Blogolj!

A végén együtt fognak pofára is esni?

A görcsös ragaszkodás egy újabb csillogó opusát olvashattuk szerdán Gyurcsány Ferenc Facebook oldalán. Ebből is kiderült, hogy a DK elnöke azt látná helyesnek, ha a teljes demokratikus együttműködés megvalósulna. Tehát szerinte Ferenc testvér nélkül ne legyen demokratikus együttműködés.

Érdekes az érvelés, mert azt mondja Gyurcsány, hogy az ellenzéki pártok bár nem gondolkodnak mindenről ugyanúgy, de a lényegben egyetértenek. A lényeg pedig Orbán leváltása. Hozzáfűzi, hogy Orbán leváltása után egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehozniuk.

Hogy Gyurcsány szerint mi a normális európai demokrácia, az legalábbis kérdés. Az ugyanis nem biztos, hogy normális európai demokráciának mondható, amitől a választópolgárok 2010-ben hanyatt homlok menekültek, s még a régi, alapvetően bolsevista választási törvény alapján is beszavazták a Fideszt kétharmaddal.

Az sem biztos, hogy a normális európai demokrácia kategóriába tartozik, ha a békés tüntetőket rendőri gumilövedékek sortüze és kardlapozó lovasrendőrök támadják meg. Esetleg éppen a ma is görcsösen igét hintő akkori miniszterelnök ösztökélése, jóváhagyása alapján. Normális európai demokráciának mondható, amikor az ellenzék egyik vezetőjének kijelentéséről saját maga által bevallottan köteles beszédet hazudik személyesen a miniszterelnök környezete? Normális európai demokráciának mondható, amikor meghamisítjuk a Brüsszelnek küldött, Magyarországra nézve rendkívül negatív gazdasági statisztikát s csak akkor vallunk színt, amikor már csalfa módon megnyertük a választásokat. Amikor már nyugodtan jöhetnek a megszorítások, mert bármi történik is, páholyban vagyunk négy évig? Amikor már az őszödi beszéd is nyugodtan nyilvánosságra kerülhet? A Gyurcsány-Bajnai-féle normális polgári demokráciában benne van a 13. havi nyugdíj elvétele csakúgy, mint a 13. havi fizetésé. S ott van a devizaadósságba hajszolt állampolgárok több százezres tömege is.

Csupa-csupa olyan „kincs”, a Gyurcsány-érában elért „eredmény”, amiért érdemes volna a magyar polgároknak sorompóba állni és kikövetelni Gyurcsány Ferenc bevételét a buliba. Vagy nem?

Hogy látszólag mennyire így van, álljon itt egy idézet a tegnapi HírTvből, személyes Botka Lászlótól. „A legrosszabbul teljesítő baloldali kormány is ezerszer jobb volt, mint a mostani Orbán-kormány, ez vitán felül áll”. Magyarán vitán felüli, hogy Botka jobbnak, sőt ezerszer jobban értékeli Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki teljesítményét Orbánénál.

Namármost, ha ez így van, akkor kérdés: láttak már olyan miniszterelnök-jelöltet, akinek egy ilyen kincs hever a lábainál, s ahelyett, hogy fölvenné, babusgatná, igyekezne minél nagyobb részben saját hasznára fordítani, belerúg és saját MSZP-s szimpatizánsai jó részének ellenzése ellenére minél messzebb tartja magától?

Ha valaki ezerszer jobb, mint Orbán Viktor, aki a lehetőség szerinti legtöbbet adja az embereknek, az országnak és ráadásul baloldali, akkor azt meg kéne becsülni, be kéne venni a csapatba, hogy ezerszer olyan jól menjen az ország szekere, mint most.

Csakhogy tényleg ezt akarja-e Botka László?

Amikor Medgyessy Péter volt az ő helyében, akkor azt mondta, hogy jó, ahogy a Fidesz csinálja, de nem elég jó. Ha ők jönnek, jobban csinálják. Jöttek, tudjuk mi lett belőle. Kudarc, zuhanórepülés, hazugsághalmazok.

Ha Botka legalább a látszatra ügyelne, akkor az imént idézett kijelentése alapján azonnal összeborulna Gyurcsánnyal, hogy ezerszer jobb Magyarországot teremtsen Orbán Viktorénál.

Erről azonban szó sincs! Ha ugyanis valaki nem akar összeállni egy ilyen nagypipájú politikussal, mint Gyurcsány, az vagy elmeháborodott vagy szimplán hazudik. Mint ahogy hazudik akkor is, amikor a jelenleginél sokkal jobb Magyarországot akar teremteni.

Hiszen tudjuk, ő mondta, hogy győzelem esetén első dolga lenne a kerítés lebontása, hogy megfeleljen Martin Schulznak, meg a többi szégyenteljes liberális EU-politikusnak Jean-Claude Junckerrel az élen.

Akkor most írogasson tovább Gyurcsány összefogást igenlő bejegyzéseket vagy se?

Mindegy. Bármit hazugáljanak most pro és kontra, a végén úgy is egy csapatban fognak focizni. Remélhetőleg közösen fognak pofára is esni.

Eggyel több vagy kevesebb hazugság náluk úgyse számít!

Elvégre „csak” a népnek adják!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40874/pics/lead_800x600.jpg
Botka,Gyurcsány Ferenc,pofára esés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?