Új mozgalom a jobboldalon az Erő Ünnepén

Szabó Attila, a Jobbik vecsési szervezetének volt elnöke, az új mozgalom tagja

Nagyon nem örül a Simicska-féle Heti Válasz, hogy ma zászlót bont egy új jobboldali párt, amely még a szélsőjobbos minősítéstől sem határolódik el. A Betyársereg politikai szárnya, az Identitárius Egyetemisták Szövetségének (Identitesz), valamint az Érpataki Modell Országos Hálózata által elindításra kerülő mozgalom a Jobbikot jobbról akarja előzni, ami persze Vonáék néppártosodása miatt nem lesz nehéz.

A radikális jobboldali mozgalom, amely nem zárja ki a párttá alakulást sem, azonban másfajta jobboldaliságot képzel el, mint a Jobbik. Gondolkodása középpontjába a magyarság önvédelmét állítja, amely igyekszik távol tartani az országot a migránsoktól, de a közbiztonság erősítése érdekében belső veszélyforrásoktól is meg akarja óvni a nemzetet. „Nekünk most nem az az elsődleges feladatunk, hogy a cigánykérdésre vagy a migrációra megoldást nyújtsunk. Az a dolgunk, hogy önvédelmet hirdessünk. Hogy felélesszük a magyar emberekben az egészséges immunrendszert, életigenlést, ami a szükséges nulladik lépés ahhoz, hogy a saját népközösségünk rendelkezzen biztos jövőképpel” – mondta László Balázs, az Identitesz elnöke.

A három jobboldali szervezet hatalmas űrt lát a jobboldalon, ezért döntött úgy, közösen igyekeznek ellátni a velük rokonszenvező társadalmi réteg képviseletét.

A Heti Válasz kimondva-kimondatlanul nehezményezi, hogy komoly médiaérdeklődés előzi meg a mozgalom zászlóbontását, amelynek középpontjában nagy számban vannak jelen a kormányközeli hírforrások, médiumok. A Momentum, a Gémesi-féle párt vagy a Pukli-féle csoport indulása idején az olvasó nem tapasztalt ilyen jellegű aggodalmat, igaz, a Jobbik szavazótáborára egyik sem jelentett veszélyt.

Kétségtelen, hogy az új mozgalmat a régi jobbikos szavazók nagy része rokonszenvvel figyeli, s noha az új szerveződés nem keresi a régi jobbikosokat, mennek azok maguktól is. Köztük van Szabó Attila is, aki lemondott a vecsési Jobbik elnöki tisztéről, hogy a július 8-iki Erő Ünnepén az új mozgalom tagja legyen. Bizonyosan sok követője lesz.

Már csak azért is, mert a radikális jobboldali szavazótábor nem tud mit kezdeni azzal a liberális cukisodással, amit Vonáék néppártosodásnak hívnak. Ők nem tudnak azonosulni a hozzájuk mind jobban közeledő „ősellenséggel”, az MSZP-vel, a DK-val s a többi liberálbolsi ellenzéki csoportosulással. Hozzájuk a nemzeti alapú politizálás áll közel, nem pedig a „proletár” internacionalizmus, amely most Soros vezetésével liberális globalizmus fedőnéven szeretne minél több országban hatalmat szerezni, illetve a meglévő hatalmat megtartani. Ez a választott vezetők tekintetében egyre nehezebben megy, gondoljunk csak Ausztriára vagy Olaszországra, vagy éppen – a közvetlen veszély esetén azonnal köpönyeget fordító –, a migránsok elől a kikötőit azonnal lezárni akaró franciákra és spanyolokra. Ám a senki által meg nem választott Európai Unió vezetői körében egyelőre még kisebb az ellenállás.

Egykor a Jobbik sem ebben a körben kereste a szövetségeseket. Legalábbis a szavazók szintjén nem. Csurka István persze anno pontosan leírta, hogy „aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete.” Annak idején éppen az MSZP és az SZDSZ biztosította nyilvánosság hozta föl a Jobbikot arra az ismertségi szintre, hogy végül parlamenti párttá válhatott. Most pedig ki az, aki a hatalom megszerzése érdekében a hónuk alá nyúl? Az a Simicska Lajos, aki a médiumain keresztül (is) a Fidesszel szemben minden követ megmozgat, hogy az MSZP és az SZDSZ mai képviselői, benne a Jobbikkal, elvegyék a nemzeti erőktől a hatalmat, s odaadják a sorosista globálnyikoknak.

Ha viszont az új, radikális jobboldali párt elviszi a jobbik törzsszavazóinak jelentékeny részét, akkor arányosan csökken annak az esélye, hogy akár egy teljes –Jobbikkal együtt értendő – ellenzéki összeborulás esetén, amire komoly esély van, meg lehessen dönteni a Fidesz hatalmát.

Jogos a média, benne a kormánypárti orgánumok fokozott érdeklődése, hiszen végre a jobbikos szavazóknak is tisztán kell látni ahhoz, hogy helyes döntést hozzanak a választáson. Ha ők jobboldali érzelműek, akkor szavazzanak azokra, akik valóban az ő nézeteiket képviselik, nem pedig azokra, akik álruhás SZDSZ-esként, MSZP-sként játszák el a nemzet megmentője szerepét, mint tették idáig. Amiből persze egy szó sem igaz.

Ha tehát a Jobbik támogatottsága gyengül, akkor a kormánybuktatás esélye is lényegesen mérséklődik.

Éppen ezért szeretné a Heti Válasz az új erő jelentőségét eliminálni, nyilván Simicska Lajos közvetlen óhajának eleget téve, amikor a Magyar Hajnal 2014-es eredményéről ír. Mint a lap megjegyzi, figyelmeztető jel a Jobbiktól is jobbra állók számára, hogy a csalódott jobbikosok alapította Magyar Hajnal „bolhabokányi” eredményt ért el 2014-ben.

Meglátjuk, mit hoz a holnap. Milyen támogatottsága lesz az Erő Ünnepén megalakuló radikális jobboldali csoportosulásnak.

Egy azonban biztos. A választópolgárokat nem szabad becsapni. Liberális köntösben nem lehet jobboldali politikát folytatni, mert előbb utóbb lehull a lepel. És akkor ott marad a meztelen király a politikai szemétdomb kellős közepén. Esetünkben a Jobbik pőrén, hazug pártként, megalázottan.

Az új radikális jobboldali mozgalom lehet sikeres is, meg nem is. Ám ha az általa képviselt eszmeiséget szívből teszi, s nem az igazi – alapvetően gonosz – jobbikos lelkének elleplezése céljából, akkor már sokat tett a politikai közélet tisztábbá tétele érdekében. S ez egy demokratikus jogállamban nem kevés.

Ha másért nem is feltétlenül, de ezért a tettéért már tisztelettel tekinthetünk rá.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40103/pics/lead_800x600.jpg
Betyársereg,Érpataki Hálózat,Identitesz,jobbik,új, radikális jobboldali mozgalom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Carlo 2017-07-08 19:52:34
Alig várom, hogy Vona a macskajancsi, pofára essen, mert becsapott a radikális kiscica sokunkat. A szemét, nem átallott büszkélkedni a kemény gárdisták gyűrűjében, galádul. Én és a barátaim, csak mezei szavazók voltunk, de bánt, hogy a becsapottak jóvoltából, jól él a tróger frakció.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?