Blogolj!

Orbán, NE takarodj!

„Aláírtad, János, égni fog a város!” fenyegetőztek libabőröztető rigmusukkal a spontán tüntetők hétfő este, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a Lex CEU-ként ismertté vált felsőoktatási törvénymódosítást. Egyben elrendelte a törvény kihirdetését, ami fél órával később meg is történt.

A Sándor-palota előtt összegyűlt, onnan a rádió épületéhez vonult fiatalok - akik között föltűnt Mécs Imre, volt szadeszes, majd szocialista politikus, Szabó Szabolcs Együtt politikus, független parlamenti képviselő is - azt a rigmust is mondogatták nagy vidáman, hogy „Bajszos szar!, Bajszos szar!” Hogy Mécs mondogatta-e, nem tudjuk, de akár mondogathatta is, hiszen volt börtöntársai is megmondhatói, mennyi „nemes” dologra vállalkozott már Mécs élete során… Eközben a liberális provokátort, Gulyás Mártont előállították, mert festékes flakont dobott a rendőrök felé. Most „megúszták” a rendőrök, mert Gulyás korábban azt mondta, hogy munkatáborba záratja azokat, akik nem értenek vele egyet. Ennyit a Gulyás-féle „demokráciáról”!

De vissza a törvényhez.  Nem lehet ugyanis tudni pontosan, mi a gond azzal a jogszabálymódosítással. Orbán Viktor a Parlamentben hétfőn elmondta, „Nagyon sok ember aggódik a tanszabadság, a szabadság okán, mi csak annyit tudunk tenni, hogy megnyugtatjuk őket. Az a helyzet, hogy Magyarországon egyetlen egyetemet sem zárunk be, Magyarországon egyetemeket szoktunk alapítani és nyitni, ebben bízhatnak a jövőben is.” Nem cáfolta senki Áder János indoklását sem, mi szerint a törvénnyel nem sérül se a tanulásnak, se a tanításnak a szabadsága, ahogy nem sérül az Alaptörvény azon rendelkezése sem, amely önállóságot biztosít a felsőoktatási intézmények számára a kutatáshoz és a tanítás tartalmának és módszereinek meghatározásához.

Mi lehet akkor a baj? Hiszen Orbán kész Áder kérését fogadni, a kormány készen áll a tárgyalásra, sőt, bizonyos indokolt, parlament által jóváhagyott esetekben még a normatív szabályok alóli kivétel lehetőségét is fontolóra veszi.

Ezzel szemben a CEU rektora, Michael Ignatieff harcias, mint a tüntetők. "Az új szabályozás arra törekszik, hogy ellehetetlenítse a CEU számára az amerikai akkreditációjú mester- és doktori fokozatok nyújtását, úgy, ahogyan azt a magyar hatóságok jóváhagyásával tette sok éven át. (…) A törvény előre megfontolt politikai támadás egy olyan független intézmény ellen, amely negyedszázada büszke arra, hogy a magyar közélet szerves része.”

Igen, itt a baj! Negyedszázada különleges privilégiumok mellett működve vált szerves részévé a magyar közéletnek, amely kiváltságokat a liberális vezetés Magyar Bálinttal, Fodor Gáborral, Gyurcsány Ferenccel az élen, kezét lábát törve biztosított számukra, pontosabban George Soros számára.

„A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak és ne legyenek privilégiumok” – mondta erre Orbán Viktor.

Olyan teljesíthetetlen óhaj ez? Hiszen Magyarországon vagyunk, legyen szabad már nekünk, magyaroknak megmondani, milyen feltételek mellett működhetnek hazánkban külföldi szervezetek, s ne azok diktálják a feltételeket, akik idejönnek működni, dolgozni.

S miután az elmúlt napokban az is többszörösen nyilvánvalóvá vált, hogy a Nádor utcai Közép-Európai Egyetem változatlanul működhet tovább, a módosítás az életét egyáltalán nem érinti, az amerikai „intézmény” státusza pedig – Áder szavai szerint – kölcsönös jó szándékkal és közös akarattal a törvényben biztosított határidőn belül megoldható, akkor miért kell a feszültséget szítani. Tény, a magyar diploma mellé amerikai diplomát a jövőben csak akkor fog tudni adni a CEU, ha ez ügyben születik legalább egy szándéknyilatkozat az Egyesült Államok és Magyarország kormánya között. Illetve, ha a New Yorkban jelenleg mindössze egy székhelyszolgáltatónál bejegyzett CEU, amely semmiféle felsőoktatási tevékenységet nem folytat, megkezdi az egyetemi munkát. Ehhez pedig az is elég, ha valamelyik amerikai egyetemmel indítanak egy kutatói, oktatási, tudományos programot. Pont. Ez a feltétel Sorosnak világot átfogó hálózatán keresztül bármikor megvalósítható, bőven a törvény által megszabott határidőn belül.

Nem tüntetni, tiltakozni, feszültséget szítani kell tehát, hanem megkezdeni a tárgyalásokat, s intézni az intézni valókat, amire Ignatieff rektor közleménye alapján nyitottnak mutatkozik.

Feltéve, ha a CEU „megmentése” az igazi cél.

Félő azonban, hogy nem az. A vasárnapi tüntetés „Orbán takarodj”-ozása vagy a hétfő esti „Aláírtad, János, égni fog a város” felháborító tartalmú fenyegetése arra utal, hogy a sorosisták a politikai hatalom megdöntésében legalább annyira érdekeltek, ha nem jobban, mint a CEU sorsának rendezésében.

Látva az ellenzék mind reménytelenebbnek látszó helyzetét a jövő évi választásokon, a Soros-hálózat minden eszközt kihasznál a politikai instabilitás előidézésére az utcai demonstrációktól a nyilvánvaló parlamenti provokációkig. (Ismert, hogy hétfőn Bárándy Gergely szocialista politikus a parlamentben hazug módon megpróbálta a zsidózás felé terelni a CEU témát, amit Orbán Viktor keményen visszautasított. Mint mondta, a leghatározottabban visszautasítja bármilyen politikai vita származási alapú megközelítését. Azt sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadja el. Zéró toleranciát hirdetünk ezzel szemben. A Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is.)

Ugyancsak a politikai szerepvállalás erősítése mellett szól a külföldről támogatott civil szervezetek, ngo-k finanszírozásának átláthatóságát szolgáló jogaszály megalkotása elleni tiltakozáshullám megszerveződése is.

Tudomásul kell vennünk, hogy sajnálatos módon politikai háború zajlik a magyar utcán, a honi közéletben, amelynek legfőbb vezetője most is láthatatlan. Lendvai Ildikó a vasárnapi tüntetésen azért szerencsére végre elmondta, hogy a magyar ellenzék Soros oldalán áll. Ahogy korábbi nyilatkozatába Soros is nyíltan meghirdette, hogy az Orbán kormány ellenzékének tekinti magát.

Így teljes a csapat. Régóta együtt vannak, csak most – a nyilvánosságnak hála – a figyelem középpontjába kerültek, bár ők ezt nagyon nem szeretik. Az ő liberális „demokráciájuk” csak a háttérben és sötétben működik. Hátulról mellbe, retiküllel fejbe.

Ezzel kell számolnia minden magyarnak, ha felelősséggel a választásokra, az ország szuverenitására gondol. Ezért kell részt venni minél nagyobb számban a nemzeti konzultáción.

A bajszos szaron viháncoló tüntetők számára pedig csak egy válasz hangja düböröghet végig az országon: „Orbán, ne takarodj!”

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37092/pics/lead_800x600.jpg
Aláírtad, János!,ngo,Orbán, ne takarodj!
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?