Blogolj!

Soros György tettestársa

Hiába koppintottak a tények sorozatosan Mászáros Antónia orrára a Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkárral az ATV Egyenes Beszéd című műsorában folytatott beszélgetésben, ez a helyzet egy pillanatra sem hozta őt zavarba. Sőt, kérdésről kérdésre úgy folytatta mondókáját, mintha ő képviselte volna a tényeket, vendége pedig a hamisságot.

A Mészárossal nem először előforduló, ritka visszataszító műsorvezetői alapállást csak az államtitkár valóban egyenes beszéde tudta kiegyensúlyozni, s a beszélgetést az élvezhető kategóriába emelni.

Már a felütés is rosszul sikerült, hiszen a kormány most kapta meg a zöld jelzést Paks bővítése ügyében az Európai Uniótól, ami a sokéves küzdelem után nagy sikernek számít. Ezek után a kérdés egy nyilvánvalóan rosszindulatú állítással indul: „A zöld lámpa nem győzelem a magyar kormány számára Paks ügyben, mert azt hazudtolták meg, amit önök évek óta állítanak, állami támogatás nélkül, nyereségesen, megtérülő módon, olcsón működni fog ez a beruházás?” Kérdezte ezt így annak ellenére, hogy mintegy egy évvel korábban arról beszélgettek Jávor Benedek EP képviselő nyilatkozatait citálva, hogy Paks bővítése soha nem fog zöld lámpát kapni. Mészáros igyekezett elkerülni ezt a kínos szembesülést, de Csepreghy erre nagyon udvariasan emlékeztette. De, Jávor Benedek konzekvens aknamunkája ellenére a zöld lámpát megkapta a bővítés! S bár nem mondta ki, de az államtitkár arcán átsuhanó mosoly jelezte, hogy igenis, ez nagy győzelme a kormánynak. Egy normális értékrendű ember ilyenkor elszégyelli magát, elpirul, s megpróbál normális riporterként tovább kérdezősködni. Mészárosnak ez most sem ment. A pofátlan kérdésére adott válaszból kiderült, hogy az Európai Bizottság nyereségesnek ítéli a beruházást, és arról rendelkezett, hogy a profitot hogyan használhatja fel a kormány.

Bár többször kérte az államtitkár, hogy lehetőleg a kormányzati tényekről beszélgessenek, ez továbbra sem sikerült.

Egy másik felvetés szerint a versenyképességi mutatók terén azért romlik Magyarország pozíciója, mert a korrupció rontja a hatékonyságot. Itt a Transparency International jelentése volt a kiinduló pont. Azé a jelentésé, amelynek alapját az exfideszes, szélsőségesen liberális Ungár Klára fémjelezte Korrupciókutató Központ 2014-15-ös elemzése képezte. Ez azt mutatta be, hogy az úgynevezett MGTS csoport – Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborc István és Simicska Lajos – nevével fémjelzett csoport, illetve a hozzájuk köthető 66 cég hogyan szerepelt az elmúlt évek közbeszerzésein. Kiderült, a csoport a Magyarországon kiírt összes közbeszerzés 0,5 százalékát nyerte meg. Hogy szokták mondani? Bolha „szerszámán” a pattanás. Csepreghy leszögezte, „meg merem kockáztatni, ha bármely 66 nyertes céget összekapcsolom valamely logika alapján, akkor legalább ekkora értéket tudunk elérni, ami a korrupcióval kapcsolatban semmit nem bizonyít.”

Talált, süllyedt! Csak Mészáros tett úgy, mintha a válasz megdicsérte volna éles meglátásait. Pedig okkal elsüllyedhetett volna szégyenében.

A Soros Györgyhöz köthető szervezet egyébiránt 2006 óta működik Magyarországon. Gyurcsány idején, 2010-ig összesen 22 jelentést tett közzé a kormányzati ügyekről. Azóta a mai napig nem kevesebb, mint huszonkétszer annyit, több, mint 500-at. Olyan jelentésekről van szó, amelyek tényalapjairól maga a szervezet vezetője sem tud meggyőző érveket mondani. Nyilvánvaló céljuk, hogy napról napra félrevezessék a magyar közvéleményt.

Azt mondják, a kosz a koszt vonzza, a sötét gondolat a sötétséget. Amire hangolod magad, azt fogadod magadba. Annak leszel tettestársa, megvalósítója.

Hogy milyen gondolatok jegyében talált egymásra Soros, a Trasparency és Mészáros, azt döntse el az olvasó.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/35812/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
tündérördög 2017-03-10 08:38:01
Ja, és a Szerkesztőség szó miért van fenn, ha nem lehet írni nekik?
Válaszolok
tündérördög 2017-03-10 08:37:00
T. Szerkesztő Úr! Jó lenne, ha nemcsak magát, a saját cikkeit tolná előre folyamatosan, hanem az én posztjaimat is feltenné néha, hiszen az alakulástól itt vagyok. Semmivel sem ír jobban, élvezetesebben, kritikusabban, mint én, de azért cenzurázik. Akkor miért kritizálják a baloldalt, ha maguk még kirekesztőbbek? Ja, itt a három T helyett csak az egy T dívik?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?