Vona álmodó nyomora

Vona nemzeti színekben. Tolakodó magyarkodás. Kis Hercegtől tudjuk, hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Hihetetlen primitív videóklipet tett közzé a Jobbik Magyarország Mozgalom. (Lentebb megtekinthető). Ebben Vona Gábor pártelnök büszkén fonja karba a kezét a börtönben, miután Orbánt, Rogánt, Habonyt és Mészárost rabruhában látni a rács mögött, ahova az idétlen dalocska parafrázisa szerint Vona korrupció miatt dugta őket. Vona kéjesen néz a kamerába, hihetetlen elégtétel tölti el, hogy végre elérte, amit oly régen el akart érni. Rágalmazással, folyamatos köpönyegforgatással, választóinak undorító becsapásával eltakarította az útból legfőbb politikai ellenfeleit, s ünnepélyes keretek között, vörös selyempárnán átadhatta a hatalom kulcsát Simicska Lajosnak.

Álmodik a nyomor, jut az ember eszébe Ady, s a versből pár sor: „S hogy ne kellessen megjelenni / Legalább tíz-húsz esztendőig / Az Úr színe előtt.”

Jelzem, Vonának nincs ekkora szerencséje. Neki már 2018 áprilisában meg kell jelennie egyszerre az Úr és a választópolgárok színe előtt, amikoris megtapasztalhatja, hogy a keze milyen mélyen a bilibe lóg. Legkésőbb a választási eredmények kihirdetése után rá kell döbbennie, hogy az említett urakat a bűnüldöző szervek eddig sem marasztalták el, a választók többsége pedig továbbra is okkal van a legnagyobb bizalommal irántuk.

Persze nagyobb esélye lenne Vonának győzelmi álmai beteljesítéséhez, ha vonzó üzeneteket tudna megfogalmazni, hogy jobbá tegye a magyarok életét. Ez azonban nem megy neki. Nagyon nem.

Most a jól hangzó bérunió ötletével traktálja a nyilvánosságot, amelyet azonban ha egy közgazdász nagyítója alá teszünk kiderül, legalább olyan primitív gondolatról van szó, mint amilyen a debil videóklipet életre hívta.

Inotai András, a Világgazdasági Kutatóintézet volt elnöke így kommentálta a bérunió ötletét. „A bérek mindig a termelékenységgel kötődnek össze. Ha béruniót akarok, akkor termelékenységi uniót is létre kellene hozni, ami egy nagyon hosszú folyamat. A magyar termelékenység mondjuk fele a németnek. Ha ezt a felzárkóztatási kényszert nem veszem figyelembe, akkor a Magyarországon beruházó magyar és nemzetközi tőke el fog menni az országból, és a bérunió helyett hatalmas munkanélküliség lesz. Az ötlet tehát nagyon szépen hangzik, de gazdaságilag irracionális.”

Pont.

Ismét lelepleződött Vona Gábor legújabb aljassága. A pártelnök nem hülye, tisztában volt azzal, hogy amit állít, az közgazdasági nonszensz. Ő azonban annál sokkal romlottabb, hogy erről tudomást vegyen. Első a hatalmi érdeke, bármi áron. Helyette úgy tesz, mintha ez az összefüggés nem létezne. Mert ő egy hangzatos ígérettel már rövid távon be szeretné zsebelni a választók szavazatait, miközben a megvalósításhoz olyan sok idő kéne, hogy a szavazók nem érezhetnék: megkapták-e cserébe azt, amit Vona mézesmadzagként elhúzott az orruk előtt.

Ráadásul a pártelnök most azzal büszkélkedik, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a Jobbik béruniós polgári kezdeményezését. Az a Bizottság, amelyik minden erejét latba veti, hogy Magyarország is fogadjon be migránsokat, kiszolgáltatva az országot az idegen civilizációnak. Az a Jobbik kapaszkodik az Európai Bizottságba, amelyik korábban uniós zászlót égetett, s a párt elnöke, Vona Gábor is az unióból való kilépés mellett érvelt.

El lehet tehát szórakozni gusztustalan, primitív videókkal és egyéb alpári eszközökkel a választásokig a kormány és a választók meggyalázásán. Ezzel azonban nem kellene szennyezni a nyilvánosságot.

Maradhatna a Jobbik saját homokozójában, ahol zárt körben (szükség esetén zárt osztályon) nagyokat röhöghetne saját, idétlen tréfáin, amelyek persze gyomorforgató önáltatások, hagymázas vágyálmok, semmi közük a valósághoz.

Ha azonban kijönnek a nyilvánosságra, akkor számolni kell vele, mind többen jönnek rá, hogy valóban nincs egy őszinte mondatuk se. Minden ötlet csak csali, üres, végiggondolatlan megtévesztés a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében.

Vona álmodó nyomora, hogy ne kelljen neki megjelenni az Úr színe előtt.

A video:

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/38532/pics/lead_800x600.jpg
bérunió,munkanélküliség,nyomor,Vona
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Antal 2017-05-24 14:51:49
Az én mesém ennyi: Hol volt hol nem volt (bár sose lett volna) egy vona!!!Na ő gondolt egyet,míly antiszemita nép ez a magyar -nosza erre alapítsunk egy pártot,majd jól megélünk belőle. Így is tett. Gyalázkodott,gárdát alapított,még a zsidókat -részben - is száműzte pártjából. Vajon,hogy is kerülhettek ők bele??, -na de ez egy másik mese.Igen ám!!! Közben kiderült,egy két eltévelyedett emberen kívül mégsem olyan antiszemita nép a magyar,ezért belőlük olyan nagy létszámú pártot nem lehet fenntartani,amely őt jó módban eltartsa.Gondolt egy nagyot. Itt vannak ezek a büntetlenül síboló pártok,majd csak valamelyik felvesz a szekerére. Nem vették fel! No,semmi baj. Van itt egy üzletember,akinek nem ajánlott fel jó zsíros miniszteri állást a pártja,ezért az szembesz@rta őket. Hú!!! Na ez az ember kell nekem! Zsidó,nem zsidó. kit érdekel az már. Jó pénz szag árad onnan. Szépen kitakarította száját,megsikálta nyelvecskéjét -azt a fél métert -hogy nehogy beszennyezze a milliárdos úr fenekét. Így aztán jó mélyen benyalt neki!. Mindjárt lett egy ki pénz,gyűlölködő plakátokra,a most látott fantasztikus -műalkotásszámba menő -rajzfilmecskére.Igaz, volt párttagjai,szimpatizánsai szembe pisálják. Nem baj! Hazát is árult. Na nem gyékényen -azt tenné legszívesebben,hanem tettekkel.Ezt ugye ismerik. Nem folytatnám,kár időt fecsérelni rá.Időben volt annyi,mint a gyűlölködő rajzfilmecske. Itt véget ért a mesém,de a vonanyelvecskeánusznyalogátsamilliárdosúrnak boldogan folytatódik,míg meg nem halnak. :)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?