Szelényi kilépése biztató a nemzet jövőjére nézve

Az Index a következő tudósításban számolt be Szelényi Zsuzsa parlamenti képviselő lemondásáról pártból való távozásáról.

„Újabb vezető távozik Bajnai Gordon egykori pártjából, az Együttből. Pápa Levente alelnök után ezúttal Szelényi Zsuzsa parlamenti képviselő, elnökségi tag jelentette be a Facebookon, hogy lemond az elnökségi tagságról és kilép a pártból. A parlamenti mandátumát megőrzi.

Szelényi azt mondta, hogy hosszú és nehéz döntés volt. Eddig folyamatosan azon dolgozott, hogy létrejöjjön egy "újszerű, centrista mozgalom", az Együttben fő szószólója volt ennek az iránynak.

Ám Juhász Péter vezetésével nem ezt az irányt követi a párt.

Jó ideje nem tudok lelkesedni az Együtt akcionalista megnyilvánulásaiért. Idegen tőlem a botrányszerű politizálás - mondta Szelényi, aki ezzel nyilván a sípolásokra, fújolásokra céloz, amelyeket Juhász szervezett Orbán ellen a nemzeti ünnepeken.

A "közös küzdelem eddig túllendített a kétségeimen", mondta a képviselő, ám ezen a héten állítólag nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt. Erre pedig nem volt hajlandó, így a távozás mellett döntött.

Juhász Péter, az Együtt elnöke az Indexnek úgy reagált a lemondásra, hogy "nagyon sajnálom, további jó munkát kívánunk neki". A kérdésre, hogy milyen nyomást gyakoroltok a plakáttörvény ügyében Szelényire, azt mondta: azt is „nagyon sajnálom, hogy valós indokait nem tudtuk meg, és a médiából kellet megtudni a lemondás hírét.”

A plakáttörvény ügyében pedig a pártelnök szerint nem gyakoroltak nyomást rá.

Szelényi arra célozhat, hogy az Együtt a héten saját javaslatokkal állt elő, és közölte, hogy ha a Fidesz megszavazza (ennek közel nulla volt az esélye), akkor szavaznak együtt a kormánypárttal. Értelemszerűen akkor Szelényinek igennel kellett volna szavaznia.”

Mint tudjuk, Szelényi Zsuzsa az 1990-es évek elején fideszes képviselő volt, 1994 után kilépett, majd a politikába Bajnai Gordon hívására tért vissza. Az Együttnek így egy képviselője maradt a parlamentben, a csepeli körzetet megnyerő Szabó Szabolcs.

Nem csoda, ha a pszichológusként és a nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként nevet szerzett Szelényi Juhász Péterrel nem jött ki. Az ő intellektusa és Juhász Péter – mondjuk így – egyszerűsége, pofátlansága, erőszakos, ámde sehova nem vezető politizálása nem volt Szelényi ínyére.

Nem baj.

Ha az ellenzék vezetői képviselői lassan a finisbe érve nem bírják egymás szagát elviselni, az a választópolgárokra sok rosszat nem jelent.

Fölfogatjuk úgy, hogy Szelényi kiválásával egy lépéssel közelebb jutottunk az áhított célhoz, hogy 2018 és 2022 között továbbra is biztonságban élhessenek a magyarok, továbbra is megőrizhessük Magyarország közbiztonságát.

Hiszen ez az alap.

Fejlődni innen lehet tovább.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39590/pics/lead_800x600.jpg
Együtt,Juhász Péter,kilépés,Szelényi Zsuzsa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?