Blogolj!

Botka varangyosbékái

Botka fejét elhomályosították az ellentüntetők táblái

Százan voltak kíváncsiak Botka László, MSZP miniszterelnök-jelölt szerdai utcafórumára Kunhalmi Ágnes szűkebb hazájában, a XVIII. kerületi Havanna-lakótelepen. Ráadásul az ellentüntetőkkel együtt, akik táblákon nyilvánították ki, hogy nem kérnek a szocialista korifeusból. Ez sok, netán kevés? Szerintem nagyon kevés, pedig még azt sem tudhatta senki, hogy miről fog beszélni a jóember. Talán, ha tudják, hogy hitelességről, új, igazságosságra épülő programról szónokol, akkor még ennyien se mentek volna el.

Mit jelent például a hitelesség Botkánál? Azt, hogy országgyűlési képviselőként minden MSZP-s megszorító intézkedést megszavazott, amit csak lehetett, legyen annak szerzője Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc vagy éppen Bajnai Gordon.

Most mondhatja nagy mellénnyel, hogy az új, az igazságosság programja a népet fogja szolgálni, s vele Orbánt le lehet váltani.

Naná, ki mást akar szolgálni! Minden kampányban a népet simogatta az MSZP. Ez természetes is, más párt is ezt tette. Aztán – amíg volt szerencséjük kormányra kerülni – hopp, jött a béka, amit hirtelen, az igazságosság jegyében feltétlenül le kellett tolni az emberek torkán. Bármi szépet és jót is ígértek, a varangyosbéka az jött. 2010-ben például a 13. havi nyugdíjelvonással, a közszolgálati dolgozók 13. havi keresetének megszüntetésével, kétszeres, háromszoros villany- és gázáremelésekkel mondták azt, hogy hiteles és igazságos programjuk miatt szavazzanak rájuk az emberek. Ezek voltak a varangyok. Szerencsére sem akkor, se négy évvel később sem vette be senki az ellenzék kampánycumiját.

Azt mondja Botka, hogy a Fidesz hatalma az igazságtalan adórendszeren nyugszik. Kérem, szépen: minden idők legalacsonyabb személyi jövedelemadóját kell fizetni ma Magyarországon. Ez lenne Botka számára igazságtalan? Ő is ilyen adóviszonyok mellett tudja megfizetni évente több alkalommal – ahogy ő fogalmaz: évente „néhányszor” – a mélytengeri luxus búvárkodásait a Maldív-szigetektől a Vörös-tengerig. Az emberek amúgy is tudják, hogy egy botkista adórendszerrel ők mindenképpen csak rosszabbul járnának, bármilyen szépeket is mond róla a miniszterelnök-jelölt, míg a szegedi polgármester azután is nagyokat merülne a meleg tengerekben, hogy jobban megfizettetik a gazdagokat. Talán még a ’sőt’ is idefér!

Botka kesereg azon is, hogy a kormány harcol a Heinekennel a magyarok érdekeiért. Lehet, hogy kifejezetten bánatos, hogy Lázár János három nap alatt megvédte Székelyföld Igazi Csíki Sörét a multitól. Attól meg talán sírógörcsöt is kap, ha előbb-utóbb elvásik a vörös csillag a heinekenes dobozokról.

Az meg ugye még természetesebb, hogy a szegedi „Lacinak” nagyon fáj, hogy Brüsszel akarata ellenére sem akarunk Magyarországon összebútorozni a migránsokkal, akik számára a magyar családanyák és leányaik nem óhajtanak társbérletet nyitni a vágyaik szárnyán odarepülő muszlimokkal. Még akkor sem, ha udvarlásképpen kékre-zöldre verik miatta őket.

S az is természetes, ha Botka könnyeket hullat a CEU miatt, hiszen ha már a demokratikus ellenzék végkép nem képes rá, akkor a legalább az ott kiképzett Soros-ügynökök és a velük szövetséges „civilek”, ngo-k legyenek oly jók és buktassák már meg azt a nyavalyás Orbán-kormányt, amire ők saját erejükből képtelenek.

Szóval megértem azokat, akik puszta önvédelemből távol maradtak Botka Havanna-lakótelepi utcafórumától. Higgyék el, jól tették! Tudjuk jól, hogy be lehet csapni kevés embert sokáig; be lehet csapni sok embert rövid ideig; de nem lehet sok embert sokáig becsapni. A szocik pedig évtizedek óta ezzel próbálkoznak, tök sikertelenül. A pártállami időkben is szuronyok kellettek a hatalmuk megtartásához.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/36890/pics/lead_800x600.jpg
Botka,ellentüntetők,miniszterelnök-jelölt,szegedi polgármester,varangyosbéka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hajdú 2017-04-06 16:39:46
Gratlálok Botka úr..:D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?