Soros őrjöngő harcosai

Kesereg a washingtoni székhelyű Freedom House, ez a szintén sorosista nonprofit szervezet legfrissebb jelentésében. Szomorúan állapítja meg, hogy a posztkommunista országokról szóló beszámolók 1995-től való közzététele óta most fordult elő először, hogy több konszolidált tekintélyelvű rezsim van a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben, mint megszilárdult demokrácia.

A jelentés szerint jelenleg Magyarországon "a legsiralmasabb a demokratikus intézmények helyzete" a közép-európai régióban. A 2007-ben még régiós éllovasnak számító államban romlott a demokráciamutató a legnagyobb mértékben az elmúlt tíz évben.

"A 2018-as választások közeledtével a Fidesz a civil társadalom felé fordítja a figyelmét és a külföldről támogatott szervezetek felszámolásával fenyeget."

Még mielőtt pityeregni kezdenénk virtuális elfenekelésünk miatt, emlékezzünk 2007-re, amikor még a Freedom House szerint éllovasok voltunk. Akkor csak néhány hónappal voltunk az 1956-os forradalom 50. évfordulójának megünneplése után, amikor a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azonosítóval nem rendelkező „demokratikus és jogállamtisztelő” rendőrsége – minden bizonnyal kormányfői vezérlés mellett – rárontott a békésen tüntetőkre és a szemkilövetéstől a kardlapozáson át más erőszakos eszközökkel regulázta meg az ünnepi érzéseiket az utcán kifejező békés demonstrálókat.

A bíróságok pedig azóta is mentegették a bűnösöket. Legutóbb például Gergényi Pétert, Budapest akkori rendőrfőkapitányát ítélte közfelháborodást kiváltó döntésével 400 ezer forintos pénzbírságra.

Nos, ha ekkor volt Magyarország demokratikus intézményeinek mutatója a legnagyobb mértékű, akkor már nem is kell többet mondani a Freedom House jelentéseinek tárgyilagosságáról.

A jelentés egyébként Lengyelországra is tüzelt. Mint írják, Lengyelország a beszámoló történetében elérte a mélypontját.

Azt mondják a Soros intézet „harcosai”, hogy a posztkommunista államokban a populista vezetők támadást intéztek az alkotmánybíróság ellen, megkezdték a hatalmukat kordában tartani hivatott fékek és ellensúlyok rendszerének felszámolását, és propagandafegyverré változtatták a közmédiát.

Ha a harcosok itt élnének Magyarországon, akkor jól tudnák, hogy abból, amit leírtak egy szó sem igaz. Haja szála nem görbül nálunk a demokratikus intézményeknek. A hatalmukat kordában tartani hivatott fékek és ellensúlyok pedig voltaképpen nem mások, mint Soros fizetett, az államrendszerbe és a civil szférába egyaránt beépített, pártállami gyökerekkel bíró ügynökei, akik a liberalizmus érdekeinek csorbítatlanságára, végső soron Soros pénzére vigyáznak.

A Kormányszóvivői Iroda szerkesztőségünkhöz eljuttatott reagálását idézzük. „A Freedom House egy Soros György által finanszírozott szervezet. A magyar kormányt nem lepte meg, hogy a Soros által támogatott intézmény Magyarországot támadja. Magyarországon a sajtószabadság teljes mértékben érvényesül, minden politikai vélemény a magyar sajtóban teret kaphat és megjelenhet. Magyarország polgárai pedig demokratikus jogaikat szabad választásokon gyakorolhatják.”

Igaz, nem úgy, ahogy Gyurcsány idejében. Még a drogbubus és notórius hazudozó Juhász Péternek sem kellett tartania attól, hogy a március 15-ei központi ünnepségen, ahová rendzavaró fütyülőseit kihívta, s durván megzavarta a magyarok méltó ünneplését a történelmi évfordulón, tehát hogy neki vagy valamelyik harcostársának kilőnék a szemét vagy véresre vernék, egyáltalán, hogy bármiféle bántódása esne.

A Freedom House számára nem az a baj, mi történik valójában az emberekkel, sokkal inkább az fontos neki, milyen kormány van hatalmon. Melyikből lehet pénzt csinálni? A globalizmusnak behódolt liberális demokrata, valójában liberáldiktátori kabinet vagy a nemzeti értékeket, az emberek akaratát első helyen kezelő, klasszikus polgári demokratikus kormány.

2014-ben több, mint 2,2 millió ember kétharmados felhatalmazást adott az orbáni irány fenntartására, amelyet a mintegy hatvanezer magyar civil szervezet többsége is támogatott. A mintegy száz sorosista ngo-nak ez persze nem tetszik, de a demokratikus többség őket simán elnyeli, láthatatlanná teszi.

Az igazi demokrácia így működik. Az van, amit a többség elhatároz. Ezt kéne valahogy a fene nagy demokrácia-barát, emberi jog-párti Freedom House-nak is tudomásul venni.

A gyenge is lehet félelmetes, mikor őrjöngve próbál erősnek látszani, mondja Rabindranath Tagore. És ez akkor is igaz, ha a gyengének tele van a zsebe. A gazdagsághoz ugyanis az igazi erőt adó erkölcs, lélek és tömeges emberi akarat nem társul szükségszerűen. Önteltség, mások lenézése, semmibevétele annál inkább. Ettől azonban a gazdag még gyenge marad. Választásokhoz közeledve hiába küldi őrjöngve csatába mind gyakrabban fizetett harcosait.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36833/pics/lead_800x600.jpg
Freedom House,őrjöngő,sajtószabadság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hajdú 2017-04-05 06:41:15
Köszönöm a blogértesítőket,a tárgyilagos és aktuális híreikről.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?