Blogolj!

Kunhalmi sarokba szorította magát

Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnökének gyáva és sunyi antiszemitázása óta – a CEU-zás és a civilezés mellett – hirtelen újból divatba jött ezzel a teljességgel alaptalan és mélységesen sértő váddal illetni Orbán Viktort és kormányát. Szerdán az MSZP-s Kunhalmi Ágnes kelt ki magából az ATV-ben hasonló okból, néhány napja pedig Bokros Lajos visszhangozta alpári stílusban Frans Timmermans szavait.

Voltaképpen az emberfia örülhetne is az ilyenfajta aljasságnak. Mivel a nyilvánvaló gonoszságon és rosszindulaton kívül nincs semmiféle alapja a mocskolódásnak, betudhatja annak, hogy a CEU, a civilek vagy Brüsszel hatáskörelvonási, migránsbetelepítési kísérletei jogilag megfenekleni látszanak. A kormány olyan dokumentumokat tett le az asztalra, amelyeket a szakszerű jogi érvelések képtelenek megfogni. Tehetetlenek az Unió alkotta jogszabályok betartásának következetessége miatt, ezért inkább rágalmaznak, politikai vádakkal igyekeznek Orbánt térdre kényszeríteni.

Mire is mondta Timmermans, hogy Orbán antiszemita? Arra, hogy a CEU-vitában a magyar miniszterelnök a Soros-egyetem tulajdonosát „amerikai pénzügyi spekuláns”-ként emlegette. Erre megvoltak az érvei Soros cáfolhatatlan nemzetközi pénzügyi manővereivel kapcsolatban, de ezt most hagyjuk. Érdekes módon Kunhalmi Ágnesnek nem jutott eszébe antiszemitázni akkor, amikor párttársa, Bárándy Gergely a parlamentben a következőket mondta Sorosról. „Az ország ellenségének kiáltanak ki egy magyar származású zsidó üzletembert.” Ez a durva és igaztalan kijelentés természetesen Kunhalmi számára nem antiszemita, neki csak az orbáni gondolatok azok. Van képe mindezt ismételgetni annak ellenére, hogy Orbán Viktor éppen Bárándy Gergelynek a következőket válaszolta: ”… bármilyen magyar politikai vitának a származási alapú megközelítését a leghatározottabban visszautasítom. Ezt mi sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadjuk el. Meg is lep egyébként, hogy éppen az önök padsorából hangzik el olyan hozzászólás, amire azt kell mondanom, hogy antiszemita megközelítésnek nincsen helye, zéró toleranciát hirdettünk ezzel szemben. A Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is.”

Pont. Az igazi egyenes beszédet azonban Kunhalmi elengedi a füle mellett. Őt nem érdekli Robert Fico szlovák kormányfőnek az ottani civil szervezetek átvilágítását szintén szükségesnek tartó véleménye sem, ahogy Milos Zeman cseh államfő lesújtó álláspontja a demokratikusan választott kormányok ukrán mintára való megpuccsolási kísérletével kapcsolatban sem. Aki szerint nem zárható ki, hogy a kijevi Majdanon történt szörnyűségekhez a CEU mint agytröszt járulhatott hozzá. S nem lehet véletlen az sem, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök keresetlen szavakkal figyelmeztette Sorost: „vérdíj van kitűzve a fejedre a szigeteinken”, mire a pénzember lemondta idetervezett „emberbaráti látogatását”.

Ők is antiszemiták lennének? Őket is azért kellene sértegetni, mert szem előtt tartják saját nemzeti érdekeiket? Mert a hazájukat védik a liberális haszonleső, puccsista támadásokkal szemben? Mert másképpen nem lehet elmozdítani helyéről a demokratikus többségi népakarat által megválasztott országvezetést? Éppúgy, ahogy Orbán Viktort se?

