Simicskáék bandériumai

Simicska Lajos magyar hangja a fia, Simicska Ádám

Simicska Lajos fiának, Simicska Ádámnak sikerült a hülyék gyülekezeteként tekinteni az összes magyar közvéleménykutatóra. A fiatalember azt találta mondani a zsurpubi.hu portálnak, hogy a Fidesz meg fog bukni 2018-ban. S a választás igazi tétje az lesz, hogy Vona Gábor megszerzi-e a kétharmadot vagy sem.

Nem tisztem az ezzel egyhangúlag és teljességgel ellentétes közvéleménykutatók álláspontját megvédeni, mint ahogy Simicska Ádám szenzációhajhász nyilatkozatát sem szeretném túllihegni. A hang Jákobé, a kéz Ézsaué. Simicska Ádám a sértett Simicska Lajos fia, aki egyszerűen apja magyar hangjaként vesz részt a közéletben. Simicska Lajos fián keresztül is azt kürtöli világgá, hogy igenis, Orbán Viktor bukni fog 2018-ban, mert ő mindent megtesz azért, hogy így legyen. Ahogy nyilatkozta a nagy összeveszés után: harcolni fog Orbán ellen s a végén le is fogja győzni.

Simicska erkölcstelensége, gátlástalansága, gigantikus rombolhatnékja a jelek szerint tényleg nem ismer határokat. Nem elég, hogy lényegében azért fordult szembe Orbánnal, mert a miniszterelnök „képes” volt az ország érdekeit Simicska önző, egyéni érdekei elé helyezni. S például a mezőgazdaságban nem a nagygazdaságokat, hanem – teljesen természetesen – a családi gazdaságokat részesítette előnyben, amivel sok milliárd forint állami támogatással rövidítette meg a nagyvállalkozót s hozta kedvező helyzetbe a megélhetésért keményen megdolgozó vidék Magyarországát. Arról nem szólva, hogy Simicska a Fideszben betöltött bizalmi funkciója nélkül sosem válhatott volna vagyonos emberré. Soha nem kerülhetett volna abba a helyzetbe, hogy óriási tőkéje elvegye a józan eszét, és a mindent felülíró közérdek helyett a saját magánérdekét helyezze előtérbe. Ezért aztán a nevezetes G nap óta, amikor nyilvánossá vált a kettejük kapcsolatának megromlása, nem győz vonyítani, a kudarc miatt nehezen viselt mérhetetlen fájdalmát médiumain keresztül világgá kürtölni s pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve rohamokat indítani Orbán ellen.

„Csapataink harcban állnak!” De nem úgy, mint ’56-ban, az ország érdekeinek védelmében. Jobbikos és más ellenzéki bandériumok Simicska bosszúvágyát hivatottak kielégíteni, illetve személyes, egyéni érdekét kiszolgálni.

Mélységesen erkölcsdeficites állapot, szavakat sem lehet találni rá.

S ebben a hidegháborús folyamatban szólal meg a fia, Simicska Ádám, akit apja a Magyar Nemzetet kiadó és a mno.hu-t működtető Nemzet Lapkiadó ügyvezetőjévé emelt, hogy elmondja azt, amit elmondott. A fiatalembertől persze nem várható el, hogy ne segítse a szüleit, ne nyilatkozzon olyat, amit az apja elvár tőle vagy megkéri rá. Még akkor se, ha annak tartalma a közvélemény mai tudása szerint teljes képtelenség. Olyan ember mond ilyet, akinek elgurult a gyógyszere. Normális esetben ilyet egy laikus se állít, a szakértők pedig főleg nem vállalkoznak efféle megalapozatlan jóslatokra.

Simicska Ádám esete azért kivétel, mert ő tudhat olyat „apucitól”, amit más nem. Például, hogy a Jobbik és a mérhetetlenül demokratikus ellenzék összefog, közös listát állít és minden választókerületben egy jelöltet indít a fideszes vetélytárssal szemben. Az ilyen mértékű összefogást persze minden ellenzéki párt tagadja, mi több kizárja. A pénz jó részét ugyanakkor valószínűleg a bosszúvágytól fűtött Simicska adja, s mint tudjuk, az rendeli a nótát, aki a zenekart fizeti. S bár például mind a Jobbik, mind Vona Gábor népszerűsége sokat csökkent a néppártosodási váltás kezdete óta, s a többi ellenzéki párt eredményei sem sok szót érdemelnek, ezért az összefogás még kevésbé látszik elkerülhetőnek.

Láthatjuk, Simicska nem az az ember, aki veszteni tud, még kevésbé veszteni akar. A saját fiát is képes felhasználni, hogy napjainkban meghökkentő hülyeségnek ható kijelentésekkel szórakoztassa a közvéleményt.

Nem nevetünk rajta. Ahogy a tutit mindig bemondó liberális értelmiségiek Hellertől Harasztiig, Konrád Györgytől Kőszeg Ferencig sem nevetnek. Sokkal inkább a háttérben, csendben dolgoznak azon, hogy megbuktassák Orbánt, hogy hatalomra segítsék a liberalizmust, a nagytőkét, a globálnyikokat, a Simicska-féle kevesek önző Magyarországáról álmodókat. Tudjuk, hasonló a hasonlónak örül.

A magyarok azonban azért dolgoznak, hogy a saját boldogulásukat szolgálják.

Nem pedig a dühtől fuldokló, bosszúvágytól fűtött, telhetetlen Simicskának és zsúrpubis fiának nemzetellenes ellenzéki bandériumaiért.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36104/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?