Bérkommentelőket alkalmazott a Jobbik

A felvétel illusztráció

Több tíz millió forintért alkalmazott a Jobbik bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját, írja a Magyar Idők. A laphoz eljuttatott szerződések szerint a párt megmondóemberei 2012-től kapták megbízásukat, egészen 2015 végéig. A lista nem teljes, a megyei és a választókerületi bértollnokok nem szerepelnek rajta.

A megbízottak között több jelenlegi Jobbik-tag, illetve önkormányzati képviselő neve is feltűnik, így Hocza Tamásé, aki a párt Borsod-Abaúj-Zemplém megyei alelnöke, választókerületi elnöke, és havonta 66 ezer forintot kapott azért, hogy ellássa a rá bízott feladatot. Több mint 3 és fél éves médiafigyelésért közel 2,5 millió forintot kapott. Nála jobban járt Sátoraljaújhely jobbikos képviselője, aki már havonta 74 ezerért, összesen 3,1 millió forintért írt kommenteket a pártot kritizálóknak. A legmagasabb fizetést, havi 95 ezer forintot Bogdán Szabolcs jobbikos kapta, aki a többiekhez hasonlóan mintegy 3 és fél évig „figyelte a médiát”, összesen közel négymillió forintért.

– Stílusuk személyeskedő, kioktató, sokszor nyomdafestéket nem tűrő elemekkel is teletűzdelik véleményüket. – Lényege az, hogy aki nem Vona Gábort és a Jobbikot követi, megalázzák – fogalmazott egy egykori jobbikos.

A megismert listán szereplő 12 személy összesen közel 34 millió forintot kapott a Jobbiktól a fent vázolt feladatok ellátására.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40615/pics/lead_800x600.jpg
bérkommentelők,jobbik,lejáratás,tízmilliókért
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?