Molnár Csaba próbálkozik, mint Győzike a logikával

Most, hogy Gyurcsány Ferenc tüdőgyulladással bajlódik, elérkezett hasbeszélő helyettese, Molnár Csaba ideje annak bizonyítására, hogy talán ő is tud olyan hihetetlen baromságokat mondani, mint főnöke szokott. De legalábbis próbálkozik, mint Győzike a logikai játékkal.

A minap a HírTv-ben Kálmán Olga szervilis asszisztálása mellett igyekezett ismét belerúgni egy jó nagyot Orbán Viktorba. Bár a téma a plakátháború volt, de egy váratlan fordulattal Molnár a migránsbetelepítésekre terelte a szót, mondván, a héten jött elő a hír, hogy kötelezettségszegési eljárás indul Magyarországgal szemben. És akkor jön a nagyon okos Molnár Csaba, és azt mondja: „erre kiálltak a fideszes politikusok és azt mondták egyrészt, hogy szegény Magyarországot támadják, másrészt olyan dologban támadnak bennünket, amivel eredetileg sem értettük egyet.” „Itt van ez a levél. Feketén-fehéren kimondja, hogy dehogyisnem értettek egyet. Olyan kapcsán indul most Orbán ellen kötelezettségszegési eljárás, amit saját maga is megszavazott. Ebből a szempontból jogosan mondja az Európai Bizottság, hogy ember, azt kérjük rajtad számon, amire nem is olyan régen még te is igennel szavaztál.”

Itt arról a sokat idézett 1294 menekültről van szó, akiket Olaszországból és Görögországból kellett volna hazánkba áthelyezni. Majd szó szerint idéz a mester: „A migránsok Európai Unión belüli áthelyezésére vonatkozó határozatokat a lehető leggyorsabban végre kell hajtani.” Puff neki! Jól kimondja a levél, hogy Orbán aláírta, ugye? „Ezt a tagok egyhangúan fogadták el” – szólt a citált másik szó szerinti idézet, amihez ő tette hozzá, hogy ebben Orbán Viktor igen szavazata is benne van. Nem bizonyította, csak bemondta. Mint a piros ultit.

Szóval, hogy miért volt oly fontos éppen most ezzel a hamis állítással való dögönyözés, az teljességgel érthetetlen. Lehet, hogy Molnár úgy képzelte, hogy Orbánnak végre ő is lekeverhet egy bazi nagy kommunkációs pofont, amitől maga is kellően kielégült.

A valóság azonban ezúttal is másképp gondolta. Kettős értelemben is. A tények és a választói érzések vonatkozásában egyaránt. Akkor nézzük.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint akik a záródokumentum visszautalásait megpróbálják félreértelmezni, nem ismerik az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát. Az ellenzéki pártok nyilatkozataiból az látszik, hogy nem értik, vagy tudatosan félremagyarázzák az EU-csúcson történteket. A hivatkozott utalás a tavaly nyári tanácsi döntésre vonatkozik: ennek alapján a következő két évben 40 ezer közel-keleti és észak-afrikai menekültet helyeznek át Olaszországból és Görögországból más uniós tagállamokba önkéntes vállalás alapján. (Mi semmiféle önkéntes vállalást nem tettünk.) Hangsúlyozta: ez önkéntes szétosztási mechanizmus volt. Ugyanakkor Magyarország sohasem szavazta meg a kötelező szétosztási kvótát (se), mi több, csakúgy mint Szlovákia, az Európai Bírósághoz fordult a kötelező betelepítési kvótarendszer ellen. Magyarország álláspontja változatlan, szó sem lehet betelepítési kvótáról. Erről születik hamarosan döntés az Európai Bíróságban, várhatóan ősszel.

Orbán Viktor a pénteken zárult EU-csúcs utáni sajtótájékoztatón kijelentette, akkor sem fognak migránsokat Magyarországra betelepíteni, ha hazánk számára marasztaló döntést hozna az Európai Bíróság. „A kormányt a számára esetleg kedvezőtlen döntés sem kényszerítheti arra, hogy feladja az álláspontját. Megtaláljuk a módját, hogy elérjük a célunkat" – szögezte le a miniszterelnök.

Itt tartunk tehát.

Láthatjuk, hogy Molnár Csaba nyilatkozata enyhén szólva is gázos. Azt a bizonyos dokumentumot 2015 nyarán Orbán Viktor nem írta alá. Egységes Európai Tanácsi döntés híján ezért kellett a belügyminiszterek tanácsának minősített többséggel határoznia a kérdésről, ami önmagába botrányos, hiszen ez a hatáskör az állam- és kormányfők joga az Európai Tanácsban. Pintér Sándor egyébként ezen a fórumon is nemmel szavazott több kollégájával egyetemben, de a túlnyomó többség azért megvolt.

Más kérdés, hogy az így megszavazott migránsáthelyezéseket sem tudta az Európai Unió végrehajtani, mert az országok nagytöbbsége – ha nem is áll ki nyíltan a migránsok befogadásával szemben – a valóságban egyáltalán nincs kedve végrehajtani. Sunyiban ellenáll.

Molnár Csaba próbálkozása azért is kontraproduktív, mert miközben ismét lehetőséget ad arra, hogy kimondassék róla: hogy súlyosan hazudik, amikor Orbánt valótlansággal vádolja, aközben saját választóinak is rosszat tesz.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint ugyanis a magyarok 87 százaléka ellenzi a bevándorlási kvótákat, az elképzelést mindössze a teljes felnőtt népesség 7 százaléka támogatja. Ezen belül tízből közel hat baloldali szimpatizáns – Molnár Csaba, figyelj! – ugyancsak ellenzi a bevándorlók kvóták szerinti szétosztását (58 százalék).

Tehát amikor Molnár a bevándorlók mindenáron való Magyarországra történő beengedéséért küzd, akkor nem tesz mást, mint szembe megy a DK választóival saját, önös, kicsinyes, hatalmi érdekei érdekében.

Lehetséges, hogy Győzike sikeresebben próbálkozik a logika terén nála?

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39610/pics/lead_800x600.jpg
Győzike,hazugság,kötelező kvóta,logika,Molnár Csaba,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Varga 2017-06-25 14:02:09
Azt a bizonyos dokumentumot 2015 nyarán Orbán Viktor nem írta alá.
Egységes Európai Tanácsi döntés híján ezért kellett a belügyminiszterek tanácsának minősített többséggel határoznia a kérdésről, ami önmagába botrányos, hiszen ez a hatáskör az állam- és kormányfők joga az Európai Tanácsban.
Pintér Sándor egyébként ezen a fórumon is nemmel szavazott több kollégájával egyetemben, de a túlnyomó többség azért megvolt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?