Blogolj!

Szanyi kapitány részegen ébredt

Szanyi kapitány ma reggel is részegen ébredt.Úgy gondolta, Május 1. alkalmából szózatot intéz a néphez, hogy ébredjen már öntudatára, ha már eddig eléggé el nem ítélhető módon ezt nem tette meg. (Népe ugyan nincs neki, de ezt a tegnap gőze jelentéktelen mellékkörülménnyé zsugorította az ünnepre.) Másnapossága azonban meggátolta abban, hogy egyik szavát a másikba ne öltse.

Azt írta egyebek között: „Nincs osztályfőnök, de van önkéntesség. Nem fogják Brüsszelből megírni nekünk a mi Munka Törvénykönyvünket.” Aztán közvetlenül ez után rögzíti, hogy de, mégis. Megmondják ugyanis Brüsszelből, hogy milyen keretek között és mit írhat a Munka Törvénykönyve. „… mi olyat írhatunk magunknak, ami az európai normáknak megfelel.” Azaz csak olyat írhatunk, amit a csatlakozási szerződésben vállaltunk. Ez normális, de semmi köze nincs az önkéntességhez és az osztályfőnök-mentességhez. Szanyi kapitány pedig kardjával hadonászva megy tovább előre a hazudozás ingoványán. Folytatja a szerecsenmosdatást és morális síkra tereli a jogilag már régen eltaknyolt érvelését: „Nincsenek kényszerek, ám a többi nemzettel közös vállalásaink megtartása a magyar becsület ügye.” Így, egyensen, pacekba, ahogy mondani szokták. És nem szakadt le az ég. Szanyi az erkölcs és a becsület – összekapcsolva eleve kész röhej. „Változtassunk, hogy reményeink valósággá váljanak!” – érvel tovább és így folytatja: „Amíg szavazólap és hozzátartozó urna van, addig csak magunkat okolhatjuk az így vagy úgy, de megszavazott zsarnokaink tobzódásáért. A magyar gerinc csak hajlott csontfüzér lesz, ha tovább tűrjük azt a barna mocskot, amit az orbáni galeri a képünkre ken. Elég!”

Kurjant egy jó nagyot a szöveg végén. (De az is lehet, hogy csuklott.)

Szóval mondom, részegen ébredt szegény. Ezért nem tűnt fel neki, hogy nem a nép van berúgva, hanem ő maga. Az emberek tiszta fejjel szavaztak, s azt választották, ami nekik jó.

Lehet, hogy Szanyi kapitány szerint rossz ízlésük van, mert nem egy dülöngélő ember liberális barna mocsokkal összemaszatolt képét tartották rokonszenvesnek. Hogy Szanyi szerint orbáni „tolvajkapitalizmus”, ami a többség szerint igenis szociális piacgazdaság, amely azon van, hogy emelje a béreket, javítsa az emberek életminőségét, fölvirágoztassa az országot.

Szanyinak józanul nem a már az EU-nak a csatlakozási szerződéssel átadott hatásköröket kellene át nem adottnak hazudni, s ezzel ámítani az embereket csak azért, mert Május 1 megihlette terhelt agyát. Azokat a hatásköröket kellene foggal körömmel védelmeznie, amelyek jogszerűen a mieink. Hogy kik élhetnek Magyarországon! Ezért ne fogadjunk be migránsokat, ne muszlimizáljuk a keresztény hazánkat. Ne akarjuk házasítani a tüzet a vízzel. Hogy maradjon a hatályos jogi szabályozás az adómegállapításban éppúgy, mint az energiaárak meghatározásában, amelyek a magyar emberek életszínvonalát erőteljesen érintenék.

Erről azonban Szanyi Tibor éppannyira nem akar hallani, mint Soros György vagy az Európai Bizottság vele kamerák előtt puszilkodó vezetője, Jean-Claude Juncker.

Kedves Kapitány! Ha harmadik magyarként maga is fel akar kerülni a Soros által fizetett EP képviselők listájára a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamása mellé, hogy tagja legyen az Európai Parlament 226 fős, de szabad szemmel láthatatlan Soros-frakciójának, amely egyébként minden választott frakciónál nagyobb, akkor ott tessék kilincselni. Nem a magyarok újabb félrevezetésével kell magunknak jópontokat gyűjteni, hanem egyenesen kell Gyuri bácsinál munkára jelentkezni. Biztos nem fogja elutasítani.

Feltéve, persze, ha nem lesz részeg akkor is!

Mert Gyuri bácsi azért sokáig igyekezett adni a látszatra. Ha napjainkban már nem is nagyon sikerül neki.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37783/pics/lead_800x600.gif
Május 1.,Munka Törvénykönyv,részeg,Soros,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2017-05-02 09:36:56
Szegény Szanyi Sanyi!
Az a baj vele, hogy józanul is ilyen szóöklendezéseket követ el. Vagy még nem is volt józan a ganéj?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?