Hajrá oszlatás! Hajrá Jobbik!

Egy év eleji kampányfogás: a Jobbik januári évadnyitóján Barsi Éva átadja a tiltakozó petíciót Vona Gábornak. (Fotó: Facebook)

A pócsmegyeri alapszervezet feloszlatásával újabb eredményekkel gazdagodott a cukisodási folyamat a Jobbikban. Szemmel látható, hogy a szélsőjobbról folyamatosan néppártosodni akaró, ezért hétmérföldes léptekkel balra törtető párt készülődése jól halad a 2018-as választásokra.

A legutóbbi közvéleménykutatások szerint támogatottságuk a legtöbb közvéleménykutatónál beszorult a 10-11 százalékos sávba. A pártok erősorrendjében sokáig tartott második helyét a politikai csoport pedig már rég elvesztette. A Závecz Research a minap definiálta a cukisodás újabb nagy vívmányát, hogy a kormányellenes tüntetések nem kezdték ki a Fidesz népszerűségét.

A párt demokratizálódásának legfrissebb eredménye, hogy mára virradóra feloszlatták a Jobbik pócsmegyeri szervezetét is.

A néppártosító folyamat márciusban kezdődött, amikor föloszlatta magát a Jobbik nyírturai alapszervezete is a párt – szerintük – vállalhatatlan irányvonala miatt. Februárban többek között a vámosmikolai szervezet oszlatta föl magát. Április közepén pedig a pomázi szervezet elégelte meg a Jobbik balra fordulását.

Nézzük, hogy ösztönzik a jobb eredmény elérését a pócsmegyeri pártfeloszlatást elrendelő jobbikos vezetők.

Barsi Évánál, a helyi szervezet volt elnökénél elérték, hogy kérje Vonáéktól, távolítsák el a Pócsmegyer–Surányi internetes oldalukról „a már csak néhányak által bitorolt”, megszégyenített logót, a nevük alatt ne osszanak meg több „demagóg” hírt, s az ő fotóját is vegyék le onnan.

Barsi Éva tovább buzdít, mint egy anyatigris. „Statáriálisan kivégeznek minden olyan tagot és szervezetet, aki és amely ragaszkodik az eredeti irányelvekhez! (…) Nem mi változtunk, hanem a vezetőség váltott irányt, (…) őket kellene kizárni! Eltakarítani a párt éléről!”

Ugyancsak biztató szlogen lehet a következő megállapításából: „a 2018-as parlamenti választásokon a magyar érdekek győzelmét elszabotálta!” Mármint Vona Gábor pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató. Kell ennél jobb hír egy kormánybuktatásra készülő politikai erőnek?

És egy újabb cukiság: Barsi szerint a Jobbik legalább kétmillió embernek tartozik: azoknak az embereknek, akik a pártra szavaztak, és akik idejüket, pénzüket áldozták a szervezet előre jutásáért.

A párt hatékonyságát mutatja továbbá, hogy még hatalomra sem kerültek, de máris sikerült fontos dolgokat megoldaniuk, igaz, a teljesség igénye nélkül. „Vona lakásgondjai már megoldódtak, láthatóan már nem törekszik a devizahitelesek gondjainak megoldására.”

Előfordultak persze olyan dolgok is, amelyek nem sikerültek. Példaként mondja Barsi, hogy Vonáék cserben hagyták a gárdistákat, Budaházy Györgyöt és László Petrát, „a hazáját védő gyenge nőt”.

Édes Istenem! Hát így jártak.

Messze van még 2018 április, de a választások előtt tizenegyhónappal felmutatható eredmények így is nagyon értékesek, egyáltalán nem lebecsülendők.

Reméljük, hogy azért sikerül megtartani a célegyenesig a párt legjobbjait. A haza legnagyobb szélkakasát, Vona Gabeszt, a listabubus Gyöngyösi Marcit, az egykori sötét Fradi-ultrából népmentővé avanzsálni próbáló Szilágyi Gyurit, a bokorfeltárásban jeleskedő természetvédő Volner Janit, a vetkőzőművész Janiczak Dávidot vagy az egykori skinhead Sneider Tomit, akinek azóta is vaj van a fején.

Már csak azért, hogy a választási eredményhirdetéskor Simicska Lajos meg tudja hívni a zsúrpubikat egy kis kávézgatásra. Más közös dolguk már úgysem nagyon lesz a továbbiakban.

Addig is izgatottan várjuk az újabb néppártosodási sikerekről és további Jobbik-szervezetek feloszlatásáról beszámoló híreket.

Ne térjetek le a megkezdett útról!

Hajrá Jobbik! Hajrá oszlatás!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/37941/pics/lead_800x600.jpg
Barsi Éva,jobbik,néppártosodás,Pócsmegyer,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?