Blogolj!

Veszekedéscunami, mint kampányeszköz

Tóth Bertalan (Fotó: MTI)

Újabb forduló az MSZP DK kötélhúzásban. Tóth Bertalan MSZP frakcióvezető megerősítette azt a napok óta terjedő szocialista pletykát: Botka ragaszkodik ahhoz, hogy komoly beleszólása legyen a parlamenti képviselőjelöltek kiválasztásánál. Azt, hogy eddig Botkának miért nem sikerült megegyeznie egyetlen ellenzéki párttal sem az együttműködésről Tóth úgy magyarázta, hogy „nem mindegyik formációnak ugyanaz a célja, mint az MSZP-nek. Míg ugyanis a szocialisták az Orbán-kormány leváltásában gondolkodnak, a Demokratikus Koalíció elnöke 10 százalékot akar a parlamentben, az Együtt egy frakciót, a Momentum pedig inkább 2022-re készül.” Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője közleményben reagált. Mint írta, „az MSZP ezzel megalázta a kormányváltásért küzdő pártokat, így a Demokratikus Koalíciót is”. Hozzátette: „Nem elég, hogy Botka László szétverte az önjelöléséig szépen formálódó ellenzéki együttműködést, nem elég, hogy ígéretével ellentétben nem tárgyal senkivel, nem elég, hogy az általa ígért egymillió új szavazó töredékét sem hozta az ellenzéki oldalnak, most már a szocialisták azt is állítják, hogy csak ők akarnak nyerni 2018-ban, senki más.” (…) „Az MSZP ezzel az önzésével rombolja a 2018-as győzelem esélyeit”. A DK szerint az MSZP-nek változtatnia kell eddigi magatartásán.

Az ember úgy ül a képernyő előtt, amikor ezeket az MSZP-DK csörtéket adják, mint a moziban. Várja a filmet, amire jegyet váltott, de tudja, hogy előtte még túl kell esni az idegesítő reklámokon. A fene sem kíváncsi rá, de muszáj. A filmforgalmazóknak is meg kell élni valamiből.

Ki a fene kíváncsi rá ugyanis, hogy milyen felállásban fognak indulni egy év múlva az ellenzéki erők?

Nekik az az érdekük, hogy a győztes csapatot állítsák ki. Hát tessék, szervezzék meg magukat. Állítsák össze a legjobb társaságot, aztán hajrá! De addig hagyjanak bennünket békén! A választókat miért érdekelné ez a folytonos bajuszhúzogatás, felelősségáthárítás, magyarázkodás, hogy a csapatösszeállítás éppen miért nem megy! Legyen ez az ő gondjuk.

Igaz, ha csöndben vannak, akkor nem veszi észre a választó, hogy a világon vannak. Érdemi mondanivalóval nem tudják magukra felhívni a figyelmet, mert az egyszerűen nincs. Nem tudják bemutatni, hogy képzelik el a társadalom jövőjét, boldogulását, mert egyszerűen erre nem rendelkeznek semmiféle recepttel. Ha volna is valamiféle érvényes mondanivalójuk, azt se hinné el nekik senki.

Gyurcsány Ferenc és Gréczy Zsolt (Fotó: MTI)

Így aztán marad a cirkuszolás. A népek szeretik a balhét. Erre legalább vevő a sajtó, ingyen médiafelületet lehet szerezni vele, beszélnek róluk az emberek. Aztán a választáson majd csak lesz valahogy.

Mint ahogy az is előfordulhat, hogy a nagy veszekedéscunami közepette a háttérben szépen csendben megállapodnak egymással. Az MSZP, a DK, a Jobbik és a többiek.

Hogy egy esetleges győzelem esetén nem tudnának közösen kormányozni. Higgyék el, tudnának. Van az pénz, amivel ki lehet egymást fizetni a cél érdekében. Soros Gyuri bácsi ugrálna örömében, nyilván bőkezűen megjutalmazná azokat, akik el tudják zavarni Orbán Viktort.

Újból privilegizált helyzetbe kerülne a CEU, s a sorosista civil szervezetek is újfent levehetnék jelzésüket, amely az őket támogató külföldi forrásokat hivatott megjelölni.

A számlát lenne ki fizesse. Természetes az ismét átvert, ismét megvezetett, a Gyurcsány-Botka-Vona tengely által újfent sanyargatható magyar nép.

Ez lenne a vége.

Jól megszívnánk megint a „demokratikus” ellenzék kormányzásának következményeit.

Nem tanácsos tehát félvállról venni napjaink politikai csetepatéit.

Lehet, hogy ez az altaltató, mint a mozifilm előtti reklám…!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37665/pics/lead_800x600.jpg
CEU,Gyurcsány Ferenc,Soros,Tóth Bertalan,Veszekedéscunami
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?