Juhász Péter és az aranyrudak

A szerethető Juhász Péterről cikkezett a Magyar Nemzet. A címtől azonnal röhögőgörcsöt kaptam, hiszen az első pillanatban elképzelni sem tudtam, hogy ez az undorító drogbubus, rágalmazó- és füttyművész miként említhető egy lapon a szeretettel. Szegény Jézus Krisztus szeme is hogy ki nem esett a helyéről, amikor ezt a szöveget meglátta?

Miután azonban a Magyar Nemzet című, magát folyamatosan polgárinak hazudó, alapvetően már évek óta véresen liberális, zsúrpubisan simicskás médium is szerepelt a mondatban, így végül is kézenfekvő volt a megoldás.

Igen, egy ilyen lap szerint elképzelhető, hogy a szabad szemmel láthatatlan ellenezéki erő, az Együtt és elnöke szerintük szerethető. Hátha e jelzős szerkezet sulykolásával még maguk mellé édesgethetnek néhány bizonytalan honpolgárt szavazónak, akik aztán, mint eddig mindig, a voksolás napján otthon maradnak. Mert ők is olyan linkek, mint a szerethető pártelnökük. Szerethető Juhászék pedig politikai erőként maradnak ott, Együtt, ahol voltak: a béka feneke alatt.

Mindez a rövid bevezető annak kapcsán jutott eszembe, hogy Juhász Orbán Viktor vagyoni helyzetével kapcsolatban megidézte bennem az egyszeri ember történetét, amit gyermekkoromban a nagyapám mesélt, amikor óva intett a becstelen egyszeri emberektől: „Öt meg öt tizenöt, kétszer nem jött be Kend, az huszonöt, fizet tehát Kend harminc krajcárt.” Ez nagyapámnál annyit jelentett: ne állj szóba velük, kerüld el őket, fiam!

Juhász Pétert nagyapám, szegény, ha élne, biztosan egyszeri embernek minősítené. Juhász „Egyszeri” Péter szerint ugyanis az ilyen fajta számolás alapján az ország leggazdagabb embere Orbán Viktor.

Mint mondja, a miniszterelnök 303 milliárd forintra nőtt vagyonához hozzászámítja Mészáros Lőrinc, Szijj László, Garancsi István, Andy Vajna, Szemerey Tamás, Lakatos Benjámin, Orbán Győző és Sánta János vagyonát, akiket a legszűkebb érdekköréhez tartozó embereknek nevez. Nem tudom, mit fukarkodik Juhász a nevekkel, mikor köztudomású, hogy például a tehetős Kovács bácsi és családja szintén jóban van a miniszterelnökkel, hogy a briliáns gyűrűkkel megrakott ujjakkal hódító Rózsika néniről ne is beszéljünk, akinek Velencei tónál lévő villájában komoly aranyrúd-gyűjteménye is van, hogy Balajtaiék alföldi termőfölvagyonát ne is említsük, akik szintén Orbán Viktor szűkebb érdekköréhez köthetők. Őket miért hagyta ki a felsorolásból. Legalábbis a városi legendák szerint. Csak meg ne sértődjenek.

Sajnos azonban a jólértesültek közül még egyetlen italkimérésben – a sztorik sajtón kívüli terjedésének leggyakoribb lelőhelyén – sem bukkant föl olyan koronatanú, aki a felsorolt üzleti kapcsolatokról akár csak egyetlen hitelt érdemlő bizonyítékkal elő tudott volna rukkolni. Mígnem Juhásznak a kábítószerekhez való vonzódását már a bíróság is csókkal pecsételte meg, de ettől füttyös Juhász még szerethető. (Legalábbis a Magyar Nemzet szerint.) Hallgatni ugyan nem érdemes rá, mert bolond lyukból bolond szél fúj.

Ettől függetlenül mondogathatja, sulykolhatja a hülyeségeit, hátha a további abálás jótékony hatással lesz a bizonytalanok elsózott agyára, s a végén még rájuk akarnak szavazni, ha el nem felejtenek voksolni menni.

Az írás végén azonban be kell vallanom, egy kicsinykét azért általam is szerethető Juhász Péter. Azért, mert eszembe juttatta drága nagyapámat, aki sok bölcsességgel igyekezett útnak indítani annak idején.

Az egyszeri ember számtanának történetét is köszönöm neki!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37874/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?