Blogolj!

Merkel szerint a politika lehet kegyeletsértő

Nyilván nem véletlenül kérte Maike Kohl-Richter, Kohl kancellár özvegye, hogy ne Merkel, hanem külföldi vendégek, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondjon búcsúbeszédet az elhunyt kancellár temetési szertartásán. Hiszen a magyar miniszterelnök a barátja volt. Nemcsak a politikában, hanem az emberi kapcsolatokban is. Nagyon érzéketlennek kell ahhoz lenni, bárkiről is legyen szó, hogy ilyen kérést megtagadjon. Hogy ember utolsó, legbelsőbb vágyát rideg politikai számításból visszautasítsa. Pedig itt ez történt, ha hinni lehet a német Spiegel című lap információinak. Figyelmeztették az özvegyet az esteleges botrány eshetőségére, aki ezért elállt a tervétől. Merkel szóvivője nem árult el további részleteket.

Botrány? – teszi fel az ember naivan a kérdést. Miféle botrány lehet abból, ha a hozzátartozók teljesítik az elhunyt végakartát? Teljesen függetlenül attól, hogy kiről van szó, ilyet nem lehet csinálni!

Azt gondolom, hogy éppen az a botrány, hogy Kohl kancellár azzal a megnyugtató érzéssel tért örök nyugalomra, hogy a barátja, Orbán Viktor búcsúzik el tőle ország-világ előtt a sírnál. Az az ember, akivel lélekben egyek voltak, akivel a nemzeteinkről és a világunkról alkotott képük olyan közel állt egymáshoz, amely révén Kohl kancellár barátjának nevezte Orbán Viktort. S ezt a szoros, érzelmi szálakkal is átszőtt kötődést senki nem tudhatta jobban, mint Maike Kohl-Richter, az elhunyt felesége. Az a személy, akik mindenkinél jobban ismerte a volt kancellár legszemélyesebb dolgait.

S ebbe a meghitt, bizalmi viszonyba volt képe belelépni Merkelnek és felrúgni azt, félve a botránytól, s más kellemetlenségektől.

Miféle botrány törhetett volna ki, kérdem ismét?

Normális ember semmiféle végakaratot nem akar megváltoztatni. Alapvetően képtelen arra, hogy kegyeletsértő magatartást folytasson. Tehát botrányt sem okozott volna! A mindig előbúvó politikai provokátorokra pedig nem érdemes szót vesztegetni.

Ezt a legbelsőbb emberi normát egyedül és kizárólag a politika rideg számítása írhatja felül. Hogy még utalás szinten se kerülhessen terítékre a temetésen Angela Merkel elhibázott migránspolitikája. Orbán Viktor biztosan nem tett volna erre még egy árnyalt, dehonesztáló megjegyzést sem. Ám már önmagában az a helyzet, hogy egy német ember mások mellett egy magyar kormányfőt kér fel búcsúztatására, aki nyilvánvalóan másként nagyon gondolja Európa jövőjét, mint Angela Merkel, az kínos lett volna a német kancellárnak.

Hogy miért?

Mert tisztában van vele, hogy Orbán Viktornak igaza van! Hogy a sajnos már naponta ismétlődő terrorcselekmények újabb és újabb áldozatainak vérével húzzák alá, hogy ezen az úton nem lehet tovább menni. Erről az útról vissza kell fordulni!

És ezzel a németek, a franciák, az angolok, a hollandok, az osztrákok, azaz Európa népeinek nagytöbbsége egyetért.

Ez Merkel fő fájdalma. Mert Orbán olyat tudna mondani, ami belemarkol az európai népek szívébe. Olyan tud mondani, ami az elhunytak, az egy életre megnyomorodott sérültek hozzátartozóinak lelkét újból összeszorítaná, s esetleg méginkább öntudatra ébresztené a különböző, terrortól szenvedő társadalmakat. Ez pedig gyengítené Merkel kancellár szeptemberi újraválasztási esélyeit, egyáltalán a soroshű migránspolitikáját.

Merkel szerint a politika sajnos lehet kegyeletsértő. Még akkor is, ha Helmut Kohlól van szó. Így aztán elintézhetik majd a temetést a liberális pc követelményeinek megfelelően Angela Merkel, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök és Bill Clinton volt amerikai elnök beszédével. Lehet, hogy felkerül a listára, az éppen most korrupció alapos gyanúja alatt álló friss francia elnök, Emmanuel Macron is.

Kedves Kancellár úr, nagyra becsült Helmuth Kohl!

Mi, itt a Blogstaron úgy búcsúzunk, ahogy a lelke mélyén Ön szerette volna. Orbán Viktor Facebook bejegyzésével: „Isten nyugosztalja Magyarország barátját, a nagy öreget, Helmut Kohlt”

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39528/pics/lead_800x600.jpg
Angela Merkel,Búcsúbeszéd,Helmuth Kohl,Orbán Viktor,temetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?