Vona házhoz ment a pofonért

Felemás napja volt hétfőn Vona Gábor Jobbik elnöknek. Előbb házhoz ment a pofonért a parlamentbe, aztán sajgó orcáját az Hírtv-ben éppen debütáló Kálmán Olgával simogattatta bő tíz percen keresztül.

A báránybőrbe néppártosodó, jólfésült fiatalember előbb farkasfogait mutogatta Orbán Viktor felé, midőn ismét előhozta a miniszterelnökkel szembeni, ezerszer cáfolt, bizonyítékokkal alátámasztott ügynökvádat. A kormányfő ezek után kénytelen volt lehazugozni, bár szemlátomást nehezére esett a dolog. Nem azért, mert valótlanságot mondott, hanem azért, mert úri ember csak nagyon indokolt esetben használ a nyilvánosság előtt ilyen nyers fordulatot. „A levéltár nyitott, kérem használja” – igazította útba az útonállót. Hozzátette: „természetesen a másik oldalon álltam, mind, akik itt ülünk, a másik oldalon álltunk, bennünket üldöztek, a mi lakásainkba telepítettek lehallgató-készülékeket, nem működtünk együtt semmiféle szolgálattal”.

Nyilván nem véletlen, hogy ezt a vádat két éve éppen az a Simicska vágta Orbán szemébe, aki 2015 februárjában nyíltan szembefordult a miniszterelnökkel s aki most éppen a Jobbikban látja azt az erőt, aki meg tudná buktatni Orbán Viktort. Ezt ugyan személyesen nem merte kimondani, de fiával, Simicska Ádámmal megüzente egy interjúban, hogy 2018-ban az lesz a nagy kérdés, megszerzi-e Vona a kétharmadot vagy sem. Az ügynökvádra egyébként bizonyítékokat ő sem tudott felmutatni, szánalmas sztorizgatással igyekezett igazolni az ellenkezőjét, persze sikertelenül.

Majd Vona egy idétlen fordulattal az S betűs szavak nehézségeit vetette fel Orbánnak: „az S betű félelmetes, tekereg, kanyarog”, s a kormányfő valamiért fél ezektől a szavaktól. „Higgye el, az egész világot nem Simicska Lajos és Soros György irányítja!” – mondta a nagyon okos pártelnök. Idétlenségét Orbán egy kézlegyintéssel intézte el jelezve, „nem igaz, hogy mindenkivel bajom van, itt ül mellettem Semjén Zsolt például”, durrantotta el könnyedén az S-betűs poént. Orbán elmondta továbbá azt is, hogy a Jobbik nehéz helyzetben van, „maguk is bevallották, hogy a pártjukat eladták, és ahol eladás van, vevő is van”. „Mindannyian tudjuk, hogy önök nem a saját álláspontjukat képviselik, önök benne ülnek egy nagyvállalkozó zsebében. Önök a Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak.”

A kör tehát bezárult. Ezúttal is fényesen kiderült, hogy Vona Simicska nagyvállalkozó zsebében van, s ezúttal is „munkaadója” vádjait böfögi vissza.

Aztán a Hirtvben este újfent kiderült, képes Vona saját magától is hihetetlen hülyeséget állítani. Kálmán Olga pedig hagyta. Talán nem véletlenül. Similis similis gaudet. Vona: „Szerintem nem jó, ha egy országban kétharmad van. Nekem az elmúlt évek, különösen, mikor a kétharmadot a Fidesz birtokolta, azt bizonyították be, hogy sajnos ez egy politikai közösségből nem a jobbat hozza ki, hanem a legrosszabbat.”

Nem jó a kétharmad? Kedves Vona Gábor, nem, hogy nem jó, egyenesen nélkülözhetetlen! A jóakartú embereknek legalábbis.

Ha például az SZDSZ valóban rendszerváltó párt lett volna, s nem rendszervisszaváltó, akkor már 1990-ben megkezdődhetett volna az, amit a szabad választások alkalmával a magyarok akartak. A rendszerváltoztatás. Az SZDSZ azonban kierőszakolta a paktumot az MDF-fel, államfővé emeltette Göncz Árpádot, s ott tette be a seprűnyelet a küllők közé, ahol csak tudta. Ennélfogva a kommunista-liberális hatalom 2010-ig regnálhatott a nyakunkon. Az 1949. évi XX. törvényt, azaz sztálinista-rákosista alkotmányt foltozgatva visszafogta Magyarország fejlődését, lábunkon az IMF béklyójával, amit még Kádár akasztott oda, hogy konzerválhassa hatalmát. Kétharmad nélkül a többségnek a Nyugathoz való felzárkózási vágyát a balliberális kevesek munka nélkül elért boldogítására lehetett csak fölhasználni.

Az igazi rendszerváltozást a Fidesz kétharmada hozta meg. Nélküle nem ment volna az Alaptörvény és a sarkalatos törvények elfogadása, az IMF lenyúzó markából való megszabadulás, a gazdaság erősödő pályára állítása, amit már a béremelések folytán az állampolgárok is érzékelnek.

Vona Gábornak ez nem jó! Szerinte nyilván az a legrosszabb, hogy erősödik a nemzet, hogy eddig sikerült megvédeni az országot a migránsoktól, az őket ösztönző Sorosok, Simicskák, Junckerek ármánykodásától. Látható, hogy Vona nemzetrontó álláspontonján volt annak idején az SZDSZ is.

Szavaiból kiderül, ha Vona hatalomra kerülne, ugyanezt az irányt folytatná. Simicska pedig nyakló nélkül gyarapíthatná a vagyonát, tehetné tönkre tömegesen a magyarokat. A Hirtv pedig nemcsak 2018-ig, hanem tovább is szennyezhetné a környezetet.

Ebből azonban a választók többsége köszöni szépen, de nem kér. A költőt idézi: „Az ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz.”

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36149/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?