Blogolj!

A Murányi-fiúk kacagtató erkölcse

Murányi Marcell és Murányi András Fotó: Heti Válasz

Talán a nyári uborkaszezon az oka, hogy a Heti Válasz fontosnak tartotta terjedelmes beszélgetést közölni Murányi Marcellel és Murányi Andrással, akik mindketten voltak a Népszabadság főszerkesztői. Murányi Marcellnek halált okozó közúti baleset okozása miatt kellet távoznia a főszerkesztői székből, Murányi Andrásnak pedig azért, mert maga a lap szűnt meg, ezzel együtt a pozíció is.

A dologban annyi a különös csupán, hogy Murányi Marcell a Heti Válasznak adott nyilatkozatában kijelenti: „Sohasem dolgoztunk együtt, nem véletlenül.”

Igaz, ezt a marhaságot már testvére a következő mondatokban cáfolta, mondván egy közös kiadónál Marcell a Blikk főszerkesztője volt, András pedig a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese.

Az egymáshoz közeli munkavégzés valójában a Népszabadságnál is tetten érhető. Murányi Marcellel ugyanis – 2015. május 15-i lemondása után nem sokkal – a Népszabadságot kiadó Mediaworks tanácsadói szerződést kötött, közvetlenül a szerkesztőségvezetői székből való távozása után. Murányi András pedig 2015 augusztus elején lett a Népszabadság főszerkesztője. Erre mondja Murányi Marcell, hogy „Sohasem dolgoztunk együtt, nem véletlenül.”

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy testvérpárnak közös munkahelye van. Főleg, ha egy szakmában is dolgoznak.

A kérdés csak az, egy ilyen élethelyzetben miért kell eljátszani a szentet, mi szükség van arra, hogy még az összeférhetetlenség árnyékát se engedjék magukhoz közelíteni egy olyan helyzetben, aminek az ellenkezőjével egyébként a szakmabeliek nagy része tisztában van, hiszen az orruk előtt zajlott minden.

Kacagtató. Súlyos erkölcsi színvonalukat nem is az jelzi pontosan, hogy egy helyen dolgoztak vagy sem. Sokkal inkább az, ahogy erről most nyilatkoznak. Ahogy megpróbálják elhazudni a valóságot.

Vérbeli liberális újságírók, szerkesztők.

Olyankor is hazudnak, amikor semmi szükség rá.

Talán a Népszabadság tönkremenetelének is ez volt a fő baja.

Nem az, hogy ellenzéki volt. Sokkal inkább az, hogy hiteltelen.

De hogy a magát következetesen továbbra is jobboldalinak minősítő heti Válasznak – Simicska tulajdona – miért kell hatalmas terjedelemben népszerűsítenie ezt a két ember, arról fogalmam sincs. 

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40718/pics/lead_800x600.jpg
Heti Válasz,Murányi András,Murányi Marcell
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?