Bokros vérbírói gyűlölete

Hideg szemekkel, kíméletlen vadsággal antiszemitázta Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa) elnöke, a CEU tanára Orbán Viktort a szombati Európai Néppárt-beli szereplése miatt az ATV-ben. Szemében nagyobb volt a gyűlölet, mint a bresciai hiénát is halálos ítéletekben bőven túllépő dr. Tutsek Gusztáv Vazul vérbíróéban, aki 1956 után egymaga 144 forradalmárt ítélt halálra. Ráadásul Bokrosnak is éppoly megalapozatlan volt a szidalmazása, mint Tutsek vérbírónak a szörnyű ítéletei.

Érdekes módon a Soros Egyetem tanárának akkor jutott eszébe az antiszemitizmus vádjának fölemlegetése, amikor Frans Timmermans – a szintén mingráns- és sorosbarát – első alelnök, az Európai Bizottság kettes számú korifeusa egy interjúban már megfogalmazta ezt a súlyos sértést a magyar kormányfővel szemben. Mondván, Orbán nemzetközi pénzügyi spekulánsnak minősítette európai parlamenti felszólalásában Soros Györgyöt. A miniszterelnök Brüsszelben el is mondta, hogy miért, ezt most hagyjuk is. Viszont Timmermans nem emelkedett szólásra, hogy szemtől-szembe mondja Orbánnak, ami a szívét nyomja, hogy a magyar kormányfő azonnal reagálhasson is rá. Timmermans jól tudta, hogy miért nem meri Orbánnak szemébe mondani, hogy antiszemita. Egyszerűen azért, mert hazugság, s félt attól, hogy olyan választ kap a magyar miniszterelnöktől, hogy a fal adja a másikat. (Ezért volt kénytelen a nyilatkozat utáni első adandó alkalommal felszólítani őt lemondásra Szijjártó Péter külügyminiszter.)

A Soros-hálózat azonban ezúttal is olajozottan működött. Timmermanstól ezúttal Bokros vette át a stafétát. A Soros Egyetem tanárának gyűlölet beszéde előtt Rónai Egon műsorvezető szélesre tárta a kapukat, gondosan leterítette a vörös szőnyeget, hogy a mocskos szöveg kényelmesen, liberális méltósággal lépdelhessen a néző felé, megpróbálva a legkitartóbban ellenálló nézőket is meggyőzni, félrevezetni.

A Bokros-hazugság lényege Orbán brüsszeli szereplése volt. Jól tudjuk, hogy a miniszterelnök mind a szerdai plenáris ülésen, mind az Európai Néppárt szombati zárt ülésén nyilvánvaló sikert aratott, amiről részben a tévénézők egyenes adásban meg is győződhettek. Ezt Bokros azonban másképp interpretálja. „Azt kell kijelenteni, hogy a jelenlegi magyar kormány fasiszta kultúrájú kormánnyá silányult. A legordasabb eszmék alapján igyekszik a politikai vereségét most győzelemmé vagy látszatgyőzelemmé varázsolni. Ennek alapján továbbra is szakmányban mérgezi a lelkeket, a szíveket és a fejeket annak érdekében, hogy a saját gonosz, alávaló és egyébként hatékonytalan önkényuralmát meghosszabbítsa. Az antiszemitizmus ideológia. Az nem mentség, hogy valaki nem hisz valamiben, de cinikusan fölhasználja. Szerintem inkább súlyosbító körülmény.” Mintha Bokros nem azt az adást nézte volna, mint a magyarok. Az ember józan ésszel nem is tudja elképzelni, hogy ezek az orbitális ocsmányságok honnan jutottak Bokros eszébe.

