Kulahányó Gyurcsány új lufija

Úgy látszik, bizonyos milliárdosok már csak ilyenek. Simicska Lajos ügynökvádja után Gyurcsány Ferenc is előrántott egy hasonló mendemondát Orbán Viktorról. Mintha csak micsodahossz-versenybe kezdek volna. Előbb egy békéscsabai pártfórumon, aztán pénteken az ATV Egyenes beszédében hozakodott elő vele, miszerint a kormányfő azért lett két év óta Putyin embere, a leginkább oroszellenes politikusból azért lett Oroszország legnagyobb támogatója, mert egy oroszoknál lévő dokumentummal zsarolják. Így mondta, ahogy írtam, sima kijelentő módban, amit akkor használ az ember, ha meg van győződve mondanivalója valóságtartalmáról.

A következőkben aztán már árnyalja a képet. „Élek a gyanúperrel, hogy szembesítették Orbán miniszterelnököt bizonyos tényekkel, dokumentumokkal, amelyek meglehetősen kínosak őrá nézve.” Pár másodperccel később tehát már csak él a gyanúperrel. Pusztán gyanakszik. Biztosan nem tudja, hogy amit állít, az valójában megtörtént-e. De ez láthatóan nem is nagyon zavarja.

A műsorvezető rákérdez: arról szól-e a dokumentum, amit Simicska állított korábban, hogy beszervezték volna Orbánt. „Még az is meglehet!” – feleli talányosan.

A további állításokból pedig az derül ki, hogy oroszok végezték a szembesítést. Ám arra a kérdésre, hogy Gyurcsány látta-e ezt a dokumentumot, még különösebb válasz érkezett. „Valamit láttam, igen.” Hogy ez a valami ugrabugráló kiskutya volt-e a szobában vagy a szomszédasszony száradó hálóinge az udvaron, titok maradt.

Gyurcsány tehát Simicska állításának parafrázisát adta elő a kamera előtt, leöntve egy csípős oroszos-putyinos szósszal, ami nagy divat napjaink ellenzéki média-, illetve pártkommunikációjában a paksi beruházás megindulása előtti pillanatokban. Ugyanúgy nem tudva bizonyítani az állítását, mint Simicska. Ugyanúgy fölröptetve a bizonyítatlan vád lufiját, mint Jobbik-fanná züllött milliárdos. Hadd szennyezze a levegőt, hadd tévessze meg azokat, akik bedőlnek neki.

Az antik eposzokban olyan személyiséget jellemző állandó jelzőkkel találkozunk, mint földrázó Poszeidón, leleményes Odüsszeusz vagy fellegtorlaszoló Zeusz. A Demokratikus Koalíció elnöke ellenzéki politikusként annyi mocskot, szemétséget, undorító hazugságot hordott már össze eddig is, hogy Homérosz róla legfeljebb ganétorlaszoló vagy kulahányó Gyurcsányként lett volna képes megemlékezni, ha egyáltalán tollára veszi a krónikusan fekáliafalót.

Gyurcsány úgy gázol ugyanis Orbán Viktor becsületébe, hogy meg sem kísérli bizonyítani azt, amit állít. Pedig neki azonnal feljelentést kellett volna tennie, amikor ez a súlyos bűncselekmény-gyanús helyzet a tudomására jutott. Egyenesen, szemtől szembe kiállni a megvádolttal a bíróságon és feltárni a bizonyítékokat. Mint mondta, úgyis szeret pereskedi. Hát akkor rajta! Tessék! Itt a lehetőség! Csakhogy a bíróságon több kell Rónai Egon elnéző műsorvezetői mosolyánál. Adatok, tények, bizonyítékok. Ezek pedig nyilvánvalóan nincsenek Gyurcsánynak, nem is lehetnek.

Amikor legutóbb a parlamentben Vona Gábor azonnali kérdésként fölmondta Simicska leckéjét „Nem lehet a kormányfő nemzetbiztonsági kockázat” címen és benne hosszan sorolt képtelenebbnél képtelenebb állításokat, olyanokat, amelyektől az embernek égnek áll a haja, akkor Orbán Viktor úgy válaszolt neki: „Megnyugtathatom, e tekintetben nyugodtan aludhat.”

Simicska két éve lebegtetett vádaskodása adatokkal alátámasztott visszautasításra már talált, bizonyítékokra azonban azóta se. Ganétorlaszoló Gyurcsány is ezt a helyzetet akarhatja erősíteni az ő vádjával, Orbán oroszok általi zsarolhatóságával. Arra számítva, hogy a miniszterelnök perli be, s a bíróságon – mint mondta – majd előáll a bizonyítékokkal. Vagy nem áll elő, s legfeljebb elveszti a pert, miközben röhög a markába. Hiszen a tárgyalásokról szóló sajtótudósítások révén az emberek agya tovább volt sózható olyan vádakkal, amiben Orbán ártatlan. Bejött már ez a dolog a „köteles beszéd” idején is. Most azonban nem fog. Nagyon nem.

Mert ez itt egy velejéig romlott ember kétségbeesetten hazug próbálkozása a hatalom megszerzése érdekében. Maguknak, Sorosnak, Junckernek, a migránsoknak. Mindenkinek, csak nem a magyaroknak.

Gyakran előfordul, hogy a micsodahosszban versenyző milliárdosok Napóleonnak képzelik magukat.

A magyarok viszont jól tudják, hogy bolond lyukból, bolond szél fúj.

Kisebb vagy nagyobb? Édes mindegy! A lényeg az, hogy bolond!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37450/pics/lead_800x600.jpg
ganétorlaszoló,kulahányó,micsodahossz,ügynökvád
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2017-04-22 16:16:27
Ordító marhaság!
Válaszolok
gizella 2017-04-22 15:07:33
Jót mulattam az íráson. Reméljük,hogy a zemberek többsége tényleg nem veszi be a gyurcsányi maszlagot . Környezetemben rengetegen hisznek abban ,hogy a tv a valóságot közvetíti.Ez egy kicsit aggaszt engem
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?