Juhásznak tetszik az akasztás is

Különös ízlése van Juhász Péternek, az Együtt fütyülős elnökének. Nemcsak azért, mert nem fordult föl a gyomra attól, hogy bajkeverő társaival megzavarja húszezer ember méltóságteljes ünneplését március idusán. Hanem azért is, mert neki nyilvánvalóan tetszik az a förmedvény, amit az Izraelben élő gyurcsányista Dániel Péter március 15. tiszteletére a 888.hu szerkesztőségének írt. A sok, nyomdafestéket nem tűrő kifejezésért elnézést kérünk, a rövidített idézés nélküle azonban nem lenne tisztán megmutatható, hogy a kábítószeren, hazugságokon, rágalmakon kívül mi tetszik még igazán Juhász Péternek. A levélben előforduló nyelvhelyességi hibákért elnézést kérünk. Nem javítottuk, hogy pontosan szemléltethessük, nyelvében is mennyire magyar Dániel Péter.

Íme: „Juhász Péterék és a bátor füttyös demokraták nem a nemzeti ünnepet zavarják meg, hanem a szemét geci, hazaáruló Orbán Viktort. Az a mocskos, köztörvényes tolvaj diktátort, aki már hosszú évek óta köpi arcon a magyar demokráciát és a magyar társadalmat. De meg fogja kapni a méltó büntetését. (…) Orbán Viktor és aljas, fideszes bűntársai vagy lógni fognak vagy a börtönben fognak megrohadni és ha majdan ügyészként szerepet kapok ebben, akkor garantálom, hogy minden családtagjuk és minden bűnsegéd stróman vissza fog adni minden lopott és elsikkasztott vagyont, földet, céget, sőt még a trafikokat is. Legalábbis, ha majd pár év múlva én hallgathatom ki őket ügyészként, akkor biztosan...”

Hát kérem, Juhász Péternek ez is tetszik.

A jelek szerint a „demokratikus ellenzék” egyik pártjának elnöke zabálja az ilyen tartalmú leveleket, mert a március 17-iki nyilvánosságra kerülése óta eltelt három nap kevés volt ahhoz, hogy elhatárolódjon tőle. A hallgatás pedig beleegyezés, ugye.

Írhatott volna egy Facebook-bejegyzést vagy egy levelet a 888.hu-nak, amelyben kikéri magának a közlésben foglaltakat, mint olyan szörnyűségeket, amelyeket a nevével összefüggésbe hoztak, s amelyek még a gondolataiban sem fogantak meg, nemhogy bármilyen formában hangot adjon nekik a nyilvánosság előtt. Ez azonban elmaradt.

Az elhatárolódásban elsősorban az üzenet élet elleni cselekménye borzalmainak kilátásba helyezésére gondolok, de nem kevésbé szörnyű Dániel Péter statáriális bíróság iránt ácsingózó igényének hallgatással való szentesítése sem. Tudjuk, mikor alkalmazták a rögtönítélő bíróságokat: például a Tanácsköztársaság idején, de a II. világháború után közel tíz évig is volt mód a bevetésére.

Épp ezért különösen elképesztő Juhász megengedő hallgatása, hogy egy ilyen embert az ő elvtársai, ha hatalomra kerülnének – reméljük, soha nem fordul ez elő – bárminek is kinevezhetnek az igazságszolgáltatásban.

Dániel véres szájjal ordítja a világba, mit tenne akkor, ha ügyészként szerepet kaphatna a megtorlásban, függetlenül attól, hogy a jogállam keretein belül fel tudna-e mutatni bármiféle bizonyítékot, amiért kötelet vagy megrohadásig tartó börtönt szabhatna ki bárkire is. Attól, hogy ez demokráciában a bíró dolga, nem az ügyészé, attól most tekintsünk el, mint a helyesírási hibáktól.

Az, hogy Dániel Péter egy szörnyeteg, Magyarországon viselt dolgai alapján jól tudtuk. Az emberek persze Juhász Pétert sem gondolták az erkölcs, a becsület és a tisztesség bajnokának. De hogy ő is éppolyan szörnyeteg, mint akinek az ámokfutását most némán tűri, esetleg még a tenyerét is dörzsöli sorai olvastán, azt azért kevesen gondolták. Hát, most már ezt is tudjuk.

S tudhatják politikai szövetségesei is.

Hogy ezek után meddig maradnak egy politikai családban, majd az idő eldönti.

Illúzióink azonban nincsenek.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36350/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-04-01 16:54:47
Édes jó Istenem, szeretett szegény hazám. Borzalmas az, hogy ilyen aljas, a hazát mocskoló söpredék magyarnak nevezheti magát.
Válaszolok
Tibor 2017-03-21 17:41:00
A zsidó libsi komcsi söpredék nem változik. Vérfürdőt csináltak '19-ben és '56-ban is. Magyar vigyázz! Ezeket a hazaáruló gazember hóhérjelölteket ne válaszd, küldjed öket oda,ahová valók! Vagyis szemétre! Amen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?