. Már beszéde elején leszögezte, hogy gyarapodó jövőbe „akarom vezetni az országomat”, nem rémálomba.

Miiit??? „Országomaaaat!?” Jézus isten! Ez a kijelentés önmagában hátborzongató. Az országlakosok többsége számára ugyanis az, hogy Gyurcsány ismét az ország vezetője lehet, nettó rémálom, s egyáltalán nem a gyarapodó jövő záloga. S hogy a rémálom emlékeit végképp eltörölje, már ki is jelentette, hogy nem a múlt harcait akarja folytatni, hanem az ország jövőjét akarja felvirágoztatni. Hogy még aki akar a múltra emlékezni, az se gondoljon arra, milyen fejvesztve menekült a ország a gyurcsányista időktől 2010-ben. Ne gondoljanak arra, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat, meg a 13. havi fizetést, hogy a háromszorosára srófolt gázár és a kétszeresére emelt áramdíj miatt rosszabb volt a megélhetés, az embereket hitelcsapdába csalva hagyták magukra.

Gyurcsány a nagyszerű jövőt például adóemeléssel képzeli el. Kutyagusztusa van! Akik többet keresnek, ott az adó is magasabb legyen, mondta. Adóemelésben a liberálisok mindig is jók voltak, ahogy a bérek alacsonyan tartásában is. Most, hogy a kormány számos területen folyamatos és komoly béremelési programokkal javítja az emberek életminőségét, Fletónak is eszébe jutott a téma. Bátran belevágta a hallgatóság szemébe, hogy olyan béreket és nyugdíjakat akar, amiből tisztességesen meg lehet élni. Bravó! Furcsa is lett volna, ha a választások előtt egy évvel ennek közvetlenül az ellenkezőjét mondja.

Persze valójában most is a stagnáló, romló életszínvonal mellett érvelt, amikor harsányan kiállt az Európai Egyesült Államok eszménye mellett. Olyan európai közösség támogatására utalva, amely tovább csökkentve a nemzetállamok szuverenitását fontos hatásköröket akar elvonni az országoktól. Olyanokat például, mint a rezsimegállapítás hatásköre, hogy az energiaárakat ne a nemzeti kormányoknak, hanem az Európai Bizottságnak legyen módja meghatározni. Gyurcsány azt is támogatja, hogy Brüsszel tegye rá a kezét a magyar adópolitika meghatározására, amely révén szintén nem teremne babér a magyar munkavállalóknak. Szívesen megfúrná továbbá a munkahelyteremtési támogatások kormányzati folyósítását is, ne legyen annyi munkahely Magyarországon, hogy előbb utóbb mindenkinek jusson. Az Európai Egyesült Államok eszméje melletti kiállás azt jelenti, hogy az emberek életszínvonala marad a 2004-es belépésünk óta tartó irreálisan alacsony szinten, miközben a nyugati tőke akadálytalanul működik Magyarországon, s vámmentesen viszi ki a profitot. Az unióra természetesen szükség van, de nem gyurcsányista-liberális módon, hanem a nemzetállamok szerepének megnövelésével.

Nagyon azért nem kell izgulni, hogy Gyurcsány újból kormányközelbe kerül. Beszédéből ugyanis az is kiderült, hogy továbbra sincs megegyezés a választáson való indulásról az MSZP-vel. Látszólag tudomásul veszi, hogy a szocialisták, Botka vezetésével állítják össze a listájukat, amin Gyurcsány nyilván nem szerepel (ezt nem mondta, de ez Botka egyik közismert alapfeltétele), a választókerületek jelöltjeit viszont a DK állítaná. Ebből nyilván semmi nem fog megvalósulni, de hogy mi lesz az ellenzék végső táncrendje, azt ma még elképzelhetetlen megjósolni. Tény, ami tény, az ellenzéki oldalon a lökdösődés folytatódik, ami teljességgel érthető. Ennek ugyanis sokkal nagyobb a hírértéke, felületszerző képessége, mintha békés összeborulásban, unalmasan, érvényes mondanivaló nélkül menetelnének 2018 felé.

Igaz, ellenzéki oldalon mondanivaló eddig se volt, most sincs. Voltaképpen ez a legfrissebb Gyurcsány-beszéd ki nem mondott, mégis legfontosabb üzenete. Legfőbb programként továbbra is marad az orbánozás. Illetve a momentumosok sikerén felbuzdulva ennek egy felturbózott változata, a legújabb taktikai „csodafegyver” bevetése, a népakarat-cunami. Hogy aláírásgyűjtésekkel, népszavazás-kezdeményezések sorával a helyi ellenzéki pártszervezetek keserítsék meg a kormány, az önkormányzatok életét, igyekezzenek megtorpedózni, visszavonatni a különböző intézkedéseket.

Gyurcsánynak nem volt elég az olimpia, mint nemzeti álom meggyilkolása. Ő a következő évben folyamatosan vért akar látni.

Véres kézzel akar választást nyerni.

Ez is egy opció.

Meg kell próbálni!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/35404/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?