Blogolj!

Timmermans után a Népszava is antiszemitázott egyet

Most Horváth Gábor fogyott ki az érvekből...

A Népszava Horváth Gábora csak nem állta meg, hogy Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság (EB) alelnökének minapi Orbán Viktort antiszemitázó sértését – a Fidelitas „bábjátékos” plakátjait fölhasználva – tovább ne vigye a náci Németország propaganda kiadványát felemlegetve. Pedig Horváth tudván tudja, hogy a dolgoknak semmi közük egymáshoz. Mármint Timmermans sértő ízléstelenségének, illetve a miniszterelnök „antiszemitizmusának” és azoknak a plakátoknak, amelyeken Simicska és Soros dróton mozgat magyar politikusokat. Az EB alelnök szavait nem véletlenül utasította vissza keményen Szijjártó Péter külügyminiszter, lemondásra szólítva fel Frans Timmermanst.

Horváth Gábor úgy gondolta, hogy bár semmiféle alapja nincs az orbáni antiszemitizmusnak, azért jólesik neki nyálazni még egyet rajta, azt sejtetve, hogy mégis van. Vagyis hazudni egy durvát, olyan sértő váddal mószerolni a világ nyilvánossága előtt Orbán Viktort, ami valótlan, de a tájékozatlan világpolgárok mégis igazságként vélelmezhetik, néhány pohár bor után pláne.

Horváth utal ugyan az Orbán-kormány filoszemita intézkedéseire, de elismerni már képtelen azokat. Pedig van mit. Nem árt felidézni, hogy Magyarországon az Orbán-kormány bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját, Magyarország területén és határain túl is zsinagógákat újít fel, a holokauszt tagadását büntető törvénykönyvi tényállássá tette, továbbá a hazánkban új alapokra helyezett alkotmányos berendezkedés garantálja a magyar nemzet részét képező magyar zsidóság biztonságát. Továbbá Orbán Viktor a parlamentben többször kiemelte, a magyar zsidók közössége mindig számíthat Magyarország tiszteletére, barátságára és védelmére. Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

Mindez persze még mindig kevés Horváthnak, akinek – ahogy mondani szokták – a sz@r is keserű. Jóllehet nem tud még egy olyan országot mondani a Glóbuson, ahol kormányzati szinten ennyi intézkedést hoztak volna a zsidóság védelmében. Van képe azonban megemlíteni néhányat, amelyről vita van vagy vita volt, s ezért még nem valósult meg. Egyelőre.

Talán az lehet Horváth fő baja, hogy a közelmúltban kiderült, Soros György mekkora „frakcióval” rendelkezik az Európai Parlamentben. Név szerint tudható, kik tartoznak a 226 képviselő közé, akiket ilyen-olyan módszerekkel bizony befolyásolhatnak, a szemléletesség kedvéért dróton rángathatnak. (A legnagyobb frakció egyébként az Európai Néppárté, létszáma 215 fő. A Soros-emberek száma tehát a legnagyobb a parlamentben.)

A 226-ok között van például a mostani európai parlamenti vitában Orbán Viktort kiduzzadt nyaki erekkel, ordítva támadó Guy Verhofstadt, korábbi belga miniszterelnök vagy a szintén minősíthetetlen felszólalást előadó Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője, ahogy a magyar miniszterelnököt magyar létére szintén alávaló módon megugató DK-s Niedermüller Péter is.

A Fidelitas „bábjátékos” plakát vizuális üzenete tehát nagyon is igaz. Bár ne lenne az. Bár ne lenne Sorosnak semmi köze se az EP képviselőkhöz, se Magyarországhoz. De sajnos, van. Nem is kicsi.

Az, hogy a háttéremberek befolyásoló szerepét korábbi korokban is megrajzolták, nyilván azért van, mert maga a jelenség akkor is létezett. Sztálin vagy Hitler is járt annak idején a mosdóba, ha szükségét érezte, ahogy Horváth Gábor is, mégse mondjuk a népszavásra, hogy sztálinista vagy hitlerista.

Emlékeznek Petőfi juhászára, akinek haldoklott a babája. Felpattant a szamárra, vágtatott haza, de mire odaért, a babája meghalt. Elkeseredésében / Mi telhetett tőle? / Nagyot ütött botjával / A szamár fejére.

Így járt valahogy Horváth is. Akinek szerencsére a „babája” megvan, de Timmermans szavai után, tehetetlenségében – szamár és bot híján – ő is antiszemitázott egyet.

Az mindig jól jön valakiknek, ha kifogynak az érvekből.

Nem kéne megpróbálni egyszer csöndben maradni? Vagy egyszerűen csak igazat mondani?

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/38024/pics/lead_800x600.jpeg
antiszemita,Bábjáték,Fidelitas,Frans Timmermans,Horváth Gábor,Népszava
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?