Botka és a leplezett gonoszság

Ez a hét mindenképpen Botka László délibábos tündöklésével volt tele azok után, hogy szombaton az MSZP kongresszusa 96 százalékos arányban megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének. A délibábos tündöklést természetesen saját szavazói és szimpatizánsai körében értem, ami még ebben a körben is illékony lehet. Kivált az eddigi ígéretei és azok nullához gravitáló teljesítési mértékére figyelemmel. Abban a mezőben, amelyet a közvéleménykutatók legutóbb a teljes népesség körében 7-14 százalék közötti rokonszenvvel tüntettek ki. Abban a környezetben, hol a piros szegfűs rajongók rajta kívül még véletlenül se tudtak fölmutatni egyetlen lehetséges vetélytársat sem. Ráadásul Botka úgy érte el ezt a csaknem ellenszavazat nélküli sikert, hogy látszólag élesen szembe ment egykori kormánykorifeus párttársaival. Azokkal, akik Orbánt – rossz politikájukkal – kétharmados győzelemhez segítették 2010-ben.

Nem véletlenül állapította meg helyesen Gajdics Ottó az Angard című, talán napjaink leghitelesebb és legkiegyensúlyozottabb médiaelemző műsorában az Echo tévén, hogy annak a bizonyos 2002-2010 közötti nyolc évnek az egyik legkövetkezetesebben népellenes, választóit semmibe vevő harcosa, ha tetszik Orbán Viktor kétharmadának egyik legizmosabb előkészítője éppen a „nagy inkvizitor”, Botka László volt. Gázáremelésestől, nyugdíjmegvonásostól, devizaadósságos csapdaállításostól. Naná, hogy a sok rosszlelkiismeretű egykori miniszter, államtitkár, polgárnyúzó kormánytag hanyatt-homlok szavazott Botkára a kongresszuson, nem véve magukra a miniszterelnök jelölt „kollaboránsokat” kirekesztő szövegét, hiszen tudták, képviselőként Botka is benne volt nyakig a kormányzati disznóságokban. Így valójában hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon is komolytalan ez a fenyegetőzés. Már csak azért is, mert ez legelsősorban azonban Gyurcsánynak szólt, akit nagy nehezen végre megjelöltek bűnösnek, ő azonban már régen otthagyta az MSZP-t, így MSZP-n belül már nem tud hátrább vonulni. Más kérdés, hogy látszólag naponta igyekszik borsot törni Botka orra alá a DK-val létrehozandó közös választási lista érdekében. Ez a műbalhé azonban nem szól másról, csak az ingyenes médiafelületek lehalászásáról. Ekkora ingyen reklámot ugyanis, mint amekkorát az ő „véres” cicaharcuk estéről estére generál az ellenzéki csatornákon, soha nem tudnának készpénzben megfizetni.

Ezzel együtt ez esetben az ellenfél nélküli miniszterelnök-jelölti indulás a pártra nézve elég nagy szegénységi bizonyítvány. Hiszen Botkát már azzal a tudattal választották meg, hogy finoman szólva nem volt feddhetetlen az előélete. Elég csak hiányos vagyonnyilatkozatának újra benyújtási kényszerére gondolni vagy a rákosista szlogent harsogó gazdagfizettető főkáder sokmilliós óragyűjteményére vetni egy képzeletbeli pillatást, amitől már korábban Rolex Laci gúnynevet akasztottak rá vagy mélytengeri búvárkodásait szemünk elé idézni a globus egzotikus forróégövi országaiban az itthoni januári fagyok idején. Hogy a közel félszáz kisvállalkozót megkárosító Szeviép ügyről, illetve a szegedi parkoláshoz a csókosoknak osztogatott ingyenbérletek ügyére most ne is vesztegessünk szót.

No, hát ez a plebejusi tulajdonságokkal még véletlenül sem vádolható, ugyanakkor a szegényekért, a munkásokért szavakban a legtöbbet tenni akaró jelölt annyira beletrafált az MSZP-sek szívébe, hogy a kongresszuson két kézzel igyekeztek kimutatni, milyen nagyon nagy bizalmat élvez körükben ez az ember.

Lélekbizsergetően jegyezte meg a műsorban Gajdics: „Ahogy hallgatlak titeket, folyamatosan nyomnom kell magamban visszafelé azt a kis gonoszságot, hogy felidézzem, mit szokott mondani a balliberális oldal, ha netán egy jobboldali pártban az egy szem jelölt, aki mindenféle ellenfél nélkül indul egy pozícióért, 96 százalékos támogatottságot ér el. Akkor aztán jön Észak-Korea, meg minden, amit fel szoktak sorolni.”

Igen, Orbán Viktort a fideszesek általában valóban néhány szavazat híján rendre száz százalékkal szokták pártelnökké (miniszterelnök-jelöltté) választani, amit a balliberálisok valóban észak-koreázással, pártállami tempó emlegetésével szoktak „jutalmazni”.

Bár tudjuk, nincs az a szénásszekér, amire ne férne még rá egy lapáttal.

A magas választási eredményén ugyanis – bármilyen furcsa – még Botka is javíthatna. Egyszerűen emberbarát, Magyarország-párti programmal kellene kiállni a nyilvánosság elé. Például azzal, hogy Orbánhoz hasonlóan elítéli Soros Györgyöt, mert maffiaállamhoz merte hasonlítani hazáját, hogy vállvetve a magyar miniszterelnökkel harcol a nemzeti szuverenitásért az Európai Unióban, hogy nem lebontani, hanem megtartani akarja a kerítést a magyarok biztonságának megvédése érdekében. Ha nem „szociális pillért” emlegetne, amely csak az erős, fejlett gazdaságú országoknak előnyös, viszont számunkra egykettőre nagyarányú munkanélküliséget okozna. Ha nem ellenezné a rezsi hazai hatáskörben való megállapítását, mert az jó a magyaroknak. Az általa támogatott megoldás ugyanis csak a multiknak jó. És még sorolhatnánk azokat a lehetőségeket, amellyel tényleg lehetne növelni Botka nemcsak párton belüli, hanem össztársadalmi népszerűségét.

Igen, azt kellene felismernie a baloldalnak, hogy a Fidesszel csak nemzeti alapról indulva, balról előzve lehetne felvenni a versenyt, s nem a nagytőkének, a liberálglobálnyikoknak, Soros ngo-inak, hanem a meggyőzött magyar szavazóknak segítségével. Amíg ezt nem ismeri föl a baloldal, addig tehetetlenségükben marad az erőszakkal való fenyegetőzés, a polgári engedetlenség hirdetése, s végül ismét csak a teljes politikai kudarc a 2018-as választásokon.

A nagytőkétől való permanens függőségét, a született emberi gonoszságot ugyanis nem tudja magában elnyomni senki. Legfeljebb megpróbálja leplezni, eljátszani a jófiút, mint most éppen Botka.

A magyarok azonban nem hülyék.

Keserű tapasztalatokon edződve ma már könnyedén átlátnak a szitán.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/38936/pics/lead_800x600.jpg
Botka,délibábos tündöklés,Gajdics Ottó,gonoszság,Soros-ngo
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2017-06-03 08:52:07
Egyetértek Laszlo-val. Ez az élőlény is megállt az emberré válás folyamatának bizonyos pontjánál. Igen ott, a kommunista illúzió születésében is halott eszméjénél.
Válaszolok
Laszlo 2017-06-03 08:01:37
Ezt a komcsit nézve, hallgatva, mintha a 60-as, 70-es évek MSZMP KB, PB tagjai reinkarnálódnának benne egy személyben.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?