A legsúlyosabb vádak elhangzása közben persze Rónai Egon megkukult, zavartan pislogott, miközben némán a piros szőnyeg rojtjait fésülgette. „Folytatódik a pávatánc” – mondja a magáért tovább Bokros. „Orbán Viktor rendszeresen másként beszél Brüsszelben, mint Budapesten. Teljesen mindegy, hogy mit ígért meg szombaton az Európai Néppárt vezetőségének, attól még folytathatja az azzal tökéletesen ellentétes szándékú cselekvést Magyarországon.”

Micsoda mázli, hogy ezek után nem szakadt le a tévéstúdió mennyezete. Bokros elméje olyannyira elborult, hogy minden bizonnyal el is hiszi, amit a gyűlölet mondat vele. Hogy Orbán tud kétféleképpen beszélni Brüsszelben és Budapesten, miközben felszólalását élő, egyenen adásban közvetíti a televízió. Elhiszi, hogy Orbánnak tényleg módjában áll kétfelé beszélni. Mást mondani itthon és mást az Európai Bizottság fővárosában. El tudja képzelni, hogy Orbán három cikluson keresztül miniszterelnök maradhatna, ha a valóság mindig ott kiabálna meghallgatásért könyörögve a miniszterelnök személye és a nép között. Azt ugyanis csak romlott ellenzéki aggyal lehet helyesnek gondolni, hogy a választók bizalmából megszerzett hatalmat nyugodtan lehet az emberekkel szemben, az ő rovásukra gyakorolni. Csak az ellenzék nézi a választóit egységsugarú síkidomoknak, azok az emberek, akikhez Bokros Lajos oly közel áll.

Bokros borult elméjével azt is simán el tudja képzelni, hogy a magyar kormány fasiszta és antiszemita. Az nem fordul meg a fejében, hogy ha ez így lenne, akkor soha nem kapott volna bizalmat a magyar néptől, merthogy a magyarok se nem fasiszták, se nem antiszemiták.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Timmermans alelnöknek címzett sajtótájékoztatóján emlékeztetett, „Magyarországon az Orbán-kormány bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját; s nemcsak Magyarország területén, hanem a határain túl is zsinagógákat újít fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tette, továbbá a hazánkban új alapokra helyezett alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát. A magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország tiszteletére, barátságára és védelmére. Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.”

Bokros Lajosnak nemhogy nem lett volna szabad az aljas rágalmait nyilatkozatba foglalnia, hanem Magyarország „antiszemitizmusát” éppen hogy kapásból vissza kellene utasítania, s azokat elmondani, amit Szijjártó Péter összefoglalt. (Példát mutatva jó Rónai Egonnak.)

Erre azonban Bokros képtelen. Legszívesebben ő is ott vasvillázta volna Magyarországra a trágyát Brüsszelben, ahol Ujhelyi István, Niedermüller Péter, Balczó Zoltán nagy kéjjel és lendülettel tette. Neki ez jelent örömet.

A magyaroknak pedig az, ha nem látnak, nem hallanak felőle.

Pedig, sajnos, egyelőre akkor is el kell viselnünk, ha jobban gyűlöl bennünket, mint Tutsek vérbíró az 56-s szabadságharcosokat.

Ha már egyszer demokratának születtünk…

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37929/pics/lead_800x600.jpg
antiszemita,Bokros Lajos,fasiszta,Orbán Viktor,Tutsek,vérbírói gyűlölet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tamer 2017-05-09 21:53:42
Megértőnek kel lenni Bokrossal! "Pártja", ha nevezhetem annak azt a kis gittegyletet, mérhetetlen. Egy év múlva választás és reménytelennek tűnik egy olyan összefogás, ahol befutó helyet kínálnának neki és ha az egy százalékot sem érik el, akkor támogatást sem nagyon remélhet! Láttam ezt az ominózus adást és Bokros őrjöngését. Mondjuk az ATV szegénységi bizonyítványa, hogy ilyen elmebetegnek rendszeresen a széles nyilvánosságot biztosítja!
Válaszolok
Zoltán 2017-05-06 09:49:56
Sajnos az emberré válás folyamata még nála sem zárult le.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?