Bocsánatkérés a tenyészállatozótól

Gajdics Ottó

Nem vagyunk egyformák. Szanyi Tibor szocialista Európai Parlamenti képviselő a minap – bocsánat a szó szerint idézett durvaságért, de a hitelesség kedvéért muszáj leírni ­– „lófejű kurvának” minősítette „az Orbán-világ által kifejlesztett magyar nőmodellt” a Facebookon. Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője pedig az Echo Tv Angard című adásában Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő szavaira reflektálva ragadtatta el magát.

Bangóné Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő megfogalmazását minősítette. Németh kijelentette, hiába csökken a lélekszám fogyása és emelkedik a nők termékenységi mutatója, a szükséges népességszámot még nem érte el az ország. Éppen ezért arra lenne szükség, hogy a nők „teleszüljék a világot”. Erre reagálva kelt ki magából Bangóné szintén a Facebookon, s a következőket írta. „Szerintem valamilyen szert fogyasztanak, akik ilyeneket beszélnek. Nagy baj van, ha csak úgy ki tudnak ennyi eszméletlen baromságot mondani. Elegem van, hogy állandóan a „méhünkben kotorásznak” a fideszes politikusok. Majd a parlamentben a kormány gyerekvállalást ösztönző intézkedéscsomagja kapcsán azt mondta, hogy a kormány tenyészállatnak tekinti a nőket.

Erre reagált az Angard május 31-i adásában indulatosan Gajdics Ottó. A következőket mondta: „Az a némber, az a nem tudom én micsoda, akinek erről az intézkedésről az jutott eszébe, hogy neki ne turkáljanak a méhében, meg ő nem tenyészállat, az nem normális. Nemcsak, hogy nem nő, az nem ember. Az egy nem tudom, micsoda, az egy külön entitás. Ilyet épeszű ember nem mond. Különösen nem mond felelős politikusként akkor, amikor vészesen fogy a magyar, amikor mindenki látja, hogy Európa-szerte mekkora problémával küzdünk, akkor kiáll egy banya, szocialista képviselőként és elkezd ilyen undorító szöveget mondani.”

Így érkeztünk el az Angard következő, június 7-i adásához és Gajdics Ottó bocsánatkéréséhez.

„Mindazok után, ami a múlt héten történt és azóta, én itt most a nyilvánosság előtt szeretnék bocsánatot kérni Bangóné Borbély Ildikó képviselőasszonytól. Mindamellett, hogy egyetlen mondatával nem értek egyet, minden politikai megnyilvánulása szabályszerűen irritál, azt gondolom, hogy az álláspontomat meg tudom védeni ilyen kifejezések nélkül is, mint amiket az elmúlt héten használtam. Eszterházy Pétertől azt tanultam, hogy az ember egy bizonyos szint fölött nem megy egy bizonyos szint alá, ezért semmiféleképpen nem szeretnék egy platformon lenni Szanyi Tiborral. Még egyszer és nyomatékosan a képviselőasszonytól, a nézőktől, tőletek és akit még megsértettem bocsánatot kérek a múltkori viselkedésemért.”

A hibázó belátta, hogy hibázott. Nem minden nap történik meg az ilyesmi. Korrekt, tisztességes, emberhez méltó magatartás.

Szanyi Tibor másként gondolta a reagálást. A bocsánatkérés eszébe sem jutott, inkább magyarázni próbálta alpári, a jobboldali gondolkodású nőket mélyen sértő gondolatát. Ily módon: „…napközben még áttekintettem a hétvégi magyar szósöl + egyéb médiát, és erre a következtetésre jutottan. Ennyi.”

Ahogy a bevezetőben írtam, nem vagyunk egyformák.

Ám azt, hogy a két magatartás közül kinek melyik tetszik, azt az emberek dönthetik csak el. Akik el is döntik.

S akik Szanyi esetében választók is egyben.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39099/pics/lead_800x600.jpg
bocsánatkérés,Gajdics Ottó,Németh Szilárd,Szanyi Tibor,szocialista,tenyészállat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?