Fel lehet-e egyszer még mosni Gyurcsánnyal a padlót?

Gyurcsány Ferenc mérhetetlen jellemtelenségét számtalan írásban mutattuk már be. A sukorói perrel kapcsolatos dokumentumok azt húzzák alá, hogy valójában milyen kegyetlen, beosztottjait semmibe vevő, azokat le- vagy végső esetben eltaposó, bizalmukkal szemrebbenés nélkül visszaélő ember ő. Aki most, hogy Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezetőit jogerősen 3, illetve 2,5 év szabadságvesztésre ítélte a Kúria, nem azt mondja, amit egy tisztességes ember mondana. Például azt: „Bocsássatok meg nekem fiúk! Én vagyok az oka mindennek. Tudom, én adtam utasítást a telekcsererére, de én el tudtam érni, hogy ellenem ne folytassák le a büntetőeljárást. Az volna a tisztességes, ha vallanék, ha veletek együtt én is börtönbe vonulnék. De ezt nem teszem meg, mert ahhoz gyáva, aljas és elvetemült ember vagyok, aki félti a bőrét és olyan áron is él a kivételezett helyzetével, hogy benneteket miattam rács mögé dugnak.”

Ha nem ez volna a lényeg, akkor tessék mondani, miről szól Tátrai Miklós kétségbeesett e-mailje 2009. június 9-ről. Olvassák: „…csak úgy barátilag: legalább Ti ne velünk töröljétek fel a padlót. Az ügyről mindent tudnak a mai is a meh-ben dolgozó urak (meh: Miniszterelnöki Hivatal – a szerk.). Átküldjem azt az emlékeztetőt is, amiben a miniszterelnök rendeli el a csereügyletet? Csak mert abban nevezi ki Bajnai urat a projekt kormányzati koordinátorának. Szóval azért, kellő tisztelettel a mindenkori főnök iránt, mindennek van határa. M. (azaz Miklós)” Illetve még egy rövid megjegyzés az e-mailből: „Tisztelt Tanács Tagok! Mellékelem szíves felhasználásra a PM államtitkárának a levelét a sukorói ingatlancsere ügyben lefolytatott vizsgálatról, amelyet a Miniszterelnök úr kezdeményezett. Tisztelettel:”

A Kúria tanácsa pedig az indoklásban a következőképpen fogalmazott: „2008 májusában a sukorói telekcserével kapcsolatos King’s City beruházásról a parlament épületében tartott egyeztetés nem protokolláris volt. Azon a kormányt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, továbbá Bajnai Gordon gazdasági miniszter és a pénzügyminisztériumi szakállamtitkára képviselte.

Gyurcsány és a kormány más képviselői támogatták a beruházást, a miniszterelnök határidővel feladatokat szabott, így ez aligha nevezhető pusztán protokolláris eseménynek.”

Lázár János a következőket mondta a Kormányinfón csütörtökön: „Gyurcsány Ferenc bűnössége nem volt bizonyítható ebben a kérdésben, de volt olyan megbeszélés, amiről emlékeztető följegyzés is készült, amelyen a miniszterelnök a Tátrai részvételével, akit most elítéltek, vett részt. Tehát Tátrai Miklóst elítélték, Gyurcsány Ferenc ellen nem folytatták le a büntetőeljárást, ez idáig a tényhelyzet. (…) Én azt tudom mondani, hogy ennek az ügynek az intézésében, ennek az ügynek a kormányzati lebonyolításában Gyurcsány Ferenc konkrétan részt vett, és a tárgyalóasztalnál vele együtt ülő munkatársait három-, illetve két és félévre ítélték.”

Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát 2011. szeptember 12-én már a fideszes Országgyűlés felfüggesztette, majd október 3-án – Schiffer András, az LMP országgyűlési képviselője feljelentése alapján – a volt kormányfőt hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozást 2012. július 20-án bizonyítottság hiányában megszüntették, így Gyurcsány már csak tanúként szerepelt a telekcsere miatt indult büntetőperben. Az izraeli „befektetőt” pedig azzal az indoklással mentette fel a bírónő annak idején, hogy „nem ismerte a magyarországi jogszabályokat”, ezért nem tudta, hogy törvénytelenséget követ el. Pedig hát jogi axióma: a jog nem tudása nem mentesít a felelősség alól, így a jogi tévedés nem értékelhető büntetőjogi felelősségre vonás akadályaként. Tegyük hozzá általában nem. De a magyar bíróságon s bizonyos emberekkel szemben mégis.

Ekkor kapott a fél ország agyvérzést. Ekkor tört le egy újabb gellérthegynyi darab a magyar igazságszolgáltatás hitelességéből.

Mindezek után írja az ítélethirdetés után a Facebook oldalán Gyurcsány azt a gusztustalan szöveget Tátrairól és Császyról, hogy „Ők ártatlanok. Tudom, mert ismerem az ügyet és az eljárást. A nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök.” Aztán megint hitegeti Tátraiékat. „De jön majd új kor. Új kormány. A meghurcoltakat szabadon engedjük és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni.” Hozzátette. (…) Tisztességes kollégáimat zártátok börtönbe, mert engem nem tudtatok.” Azt már nem tette hozzá, hogy miért nem. Mi volt a deux ex machina, hogyan jöhetett elő „Isten a gépből”, hogy a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség vele szemben megszüntesse. Pedig akkor már az ellenzék által sokat támadott és szidott Polt Péter volt a legfőbb ügyész.

Most azt mondja, hogy soha nem felejti, hogy tisztességes kollégáit bezárták.

Pedig egyáltalán nem ezt gondolhatja, hanem inkább azt, amit Tátrai Miklós írt könyörögve „barátilag” az e-mailjében, hogy „legalább Ti ne velünk töröljétek fel a padlót.” – De, igen, feltöröljük veletek a padlót! – gondolhatja. – Mindenkivel, aki pillanatnyilag az utamban áll. Ha kell, Tátraival, Császyval, ha kell, Botkával, az MSZP-vel, ha kell a magyar néppel.

Mindenki veszhet, csak ő maradjon talpon!

A Kúria harmadfokú ítélete most ad némi reményt az embereknek, hogy talán mégsem így lesz.

Talán egyszer még Gyurcsánnyal is fel lehet mosni a padlót!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39147/pics/lead_800x600.jpg
börtön,Császi Zsolt,felmosni a padlót,Gyurcsány Ferenc,Kúria,Sukoró,Tátrai Miklós
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?