Hivatásos lázítók Orbán ellen

Nettó lázítás folyt húsvét hétfőn este a HírTv Egyenesen Kálmán Olgával című műsorban az Orbán-kormány ellen. A látszólag közömbös unalommal kommunikáló, ám valójában belső gyűlöletüket nehezen leplező porondmestereknek most Róna Péter Oxfordban is oktató közgazdász és Konrád György író lett szerződtetve. A független közgazdász-tudósként, illetve író-gondolkodóként elővezetett két emberről még véletlenül sem említették, hogy politikai kötődéseik vannak. Róna például az LMP-hez köthető, Konrád meg ugye a volt SZDSZ meghatározó éceszgébere, örökösen előtérbe lépő háttérembere, aki a demokratikus ellenzék számára nyilván ma is szorgosan duruzsolja a tutit. Napjaink politikai leosztása szerint mindkettő kipróbáltan elkötelezett Soros-káder.

Róna ezt éhgyomorra előre is bocsátotta: „a kormány nem érti, hogy a világ egy nagyon összefüggő valami 2017-ben, hogy Oxford egyáltalán nincs messze, nincsenek már távolról jövő emberek, együtt élünk, egy világhálózatnak vagyunk a tagjai. Olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét – inkább előbb, mint utóbb – egyszerűen elsöprik.” Mindezt Kálmán Olga tátott szájjal hallgatta, mintha Rémusz bácsi mesélt volna neki. Ám, hogy kimakogta volna, de kérem, ez Magyarország, demokrácia, jogállam, választások vagy mi a szösz, miről tetszik beszélni? Hát ez nem jött össze Olgicának most sem.

Róna a migránsok be nem fogadásával kapcsolatos gyűlöletbeszédében kifejtette, hogy Orbán Viktor nem keresztény: „Ő egy ízig-vérig pogány, a kereszténység legfontosabb alaptanításait teljes mértékben tagadó egyén. Lát ebben az emberben valaki egy fikarcnyi felebaráti szeretetet? Látja ebben az emberben valaki bármiféle nyomát a krisztusi tanításnak? Lát ebben az emberben valaki könyörületet, segítő kezet az elesettek iránt? […] Ez az ember a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás, az ámítás embere, nem pedig a keresztény tanoké”. Majd hozzátette: Soros György és a Nyugat ebben és sok más kérdésben is a pápát követi és nem Orbán Viktort. „Azt a pápát, aki a menekülteket egyszerűen felpakolta a repülőgépére és hazavitte őket.” A közbiztonsággal kapcsolatos félelmek természetesen Rónánál is sorosi értelmezésben kerültek terítékre, mintha Orbán valóban azt állítaná, hogy „…a háború borzalmaitól menekülő minden egyes ember gazember. Akinek nem jut semmi, aki nem kaphat semmit… Ez egy keresztény ember? Van valaki, aki ezt elhiszi? Hát ilyen nincs…” Még jó, hogy Róna kritika nélkül elfogadja a saját hülyeségeit.

Ha még nem estek le a székről e nettó lázítást olvastán, akkor emlékezzünk együtt a kvóta-népszavazásra, amelyen a résztvevők 98 százaléka igenis kereszténynek gondolta Orbán Viktort, akit azért választottak az ország első emberévé, hogy vigyázzon nemzetére és országára. Ebbe az is beletartozik, hogy védje meg polgárait a londoni, stockholmi, szentpétervári borzalmaktól, hogy csak a legutóbbi terrorcselekményeket említsem. Hiteles interpretálásban Orbán álláspontja úgy hangzik, „a valódi menekülteken erkölcsi kötelességünk segíteni, és Magyarországon senkinek nincs baja a muszlimokkal.”

