Blogolj!

Szemforgató Nagy József elnyerte a Sánta kutya díjat

Egy Nagy Bandó Andrással készül interjú került a kezembe, ami a 24.hu-n jelent meg még 2014 decemberében, s az a Nagy József jegyezte, aki az Echo Tv Angard című műsorában szenvedélyesen érvelt a polgári engedetlenség megengedhetősége mellett a minap. Függetlenül attól, hogy maga a jogintézmény nem szerepel a magyar jogrendszerben, legfeljebb a jogvédő szervezetek képzeletében. Tehát ha valaki törvényt sért, cselekménye akkor is arányos jogi következményeket von maga után, ha az elkövető nagyon méltatlannak tartja a vele kapcsolatos eljárást és polgári „engedetlenkedik”.

Ha például a most némelyek által olyannyira igazságtalannak tartott választási rendszer őszre nem változik meg, akkor az „engedetlenek” közintézményeket terveznek foglalni, működésüket megzavarni, hidak, útkereszteződések forgalmát megbénítani. Ahhoz azonban, hogy ezek az akciók békésen menjenek végbe, kiképző tréningeket tartottak több helyen, például Kunbábonyban. Véletlenül leginkább Soros által finanszírozott előadók Soros által finanszírozott szervezetek képviselőinek osztották az észt. Előadó volt például a Sándor-palota megdobálója, Gulyás Márton is. Többet talán nem is kell mondani a dolog tőről metszett békés jellegéről.

Az idézett műsorban a liberális gondolat képviselői nagyon helyesnek tartották a kiképzést, mondván így valóban elkerülhető lehet majd az erőszak. A kiképzés nyomán a renitenskedők megtanulják, hogy lehet a feszült, konfliktusos helyzetben megegyeznie a tüntetőknek a rendőrökkel a békés megoldásban, s akkor majd kart-karba öltve nyugodtan, békében tüntethetnek tovább. Ez azonban legfeljebb a rendőröknek az érdeke, és semmiképpen nem a tüntetőknek. Nekik az a jó, ha atrocitás történik, verekedés tör ki, hogy a lesben álló tévékamerák felvehessék a történteket és világgá kürtölhessék, íme, la, ez Orbán diktatórikus Magyarországa, ahol rendőrterrorral akadályozzák a szólás, a véleménynyilvánítás szabadságát.

A két balliberális vitatkozó persze jól tudja, hogy az ilyen konfliktusos helyzetben benne van az erőszak lehetősége. Mint ahogy azt is, hogy a polgári engedetlenség, mint olyan jogilag nem létezik, azaz minden törvénysértő szankcióra számíthat. Ennek ellenére vágyva-vágyja az erőszakot, nem számít, ha garázdaság miatt elviszik például a dulakodókat, a pofozkodókat. Nem számít akkor sem, ha az ő szellemi társuk kerül bajba, akiket ilyen nyilvános érvelésekkel valójában erőszakra buzdítanak. Csak egy számít, Orbán eltakarítása, ahogy legutóbb Kunhalmi Ágnes fogalmazott az idei május 1-i majálison. Ha ugyanis a „demokratikus” ellenzék nem tudja Orbánt legyőzni a jövő áprilisi választásokon, akkor egy utcai atrocitás nyomán erkölcsileg semmisüljön meg s kényszerüljön lemondásra.

Ezek a balliberális tévés felbújtók a végsőkig tagadják igazi szándékukat.

Ezért örültem meg a már említett Nagy Bandó-interjúnak. Ebben szóba került az az emlékezetes esemény is, amikor Nagy Bandó az őt ért sérelem miatt, Zalatnay Cini seprűnyelével verte össze azt a lapszerkesztőt, aki Nagy Bandó szerint méltánytalanságot követett el ellene. Ütötte, amíg el nem tört a seprűnyél.

S mit gondolnak, hogy reagált erre a polgári engedetlenség nagy barátja, a békés megoldások szenvedélyes őre, a kivont kardú liberális jogvédelem harcos prédikátora, Nagy József?

Sehogy. Egy kukkot nem szólt. Meg sem pendítette, hogy valóban a verés volt-e a legdemokratikusabb megoldás ebben a helyzetben.

Magánemberként röhöghetünk ugyan rajta egy jót, mondván megérdemelte az aljas, addig már ötször megvert szerkesztő, de egy normális emberre főleg, ha ő közvéleményformáló újságírónak tartja magát, más normák vonatkoznak. A nagyközönség előtt semmiféle erőszakos tettre való buzdításnak nincs helye. Mert az maga a felbujtás.

Szemforgató Nagy József ezúttal magát leplezte le, méghozzá saját munkájával. Kiderült, az erőszak egyáltalán nincs ellenére, s csak a nyilvánosság előtt papol az ellenkezőjéről.

Örülne ő az őszi balhéknak, de még hogy.

Sőt, nyilván alig várja az első pofon elcsattanását, miközben kezét dörzsölné, röhögne a markába és aljasabbnál aljasabb beszámolókat írna a rendőrség túlkapásairól, a jogállamiság megdöntéséről, a demokrácia lábbal tiprásáról.

A kétlelkű Nagy József Sánta kutya díjra mindenképpen rászolgált!

Köszönjük Nagy Bandó András spontán felterjesztését!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39383/pics/lead_800x600.jpg
Erőszak,Nagy József,polgári engedetlenség,Sánta Kutya díj,szemforgató
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?