Aki Kunhalmi szerint még azért is hibás, mert Perkátán civil kezdeményezők, magánadakozásból szobrot akarnak állítani Horthy Miklósnak. Mintha hozzájuk bármiféle köze lenne a kormányfőnek. A pártlady erre fütyülve önkívületben sorolta, hogy az ország sodródik az idegengyűlölet felé, antiszemita kormányzati intézkedések sorozata születik, a miniszterelnöknek viszket a tenyere, és az ötös számú Fidesz párttagkönyvvel rendelkező Bayer Zsolt milyen csúnyákat mondott a napokban a sajtóban. Hogy mindebből mi az antiszemitizmus, az még a kérdező Rónai Egon műsorvezető számára sem volt világos. Hiszen ő is pontosan tudja, hogy nincs Európában még egy kormány, amelyik annyit tesz a hazai zsidókért, mint a magyar. Szegény Kunhalmi maga sem tudott erre válaszolni. Igyekezett belekapaszkodni Timmermans szavaiba, s mint a sarokba szorított élesfogú rágcsáló, tehetetlenségében megint az antiszemita kártyával tronfolt. Úgy vélte, hogy a sorosozás az „antiszemitizmusra hajaz”, s nagy baj, hogy Orbán nem határolódik el kollégáitól. „Mert a sorosozás szerinte konkrétan burkolt zsidózás” – magyarázta felhevült testtel Kunhalmi. Még jó, hogy hülyesége csónakjából nem ugrott bele a hideg vízbe. Annyira beleélte magát a szerepébe, hogy a nézők jó része már orvosért akart kiálltani.

Nagy szerencse azonban, hogy más a politikusi szerepjátszás és más a valóság. Hogy Kunhalmi ezt rendszeresen összekeveri, az az ő baja. Ha ugyanis mindaz igaz lenne, amiről a pártember beszél, akkor a magyarok nem lennének joggal büszkék arra, hogy a magyar zsidóság jól érzi magát itthon. Ellentétben a franciákkal, ahol a migráció következtében csak tavaly mintegy 5000 zsidó vándorolt ki Izraelbe, tíz év alatt pedig több, mint negyvenezerre nőtt a számuk.

A Your News Wire nevű amerikai hírportál azt is írta még a Fülöp-szigetek elnökéről, Dutertéről, hogy „Soros és a korrupt oligarchák a fősodratú médiát nem tudják elpusztítására használni, mivel az emberek ma már nem hisznek abban, amit a média mond.” Tegyük hozzá, annak se hisz senki, amit a Soros által itthon is lefizetett média és a velük egy húron pendülő ellenzéki politikusok mondanak. ATV-s nyilatkozatában Kunhalmi is például az egyik sorosista ellenzéki hírportál írását mondta „fel” sajátjaként – a feldúlt jogvédő szerepét alakítva. Nevetségesen.

A Your News Wire hírportál még azt is hozzátette: „Az emberek bíznak Dutertében, mert az előtte jövő politikusgenerációkkal szemben ténylegesen azt teszi, amit mond. Antiglobalista politikája feldühíti a nyugati hatalmakat, amelyeknek a médiája propagandaháborút folytat ellene. De Duterte politikája javította a Fülöp-szigeteki polgárok életét, akik évtizedeken át korrupt rezsimek alatt kaotikus, törvénytelen országban élnek.” (Lovas István fordítása)

El kell szomorítanom, hölgyem, hasonló a helyzet Orbán Viktorral is. A nemzeti konzultáció közel 1,3 millió, tehát minden eddiginél nagyobb számú válaszolója jól mutatja, kinek hisznek, kiben bíznak, kit fogadnak el a választók.

És azt is megmutatja, hogy ki nem kell nekik.

Maga szerint kit utasítanak el, kedves Kunhalmi Ágnes!?

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/38130/pics/lead_800x600.jpg
antiszemita,felhevült testtel,Frans Timmermans,Kunhalmi Ágnes,Orbán Viktor,sértő,szerepjátszás,zsidó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Illés 2017-05-12 13:48:39
Ez a röhögős liba,egyfolytában marhaságokat beszél.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?