Még nem is tértünk magunkhoz Róna után, s már jött is Konrád György és – szintén nagyon durva – antiszemita-vádja. Az persze tudható, ha ez a kártya kerül a kézbe, akkor az érvekből már kifogytak annak lengetői. Ettől még nagyon is felháborító, amit mondott Konrád. Szerinte „csak a vak nem látja, és a süket nem hallja, abba, ami a CEU és Soros György körül zajlik, bizony a zsidózás is belefoglaltatik.” Arcátlan, pimasz, bicskanyitogató állítás. A megfellebezhetetlenség magabiztosságával napjaink legaljasabb vádjával állt elő, de továbbra is unottnak, közömbösnek színlelt stílusban, mintha csak egy pohár vizet kérne. Mintha ennek semmi jelentősége sem volna. Különösen annak fényében bicskanyitogató Konrád szövege, ami április 10-én hangzott el a parlamentben. Akkor Bárándy Péter MSZP-s képviselő vádolta hasonlóan antiszemitizmussal a kormányt, így: „Az ország ellenségének kiáltanak ki egy magyar származású zsidó üzletember.” Azaz Sorost, tesszük hozzá. Orbán Viktor a következőket válaszolta: ”… bármilyen magyar politikai vitának a származási alapú megközelítését a leghatározottabban visszautasítom. Ezt mi sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadjuk el. Meg is lep egyébként, hogy éppen az önök padsorából hangzik el olyan hozzászólás, amire azt kell mondanom, hogy antiszemita megközelítésnek nincsen helye, zéró toleranciát hirdettünk ezzel szemben. A Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is.” Jól tudta persze mindezt Konrád György is. Az európai ember számára mindez olyan axióma, amit csak rosszindulattal lehet megkérdőjelezni. Rosszindulatból, hazugságokból persze Konrád Györgynek kifogyhatatlan készletei vannak, ha az Orbán-kormány van hatalmon. Pető Ivánék idejében vagy Gyurcsányék kormányzásakor persze ilyesmiről szó sem volt. (Reméljük, nem is lesz!) Mint ahogy az se jutott a jeles író eszébe a Gyurcsány ellenes tüntetések idején soha, mint ami most, a CEU ellenes megmozdulások során azonnal fölvillant az agyában. „… lehet, hogy senki nem képes jobb belátásra bírni a kormányt, akkor viszont „egy erőszakosabb dolog jöhet” – vizionálta.

Éhes disznó makkal álmodik. Róna legalább a választások időpontjához igazította az általa úgy vágyott változást, Konrád azonban nem bírta magában tartani olthatatlan vágyát a mielőbbi „erőszakosabb dolog” iránt.

Rossz volt hallgatni, ahogy ezek a destruktív sorosista gondolatok ellenállás nélkül áramlottak ki a HírTv műsorából. Úgy, mintha igazak volnának, úgy, mintha a valóságot akarnák leírni. Közben sunyi, hazug, félrevezető nyilatkozatokat hallhattunk, amelyeket a műsorvezető még véletlenül sem akart visszaterelni a való világba. Ehhez az alávaló, konspiratív műsorvezetői teljesítményhez képest az ATV-ben sokkal tisztességesebb munkát végeznek Kálmán Olga egykori kollégái.

Arra a kérdésre azért senki nem kereste a választ, ha a kormány valóban ilyen hamisan vádaskodó, a hazudozó, az ámítás szolgálója, nem pedig a keresztény tanoké, akkor miért nem használják ki ezt a ragyogó alkalmat? Miért nem ütik le a magas labdát? Miért nem állítanak ki egy szerethető politikai közösséget, akiről elhiszik az emberek, hogy jót akar tenni velük, s miért nem söprik el demokratikus úton Orbán Viktort és kormányát?

Ja, hogy nincs ilyen?

Akkor tessék szépen hazamenni, s akkor előbújni az odúból, ha majd lesz!

Hivatásos lázítókra semmi szükség!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37306/pics/lead_800x600.jpg
Konrád György,lázítás,Róna Péter,zsidó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
János 2017-05-01 13:41:45
Ezen nincs mit csodálkozni. Róna és Konrád elékötelezettsége közismert. Kálmán Olga pedig azért kap horror gázsit Simicskától, hogy ezt a "teljesítményt" nyújtsa. Lehet, hogy már megedzette magát és tükörbe mer nézni, de ugyan a gyermeke szemébe is mer? Nem tart attól, hogy megkérdezi: " Anyu, hogy lehetsz ennyire gerinctelen féreg? Hiszen te egy kiváló újságíró voltál valaha, a pénz miatt mindent feladtál? Gondolod ezt én elfogadom?"
Válaszolok
Fülöp 2017-04-19 01:01:35
JÓZSI ! TELJESEN IGAZAD VAN !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?