Blogolj!

Szemben Magyarországgal

Pardavi Márta: szemben a magyarok akaratával

Hazánk fontolóra veszi, hogy kilép az Emberi Jogok Európai Egyezményéből, megszüntetve ezzel az Emberi Jogok Európai Bírósága hatáskörét Magyarországgal szemben – mondta Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának nyilatkozva.

Őszintén szólva a magyarok nagyon várták már ezt a határozott hangot. Mélységesen felháborítónak tartották ugyanis a bíróság nemzeti szuverenitásunkat sértő ítéletét. A hazánk területére 2015 őszén illegálisan bevándorolt két bangladesi migráns otthonában nem dúl háború, s otthonukban nem üldözték őket. Menekültekké így nem válhattak. Mint mondták, ők se tekintették annak magukat. A törvényes eljárás során úgy nyilatkoztak, nincs szándékukban itt letelepedni, a jobb élet reményében akarnak Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jutni.

Hatóságaink a két embert nem tartóztatták le. Számukra a schengeni és a dublini egyezmények, mint uniós jogszabályok nem adtak más lehetőséget, minthogy kiutasítsák őket az országból. Ekkor lépett közbe a Pardavi Márta jegyezte Magyar Helsinki Bizottság s hazánkat az Emberi Jogok Európai Bírósága elé vonta, ahol a pert meg is nyerte. Az ügy külön érdekessége, hogy maga a bizottság sem tudja, hol lelhetők fel egyáltalán a Magyarországról régen elkóborolt bangladesiek.

Ezzel kapcsolatban a Kormányinfó ’82-n Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, „nagyon szomorú dolognak tartom, hogy a Helsinki Bizottságban dolgozó magyar polgártársaink nem értik meg, hogy a magyar polgárok közössége nem akar beengedni az országba illegális bevándorlókat, ezt biztonsági kockázatnak tekinti. A magyar államnak semmilyen érdeke nem fűződött ahhoz, hogy ezek az emberek Magyarországra belépjenek és Magyarországon tartózkodjanak. Most a bíróság nem kevesebbet akar ránk kényszeríteni, minthogy a magyarok akaratával ellentétben kellene embereket beengednünk az országba.”

Ez azért is különös, mert ugyanakkor Ausztria és Németország azt várja el tőlünk, hogy ne engedjük be a migránsokat. Mígnem az Emberi Jogok Európai Bírósága pedig ítéletével ránk kényszeríti a migránsokat.

Ebben a helyzetben – mint Lázár János hangsúlyozta – Magyarország az Európai Unióhoz fordul. Az Európai Bizottságnak és az Európai Tanácsnak el kell döntenie, hogy mi Magyarországgal szemben az elvárás: védje-e meg továbbra is a schengeni határokat, amit Németország és Ausztria is joggal követel vagy engedje be a migránsokat, ahogy a bíróság döntött.

Lázár aláhúzta: „Ez az ítélet elfogadhatatlan, meggyőződésünk szerint végrehajthatatlan, tekintettel arra, hogy Magyarország az Alaptörvény értelmében, a szuverenitás megerősítésének elve alapján ragaszkodik ahhoz, hogy mi magunk határozzuk meg, hogy ki az, akit az országba befogadunk és ki az, akit az országból kiutasítunk.”

A Soros György által támogatott Helsinki Bizottság a magyar honfitársaink döntő többségének akaratával szemben a két bevándorló oldalára állt és folyamatosan arra törekszik, hogy a magyarok akaratával szemben Magyarország migránsokat befogadó ország legyen.

Ez egyszerűen botrány.

Az pedig különösen színvonal alatti és visszataszító, hogy a Helsinki Bizottság 2,7 millió forint ügyvédi díjat keresett a magyar állam által elbukott peren. Az elmúlt időszakban több tízezer migránssal szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Ha a Soros-féle ügynökszervezetek összefognak az Emberi Jogok Európai Bíróságával, akkor akár 45-50 milliárd forinttal is meg tudják rövidíteni a magyar államot. „Elfogadhatatlan, hogy a Magyar Helsinki Bizottság szerencsétlen migránsokon keresztül nyerészkedjen a magyar állam, a magyar adófizetők kárára”, húzta alá Kósa Lajos. Legfőbb ideje tehát, hogy hazánk megszüntesse az Emberi Jogok Európai Bírósága hatáskörét Magyarországra.

A Magyar Helsinki Bizottság azt írja magáról, hogy civil jogvédő emberi jogi szervezet, amely védelmezi az emberi méltóságot és a jogállamot.

Arra viszont ez esetben (is) nagyon ügyelt, hogy alapelveik még véletlenül se vonatkozzanak a magyarok jogainak és méltóságának megóvására.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36534/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
György 2017-03-24 22:35:26
Én ritkán szoktam véleményt nyilvánítani,csak halkan kérdezem.Miért kell az én adóforintomból kitaníttatott jogászoktól eltűrnöm,hogy az országom ellen tevékenykedjenek,hogy mindenféle bűnözőket védjenek,legyenek azok hódítók,vagy börtöntöltelékek ?Pardavi,Magyar ....Az okozott kárt is nekem kell viselni?A bűnözóknek jogai vannak ,nekünk kötelességünk ! Miért.......,
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?