Havas küzdhet, mint malac a jégen…

Havas Henrik ATV-s műsorvezető önkormányzati képviselő lett Kisorosziban. Ebből az alkalomból akasztották a hóhért, azaz hazai pályán kérdezték a televízióst képviselői hitvallásáról.

Fontos dolgot mondott. „Azt biztos, hogy meg fogom akadályozni, hogy valakinek az egyéni érdeke felülkerekedjen a közösségi érdekeken. Nem árt, ha rajta tartom a szemem a dolgokon. Rajtam biztos nem fog múlni, hogy valami gazemberség történjen. Nem feltételezem, csak azért vállaltam, hogy még véletlenül se történjen meg.”

Őszintén szurkolok, hogy így legyen. Bár a sokak számára mindig is kétkulacsos, flegma, kellemetlen fráter szerepét magára aggató Havas eddigi kommunikációs teljesítménye nem hitelesíti célkitűzését.

Szavahihetőségét például bő fél éve azzal igyekezett tovább gyengíteni, hogy szintén ATV műsorban kijelentette, ő magát mindig konzervatív embernek tartotta. Korábban (szerinte) MDF-es volt, s ha lenne a politikai kínálatban egy Kereszténydemokrata Néppárt – ahogy szerinte nincs – akkor ő bizony oda belépne. Pedig hát van KDNP, elnökét úgy hívják, hogy Semjén Zsolt. Havas megnyilvánulásai alapján azonban kifejezetten keveseknek juthatna eszébe, hogy szíve szerint ő ide gravitál.

Mint ahogy az sem derült ki még véletlenül se a tévés műsoraiból, hogy számára a konzervatív-keresztény értékrend lenne igazán vonzó. Munkájában mindig az MSZP-SZDSZ kormányhoz állt közel. Nem véletlenül Horn Gyula kérte fel kommunikációs államtitkárnak annak idején és nem Orbán Viktor (hat napig sikerült is abszolválnia az állást). Most is a balliberális világ szószólója az ATV révén. Műsoraiból csöpög a kormánykoalíció zsigeri utálata, a nézőket gesztusaival, megfogalmazásaival következetesen arra buzdítja, hogy – finoman szólva – zavarják el a hatalomból Orbán Viktort.

Egy KDNP-s ilyet nem mond. Nemcsak azért, mert nem illik meggyalázni a hozzám legközelebb álló politikai család tagjait, hanem azért is, mert igazi KDNP-sként nyugodt szívvel elismerheti a kormánykoalíció hétéves teljesítményét, amelynek legfőbb érdeme, hogy a szakadék széléről húzta vissza az országot.

Havas azonban természetesen csak ál-KDNP-s. Köztörvényes kollégájával, Forró Tamással a rendszerváltozás utáni időszakban mindig azon dolgoztak, hogy az általa ma szavakban oly nagyra tartott Antall József-i erők ugyanúgy bukjanak el, ahogy mai vágya Orbán és szövetségesei politikai halála. Horn, Kuncze, Gyurcsány virágai pedig illatozzanak.

Ezért nem tudom komolyan venni önkormányzati képviselői nyilatkozatát a közösségi és az egyéni érdekek viszonyáról. Mást se csinált élete során, mint a saját, egyéni érdekét hajszolta. Amikor a sajtó legutóbb megszellőztette Botka László méregdrága Rolex óráját, akkor ő egy műsorban nagyképűen a karjára mutatott, hogy illusztrálja, hogy is néz ki egy többmilliót érő darab. Merthogy neki is van.

Azt gondolom, ő is tudja magáról, hogy sz@r ember, hogy jó pénzért eladta a lelkét egy egész életre, ami tiszta pillanataiban talán zavarja is. Ekkor szokott „igazi” KDNP után kiáltani, meg MDF-es „múltjára” emlékezni.

Ezzel együtt még az is megeshet, hogy kisoroszi választói nem fognak csalódni benne. A sors megadta neki, hogy 67 éves korára köszörüljön valamit élete Miska kancsója méretes csorbáján. Ha már sok tíz éven át hazudott magának, s csak érdekből lett azzá, ami lett, akkor most, a közbizalom birtokában tényleg megmutathatja, ki is ő valójában.

Bár valószínűleg már késő. Ady verséből legfeljebb az a sor lesz érvényes rá, hogy „az ember az marad, ami volt…”

Képviselőként azonban küzdhet az ellenkezőjéért, mint malac a jégen.

Élete végéig.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/38390/pics/lead_800x600.png
Havas Henrik,Kisoroszi,Malac a jégen,önkormányzati képviselő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
gizella 2017-05-20 12:58:24
Rém ellenszenves ember, a gesztusai ,a megnyilvánulásai, az önteltsége - ami lehet ,hogy álca - ezzel akarja elfedni a komplexusait. Jó lenne már nem látni ,hallani őt a médiában, hátha beleveti magát a képviselői munkájába és csak Kisorosziért fog oroszlánként küzdeni, s bizonyítani a rá szavazó (néhány száz ) embernek :)))
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?