Blogolj!

„Az, hogy így néz ki, kellemetlen”

fotó: Internet

Vágó István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, mi több a párt médiacsoportjának vezetője nagyon elkeseredhetett. Talán azért, mert Botka László - pártelnökének minden eddigi próbálkozása ellenére - hallani sem akar arról, hogy Gyurcsány Ferenccel közösen induljanak a 2018-as választásokon. Vagy talán azért, mert nyúlik, mint a rétestészta az a szappanopera, mely szerint Orbánnak titkos bankszámlája van Svájcban. Bizonyíték sehol, amit a kezdet kezdetétől tudni lehetett, hogy nem is lesz. Az erőlködés azonban tovább folytatódik. Esetleg azért is lehet az elkeseredettség, mert ez a bohózatba hajló történet őt is és egész pártját is kínos helyzetbe hozza, nevetségessé teszi.

Van olyan, hogy az ember tehetetlen dühében legszívesebben a földhöz csapna egy tányért. Az alapvetően takarékos ember hírében álló Vágó István a pazarlást úgy előzte meg, hogy leült a Facebookja elé és alávaló módon becsmérelte Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét, pártjával, s kétmilliós támogatói körével együtt. Mintha a kocsmában köpte volna szemen ivócimboráját.

Ezt volt képes leírni ez az ember:

„Az, hogy így néz ki, kellemetlen. Ahogy beszél, az bicskanyitogató. Hogy ez az ember ma országgyűlési képviselő lehet, az szégyenletes. Hogy ő egy párt alelnöke, az szinte megmagyarázhatatlan. Hogy ez a párt ma az ország kormánypártja, az szinte hihetetlen. De a legszomorúbb az, hogy ennek a pártnak ma még mindig ekkora a támogatottsága. Ez már kész tragédia.”

No komment! Tudjuk, a stílus maga az ember.

Képzeld el, kedves István, hogy ugyanezt akár Rólad is írhatta volna valaki, ha olyan faragatlan, bunkó módon gyűlölködő lett volna, mint Te.

Képzeletbeli Facebook bejegyzés Vágó Istvánról:

„Az, hogy így néz ki, kellemetlen. Ahogy beszél, az bicskanyitogató. Hogy ez az ember ma országgyűlési képviselő lehet akar lenni, az szégyenletes. Hogy ő egy párt alelnöke elnökségi tagja, az szinte megmagyarázhatatlan. Hogy ez a párt ma az ország kormánypártja harmadik legnagyobb ellenzéki pártja, az szinte hihetetlen. De a legszomorúbb az, hogy ennek a pártnak ma még mindig ekkora a támogatottsága. Ez már kész tragédia.”

Érdekes, ugye? Ezt csak azért nem írta le senki abból a kétmillióból, ami Neked oly szomorúan soknak tűnik, mert többre tartja magát annál, hogy a másik embert sértegesse, becsmérelje. Hogy személye ellen gyűlölködjön.

Egyébként Németh Szilárd helyén tudja kezelni a Vágó-féle favágó megjegyzéseket. Egy interjúban erről így vallott.

Önt a párt öklének tartják. Az ellenzék szerint mert robosztus, birkózó alkat, és odacsap, ahova „köll”, mint a munkásököl. A másik oldalon az egyenes beszédet, a közérthető fogalmazást, a konfliktusok szemtől-szembe való fölvállalását értik rajta, s ezért tisztelik. Hogy viseli ezt a megjelölést?

Számomra ez inkább megtisztelő. Azoknak meg köszönöm, akik támogatnak. A birkózás tartást ad: ne lépj félre a megpróbáltatások elől, készülj fel, küzdj meg becsületesen magadért és a társaidért egyaránt! Híve vagyok a tiszta, egyenes beszédnek, a szemtől szembeni cselekvésnek. Tisztelem azokat az ellenfeleket, akik nem hablatyolnak, jó, ha a diszkusszió a valóságról és az igazságról szól. A cinizmust, az irigységet, a hazudozást és rosszindulatot nehezen viselem. Nyilván nem mindenki ért velem egyet, ezért gyakran kifiguráznak, kigúnyolnak, beskatulyáznak. Alapjaiban nem zavar, nem is zavarhat, mert közszereplő vagyok. Vállaltam, s vállalom ezután is.”

Látod, István! Ez a gyűlöletmentes, egyenes beszéd. Talán ezért is van a pártnak ekkora támogatottsága, amit Te kész tragédiának tartasz. S alapvetően ezért nem juttok ti egyről a kettőre.

Az emberek már csak ilyenek, nem szeretnek gyűlölködni s nem szeretik azt sem, ha hazudnak nekik. Ahogy most te tetted, ahogy a főnököd, meg a DK szokta tenni az emberekkel.

Neked, mint a párt médiacsoportja vezetőjének ezt különösen tudnod kellene.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40854/pics/lead_800x600.jpg
Gyűlölködés,Németh Szilárd,Vágó István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
gizella 2017-08-02 14:51:29
egyre szánalmasabb ez az ember : (((( régen a cocializmusért küzdött ádázul,most meg az ultraliberálissá vedlett gyurcsány(i)-ért ? ez már demencia?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?