Tarlós saját és Budapest jövőjéről

A legutóbbi 168 órában nyilatkozott Tarlós István főpolgármester. Az egyik kérdés azt firtatta, mivel az országos népszerűségi listák élbolyában van, nem lenne-e biztosíték tervezett feladatai elvégzésére, ha vállalna egy újabb ciklust.

Íme a válasz:

„Először is ne nagyon emlegessük ezeket a felméréseket, hátha valakinek eszébe jut, hogy gondoskodjon arról, legyenek rosszabbak ezek a számok. A második, hogy engem hiúsági szempontok már nem motiválnak. Nyugodtan leírhatja: én sohasem fogok átállni a másik oldalra. Nem a Fidesz miatt, hanem ahogy mondani szokták, von haus aus. A nagyszüleim, a szüleim miatt sem. De ha a Budapestről vallott nézeteinket a táboron belül nem tudjuk egy kicsit közelebb hozni egymáshoz, akkor nem látom semmi értelmét annak, hogy mindenáron kapaszkodjak egy székbe. Saját politikai közösségem néhány mértékadó képviselője és az én felfogásom Budapest szerepéről, jövőjéről nem fedi egymást. Egyébként személy szerint a miniszterelnököt nem sorolom közéjük. Én már nem akarok a politikai közösségemen belül feleslegesen küszködni. Nem akarok ártani sem. Hetven évhez közeledve az ember egy aktív életpályát egészében értékel, és hálátlan lennék, ha azt mondanám, hogy elégedetlen vagyok az életutammal. Vannak dolgok, amelyek bosszantanak, de a lelkem egészséges maradt, és ki vagyok békülve magammal. A miniszterelnököt abban, amit nemzetépítő politikának nevezhetünk, támogatom, de Budapest ügyében vannak olyan szempontjaim, amelyeket szeretnék a fókuszban látni. Engem a fővárosiak választottak meg, és Budapesten is születtem. Nem haragszom senkire, nem fordítok hátat a politikai közösségemnek, de vagy úgy végezhetem a dolgomat, ahogyan ez a választók akaratából és megbízása alapján Budapest súlyához méltó, vagy sehogyan sem akarom. Ez az igazság. A 2018-as parlamenti választás után gondolkodjanak el Budapest súlyáról, szerepéről azok, akiknek ez a dolguk a magyar Országgyűlésben.”

Ehhez nem kell kommentár. Jóindulatú, építkezni akaró, a folytatás egészséges ambícióját is halványan magában foglaló, őszinte nyilatkozat.

Érdemes elgondolkodni rajta.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39881/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,hetven felé,Tarlós István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Illés 2017-07-02 19:26:19
Mint mindig,talpig úriember ! ! !
Válaszolok
Zoltán 2017-07-02 11:21:42
A lóti-futi baloldal és a Jobbik még nem tiltakozott, hogy ők ezt már régen megmondták? Csak nem száll a sült-galamb!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?