Tóta W. fekáliás vödre

Tóta W Árpád, aki nem `hótprimitív`

Ritka undorító jegyzetet adott közre Tóta W. Árpád Van az a pénz címen a legutóbbi HVG-ben. Nem azért fordul föl tőle az ember gyomra, mert hozza a szokásos mantrát a kormány korruptságáról, tolvajtempójáról, telhetetlen önzéséről, hanem azért, mert meg sem kísérli állításait hitelesen alátámasztani.

Korrupt a kormány, hiszen mindenki tudja, érvel a nagyszerű ember, ahogy a közvagyon ellopását is anélkül használja evidenciának, hogy egyetlen bizonyított esetet fölhozna. S nyilván azért nem hoz föl egyet sem, mert nem tud. Egyszerűen képtelen rá, mert az élet nem dokumentálta azt az büdös elképzelést, hogy majd akkor jól meg lehet buktatni az Orbán-kormányt, ha minél többször mondjuk róluk, hogy ilyen gazemberek, meg olyan zsebmetsző kullancsok.

Mintha valaki azt mondaná, hogy kár volt Tóta W-nek önként és dalolva beledugni a fejét a fekáliás gödörbe, mert részint ez nem igazán elegáns polgári szokás, másrészt pedig egy cseppel sem lett tőle vonzóbb az ábrázata, legfeljebb a legyek számára.

Hogy aztán Tóta W. valóban beledugta-e nevezett vödörbe a fejét vállig vagy csak a városi legendák szerzője találta ki, voltaképpen teljesen mindegy. A lényeg, hogy kitalálója ártson. Hogy nevetségessé tegyen, hogy minden alap nélkül állítsa pellengérre Tóta W-t, mert nem szereti. (Nincs egyedül!) Mert nem fűződik érdeke ahhoz, hogy emberként tekintsen rá. (Teljesen meg lehet érteni!) Ezért inkább exkrementum darabokat képzeltet a külvilággal Tóta W. szeme alá, orcájára, szája szegletébe.

Ahogy ő tesz a kormánnyal. Gyalázza, mocskolja alaptalanul, olyan rossz színben tünteti föl, amilyenben csak lehet.

Előjön ő is a vizes vb újabb költségelemeivel, amelyből formaruhákat fognak majd készíttetni, illetve a médiamunkások elszállásolására költenek belőle. És? Már a közlés eleve úgy tálaltatik, hogy ebből semmi jó nem származhat. Pazarlás, pocsékolás, s hogy ki ne feledjük: lopás az egész. Leírja azt is, hogy hány milliárdot áldozott a kormány hat év alatt látványsportokra a társasági adóból (tao) átutalva. Pfúj! Akkor is pfúj, ha minden törvényes, minden szabályos. Az Európai Bizottság éppen most erősítette ezt meg, lehetővé téve, hogy további hat évig működhessen a tao-finanszírozás Magyarországon.

Persze, ha Gyurcsány vagy Bajnai tették volna ugyanezt, az rendben lenne, azt nem kifogásolná Tóta W. Igaz, hogy ők olyat nem tudtak produkálni, aminek az emberek örültek volna. Megszorításoknak, adóemeléseknek, nyugdíj- és fizetéselvonásoknak, gázáremelésnek az emberek ritkán örülnek. Ahogy a négyes metróért se repesett a szívük, pedig akkor még nem is tudták, hogy… Tóta W. kedvencei nem pusztán a devizahiteleseket adósították el, hanem egyenesen az egész országot. A bankok – a kormány hozzájárulásával – mesés vagyonokat kerestek rajtuk, az országot meg az IMF húzta ki a slamasztikából, szintén hatalmas összegek fejében. Éppúgy, mint Kádár János idején. Emlékszünk, a tömeggyilkos Kádár hatalma megtartása érdekében tette teljesen kiszolgáltatottá az önerőből egyébként már működésképtelen pártállami Magyarországot, ezért csatlakozott az IMF-hez 1981-ben. Az, hogy Orbán mindent visszafizetve ajtót mutatott neki, az nála nem számít.

Persze, Tóta W-nek Kádár sem tömeggyilkos. Szerinte ugyanis ő – kapaszkodjanak meg – inkább talán a legnagyobb magyar.

Egy 2007-es beszélgetésből való az alábbi idézet:

„Kérdező: Pár ember szerint Orbán Viktor a legnagyobb magyar. Szerinted ki a legnagyobb magyar, már ha van ilyen egyáltalán?

TWÁ: Nincs ilyen, ez egy hülye kérdés. Viszont Kádár Jánosról érdemes volna higgadtan közbeszélgetni, és túllépni a hóttprimitív interpretációkon.”

Oálá! Ez a nagymester egyáltalán nem „hótprimitív” interpretációja.

Ugye, ezek után önök is elgondolkodnak azon, talán nem is annyira városi legenda, hogy önként dugta-e a fejét Tóta W. a fekáliás vödörbe? Hiszen aki ennyire szélsőséges, ennyire kettős mércével mér, ennyire fordítva ül a lovon, az akár erre is örömmel képes.

Attól az Orbán-kormány gyalázása kifejezetten elismerésként is felfogható.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36564/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?