MSZP-s borzalmasok, „feketeseggűek”

Molnár Zsolt

Ahogy kívülről látszik, közel a vég. Legalábbis Botka számára. Az MSZP év eleje óta konfliktust kunfliktusra halmozó miniszterelnök-jelöltje vezetésével szűk fél év alatt jottányit sem nőtt a párt népszerűsége. A beígért egymillió plusz szavazóból pedig például per pillanat egy darab sincs a párt mögött. Botka elérkezettnek látta az időt, hogy a belső „ellenségekre” vadásszon. Hátha ez jobban vonzza a választókat.

Éhgyomorra leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökét. S mivel evés közben jön meg az étvágy, kilátásba helyezte, hogy hamarosan megnevez még több „sötétben bujkáló ellenforradalmárt”, akik a közelmúltban felelőtlenül és névtelenül nyilatkozgattak.

Nyilván ettől várja, hogy az MSZP támogatottsága ugrásszerűen megnövekedjen.

Hiszen milyen nagyszerű, egyenesen vonzó üzenetnek gondolhatja Botka – valószínűleg ez jellemezheti az MSZP sötét értékkezelését –, ha a megbélyegzettek fejére mutatva nyilvánosan megvádolja például őket azzal, hogy a DK vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel is el tudják képzelni az együttműködést a választási siker érdekében. Az lehet, hogy ez nem tetszik Botkának, mert a közösködés – a korábbi tapasztalatok alapján – szerinte mindenképpen kudarchoz vezet. Csak az a baj, hogy a pártvezetés mandátuma is a többség akaratához kötött. Föl lehet ugyan mutatni a kongresszus 96 százalékos támogatását, kvázi felhatalmazását a „teljhatalom gyakorlására”, de látni kell, hogy az alapszabály szerint ez nem jelenti azt, hogy a párt korábban kialakított, alapszabály szerinti hatásköreit felülírta volna a kongresszusi döntés.

Így joggal mondja a Botkától az igazsága és tisztasága biztos tudatában csöppet sem megijedő Molnár Zsolt, hogy az együttműködés kérdéséről az MSZP Választmánya jogosult dönteni, aminek az ideje ősszel jön el. Ergo nem igaz az, amivel Botka vádolja, hogy Molnár szembe megy az MSZP döntéseivel. Legfeljebb Botka nyilatkozataival, vágyálmaival nem egyeznek megnyilvánulásai. Ezek azonban a pártszabályzat szerint nem relevánsak. Így Molnár az MSZP szempontjából feddhetetlen marad, ha nem túlzás ezt a jelzőt bármely MSZP-s politikusra használni. A választmány ugye az a testület, amelynek éléről bő egy éve zavarták el Botkát. Naná, hogy nem szívleli a grémiumot a miniszterelnök-jelölt, hatásköreit pedig legszívesebben egyenesen levegőnek nézné.

Mint ahogy természetesen az sem igaz, hogy Molnár Zsolt a Fidesz fizetett ügynöke volna, s azért tenne Botka szerint renitens lépéseket a szocialista párt ellen, mert pénzt kap aknamunkájáért a kormánypárttól. Ezt a Blogstar már a Botka interjú előzetesének megjelenésekor kapásból cáfolta, amit természetesen maga az érintett Molnár Zsolt is megtett nem sokkal később. Kötve hiszem, hogy Botkának volnának ez ügyben hitelt érdemlő bizonyítékai, mert akkor ezzel indította volna a támadást, nem a tekintélyelvű kinyilatkoztatással.

A kormánypárti érzelmű választók nyilván jót mosolyognak a demokrácia MSZP-s jegyeket magán viselő működésén, ami a pártállam keserű időszakában volt szolgálatban, úgy hívták: népi demokrácia. A rendszernek csak két eleme volt hazug: a „népi” és a „demokrácia”. Az istenadta nép persze a rendszerváltozás után is okozott fejfájást politikusoknak. Emlékezhetünk az MDF-es Szabó Ivánra, aki a párt „borzalmas” tagságáról értekezett.

Így lehet ezzel most a globalista Botka is, aki a borzalmasokat, a – bocsánat a nyers kifejezésért – további „feketeseggűeket” hamarosan megnevezni tervezi.

Izgatottan várjuk a listát. Hátha augusztusban végignézhetjük a szocik most bimbózó belső polgárháborúját.

Bár annak sokkal jobban örülnénk, ha végre egy tisztességes nemzeti alapú baloldali pártot hoznának létre.

Ettől azonban borsódzik az alapvetően sorosista MSZP háta.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40765/pics/lead_800x600.jpg
Botka,ellenség,feketeseggűek,Molnár Zsolt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?