David Lau: Ha valaki ellentmond egy zsidónak, az nem antiszemita

Az utóbbi napokban Bokros Lajos nagyon beledült a kormány rágalmazásába. A kabinet Soros-plakátjaival kapcsolatban több alkalommal aljas, antiszemita propagandáról beszélt, amely egyenlő a fasizmussal. Szerinte.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ minderre reagálva közölte, hogy Bokros nem más, mint Soros katonája, ezért és ebben a minőségében rágalmazza Magyarországot.

Bokros jelenleg is tanít Soros egyetemén, a CEU-n. 2005-ben az egyetem gazdasági irányításért felelős vezérigazgatójává nevezték ki, amelyet három évig töltött be. Nem lehet tehát azt mondani, hogy nem Soros pénzéből élt és él. Ő mindenesetre megpróbálja mosdatni a szerecsent Facebook bejegyzésében. Előbb azt az állítást igyekszik cáfolni, hogy ő a Soros-hálózat tagja. Hogyan próbálja cáfolni? Azt mondja, „Nem fiúk, Bokros Lajos a Közép-Európai Egyetem tanára.” Erre merül föl a kérdés, hogy tessék mondani, ki is tartja fönt a Közép-Európai Egyetemet, a CEU-t? Soros György, természetesen. Akkor? Attól, hogy valamiféle hazugságot határozottan odavágunk az emberek képébe, a hazugság még hazugság marad.

Aztán jön ugyanez a fordulat, csak más formában. Bokros tagadja a Kormányzati Tájékoztatási Központ azon állítását is, hogy őt "Soros pénzéből fizetik." És a válasz: „Nem fiúk, én dolgozom és azért rendes fizetést kapok.” Mármint a Soros egyetemen dolgozik, s onnan kapja a rendes fizetését.

Tehát nem Soros pénzéből él, ismétli meg arcátlanul a nyilvánvaló képtelenséget, hanem – mint mondja – a saját pénzéből, meg a feleségééből. Aminek a rá eső részét természetesen Sorostól kapja. Ha más forrása is lenne, akkor nyilván azt szíves-örömest megosztaná a nyilvánossággal, de erről nincs szó. Egy szó, mint száz: elismerte, hogy Sorostól kapja a fizetését, tehát Soros pénzéből él, még ha pofátlanul le is akarja tagadni.

Szóval Bokros Lajos ilyen nyilvánvalóan piti ügyekben is katasztrófális. Hazudik, mint a vízfolyás.

Szerencsére, az emberek ezt jól tudják, ismerik már őt, mint a rosszpénzt. Ezért áll ő és a pártja a közvéleménykutatók népszerűségi listája utolsó helyeinek egyikén, még Gyurcsánytól is nagyon lemaradva.

Ez azonban a kisebbik baj.

A nagyobbik baj a rágalmazással, a kormány súlyos vádakkal illetésével van. Antiszemita, fasiszta, mondja Bokros.

Orbán Viktor azonban éppen ma találkozott David Lauval, Izrael állam főrabbijával. Ha valaki, akkor ő nyilván tisztában van vele, ki az antiszemita és ki nem. Ha nem az lenne a véleménye, ami, akkor bizonyosan nem is találkozik Orbán Viktorral.

A vallási vezető azonban tegnap nyilatkozott az ATV-nek, s azt mondta: „Ha valaki ellentmond egy zsidónak, az nem azt jelenti, hogy antiszemita.” Ennél autentikusabb választ nem kaphattunk volna tőle.

Tudtuk ezt persze nélküle is, de jólesik hallani egy ilyen magasrangú vallási vezető realista álláspontját a kérdésben. Azét az emberét, aki szeretettel és tisztelettel beszél arról az Orbán Viktorról és kormányáról, akit Bokros Lajos, Soros katonája minősíthetetlen jelzőkkel illet.

Ebből is látszik, hogy a hiba kinek a készülékében van.

Kijavíthatatlanul. A jelek szerint örökre.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40052/pics/lead_800x600.jpg
antiszemita,Bokros Lajos,David Lau,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Szatmári Veronika 2017-07-08 11:23:30
Ez a baromfi maga a megtestesült mocskolódás. Nem fogja fel, hogy már a puszta léte is gerjeszti az antiszemitizmust. Antiszemitizmus - antimuszlimizmus - anticigányizmus- antikeresztényizmus-antihomokizmus(ezt most találtam ki) - mindenki utál mindenkit. Ahogy hazánk egyik bölcs(?) zsidaja mondta - "mi jobban utálunk titeket, mint ti minket" nahát, ez megy vica-verza!....és akkor mi van? Ha melegek nem mennének a napra, nem forrna fel az agyukon a vaj, ha a zsidók megelégednének azzal a pénzzel amit munkával (jó mi?) keresnek(éhen halnának) nem lenne probléma. A keresztények felvennék a muszlimok hitét, azok a keresztény hitvallást - és béke lenne a Földön. Ámen. Ez a bokrosodó baromfi mehet a levesbe.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?