„Vesztettek a hazug áskálódók”

Szél Bernadett           Fotó: Internet

Kezdődhet a csepeli birkózó-akadémia építése. A rendőrség ugyanis megszünteti a Szél Bernadett (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP) országgyűlési képviselők és Szenteczky János (MSZP), a párt fővárosi alelnöke és csepeli elnöke feljelentése alapján indított nyomozást. Ezt Németh Szilárd jelentette be Facebook oldalán szombaton, utalva a határozat szövegére, hogy a csarnok megépítése nem bűncselekmény, az alapítvány működése pedig jogszerű. „Vesztettek a sportszerűtlen, hazug és irigy áskálódók!”, hangsúlyozta a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke közösségi oldalán.

Májust írtunk még, amikor a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megszavazta, hogy a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó-Akadémia Alapítvány kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást a Kozma István Magyar Birkózó-Akadémia sportcsarnokának felépítésére. Ezt követően Kunhalmi Ágnes (MSZP) már hűtlen kezelésről beszélt, Szél Bernadett (LPM) sikkasztást és szintén hűtlen kezelést emlegetve feljelentéssel riogatott, Szilágyi György (Jobbik) parlamenti felszólalásában pedig a rezsibiztos megbízhatóságával gúnyolódott.

Megszületett a feljelentés is, amelynek most pont került a végére. Két év múlva elkészülhet a sportcsarnok. A létesítmény megvalósítása az első lépése lesz a projektnek. A csepeli Hollandi út 8. szám alatt ugyanis 130 fős kollégium is épül, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is megvalósulnak a területen. A teljes beruházás 4-4,5 milliárdba kerülhet.

A Németh Szilárdot ért támadásokkal kapcsolatban a képviselő már a májusi sajtótájékoztatóján visszautasította a csalás vádját, egyben személyes felelősséget vállalt a projektért, amely – mint mondta – végig átlátható és ellenőrizhető lesz, ahogy az MBSZ valamennyi tevékenysége is az, mióta ő vezeti a szövetséget.

Kiemelte továbbá, hogy a Magyar Birkózó-Akadémia létrehozása, felépítése és működtetése céljából létrejött alapítványhoz nincs már köze, azon túl, hogy ő alapította. Már beadták a papírokat, hogy a saját lakcímét átírják a Hollandi út 8-ra, a csarnok helyszínére. Aláhúzta, hogy ő pénzt nem vehet ki az alapítványból, csak beletehet, és nem is szüntetheti azt meg.

A leendő sportcsarnok látványterve

Hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia leendő csepeli csarnoka egyébiránt örömmel és büszkeséggel tölti el a városrész lakóit, arról Szabó Szabolcs, az Együtt független, csepeli illetőségű parlamenti képviselője egyértelműen kijelentette: „Én mindig örültem neki” – szögezte le. Csak abban vitáztak, hogy hol épüljön meg, mert szerintük a Kis-Duna part nem ideális helyszín, de végül elfogadták ezt is. S annak is örültek, hogy nem 500 millióért, amiről eredetileg szó volt, hanem kétmilliárdért egy még nagyobb csarnokot építenek. Így nemcsak önmagában egy kétszintes létesítmény készül el, hanem lesz egy birkózó-akadémia is. Mellette még 2,4 milliárdért épül valamikor szállásépület, rehabilitációs központ. Magyarán a birkózásnak a hazai központja lesz Csepel, s ez nagyon jó dolog a városrészben élőknek.

Ennek megvalósulásához azonban kellett egy ember, aki a helyi viszonyokat jól ismeri, s aki a kormányzat és a csepeli polgármesteri hivatal bizalmát Lázár János és Borbély Lénárd polgármester szerint egyaránt élvezi. Ő pedig Németh Szilárd volt.

Egy jó ügy tisztakezű, puritán képviselője.

Az egykori birkózón most politikusok kerestek fogást.

Hiába.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40966/pics/lead_800x600.jpg
birkózó-akadémia,birkózószövetség,Kunhalmi Ágnes,Németh Szilárd,Szél Bernadett
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emilia 2017-08-07 07:21:54
Vesztettek a hazug áskálódók ?

Már ideje lenne , hogy eltűnjenek a politikai életből !
Ők megélhetési " POLITIKUSOK " !
Politikusnak születni kell ! Ők nem születtek annak !
Nagyon fájdalmas , hogy csak a gyűlöletet tudják szítani !
A szabad kőmívesek szekértolói !
Magyarország a magyaroké !
Magyarországnak szuverén államként joga van megvédeni a határait és annak a népét . Ha nem tetszik nekik a demokratikus elvek szerinti megreformálása , gondolkodása , el is lehet menni ! Oda , ahonnan származnak !
Nem vagyunk antiszemiták , sem rasszisták !
Jó utat ! Inkább ma , mint holnap !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?