Németh Szilárd bejegyzése az antiszemitizmusról

Németh Szilárd Fidesz alelnök Facebook oldalát nagyítóval szokta nézni a liberális média. Érdekes módon a legfrissebb bejegyzése valahogy elkerülte a figyelmüket. Nevezetesen az, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton telefonon beszélt Jószéf Amranival, Izrael budapesti nagykövetével, amelyben Orbán Viktor beszéde kapcsán tudatta vele, hogy hogy Horthy Miklós kormányzó tevékenységéhez pozitív és kiemelkedően negatív időszakok is tartoztak. Izrael véleménye szerint fontos tisztázást jelent a magyar külgazdasági és külügyminiszter közlése Horthy Miklós szerepéről – tudatta a zsidó állam budapesti nagykövetsége szombaton az MTI-vel, reagálva Szijártó Péter közlésére.

Akkor nézzük, mit osztott meg Facebook oldalán Németh Szilárd, s mi az, amiről az ellenzéki médiumok – a Klubrádió kivételével – véletlenül elfelejtettek beszámolni.

„A külgazdasági és külügyminiszter szombaton telefonon biztosította Izrael budapesti nagykövetét, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Szijjártó Péter az MTI-nek elmondta: Jószéf Amranival tudatta, Horthy Miklós kormányzó tevékenységéhez pozitív és kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak.

Kiemelte, anikor Orbán Viktor kormányfő Horthy Miklóssal kapcsolatos álláspontját ismertette, akkor világosan fogalmazott.

A miniszterelnök június 21-én a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán többek között azt mondta, néhány kivételes államférfiúnak, köztük Horthy Miklósnak köszönhető, hogy az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt "mégsem temetett maga alá minket a történelem".

A történelmi tényeket tiszteletben kell tartani. Márpedig a történelmi tények úgy szólnak, hogy Horthy Miklós tevékenységéhez pozitív és ugyanakkor kiemelkedően negatív időszakok is tartoznak - mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter "kétségtelenül pozitív" momentumnak nevezte Horthy Miklós munkásságában azt, hogy érdemeket szerzett Magyarország talpra állításában az első világháború után.

Ugyanakkor a kiemelkedően negatív és a történelmi bűn kategóriájába tartozik, hogy esküjével ellentétben nem védte meg a magyar nemzet részét képező magyar zsidóságot. A történelmi bűn kategóriájába tartozik, hogy hivatali ideje alatt a magyar zsidóságot diszkrimináló jogszabályok születtek, és több százezer magyar zsidó vált a holokauszt áldozatává - mondta Szijjártó Péter.

A miniszter kijelentette: ezek olyan történelmi bűnök, amelyeket relativizálni nem lehet. A történelmi tényeket egytől-egyig tiszteletben kell tartani, akkor is, ha pozitívak, akkor is, ha a bűn kategóriájába tartoznak, még akkor is, ha ugyanazon személyhez kötődnek - mondta.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben.

"Kormányunk azon európai kormányok közé tartozik, amelyek a legtöbbet tették az antiszemitizmussal szemben. Amíg Magyarországnak ez a kormánya van, addig a magyarországi zsidóság biztos lehet abban, hogy a kormány minden tekintetben megvédi" - fogalmazott.

A külügyminiszter emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány 2000-ben hozott döntést a holokauszt emléknap létrehozásáról.

"Nem véletlen, hogy ez a kormány helyezte a legtöbb hangsúlyt a holokauszt történelmének oktatásával kapcsolatos kérdésekre" - mondta, megjegyezve, folyamatosan együttműködnek a zsidó szervezetekkel. Szijjártó Péter kiemelte: "a jövőben is megvédjük a hazai zsidóságot minden esetleges antiszemita szándékú támadástól, vagy bármely olyan kísérlettől, amely a magyarországi zsidóságot veszélyeztetné vagy diszkriminálná".”

Ebből is látszik, mekkora „gazember” Németh Szilárd, hogy ilyen nézetekkel azonosul és azokat nem átallja népszerűsíteni is.

Amikor egy jó hónapja meghekkelték a Csepeli Sport Club Alapítvány honlapját, a támadásért felelősnek megjelölt Anonymus hekkercsoport azt írta egy fotóra: „Vége van, Sziszi, mindent tudunk rólad.” Hogy mi az a minden, azóta sem derült ki.

Az viszont például most igen, hogy az ellenzék legnagyobb sajnálatára nem elég, hogy Németh Szilárd szókimondó emberként mindig egyenesen beszél, de még a csepeli birkózócsarnokra szánt kétmilliárdos fejlesztési pénzt sem lopta el.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/39902/pics/lead_800x600.jpg
antiszemita,Joszéf Amrani,Németh Szilárd,Szijjártó Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?