Botrányokkal a választásokig

Folytatódik az ellenzéki cirkusz a parlament szerveinek botrányba keverésére. A nemzetbiztonsági bizottság hétfőre, konszenzus nélkül összehívott ülése után - amikor a botránykeltéssel az ország minden eddiginél sikersebben megrendezett vizes vb miatti örömérzetét, jó hangulatát akarták elrontani - most a parlamentre fókuszálnak a sororosista ellenzéki erők. (A rend kedvéért: Lendvai Ildikó vallotta be egy tavaszi tüntetésen adott nyilatkozatában, hogy a teljes ellenzék Soros mögött áll.)

Mostani hír, hogy az LMP és a DK csatlakozott az MSZP kezdeményezéséhez, hogy a Parlament tartson rendkívüli ülést augusztus 21-én. Az MSZP azért kezdeményezett rendkívüli ülést még júliusban, mert szerinte ekkor a legalkalmasabb megtárgyalni az EU-nak a CEU-val kapcsolatos döntését. Azt a törvényt, amelyet szerintük ideje lenne hatályon kívül helyezni, s a Soros-egyetemet – ahogy eddig is volt – a törvények fölé helyezni. Az LMP pedig az alapvetően a baloldal okozta devizahitelesek ügyét tartja fontosnak megtárgyalni a rendkívüli ülés keretében. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy a Jobbik mellett, az Együtt egy szem parlamenti képviselője és a további „függetlenek” is csatasorba álljanak. A Fidesz közleményben jelezte, hogy nem megy el az ülésre. Ahogy írták, "A magyar baloldal végrehajtja a rendelést, hiszen Soros bábjai. Ha rajtuk múlna, ugyanilyen gyorsasággal bontanák le a kerítést, a tranzitzónákat és fogadnák el a kvótát, hogy végre tudják hajtani a +Soros-tervet+" – rögzíti a közlemény.

Pedig meg lett volna az esély arra, hogy például a nemzetbiztonsági ülés kapcsán nyugodtan, botránymentesen dolgozzanak. Csak be kellett volna tartani az adott szavukat. Azt a megegyezést, amelyet a nyári szünet előtt kötöttek. Eszerint csak akkor hívnak össze nemzetbiztonsági ülést, ha konszenzus van, s ha ezt fontos nemzetbiztonsági kérdés indokolja. A hétfői ülés konszenzusa azonban már akkor megdőlt, amikor meg sem kérdezték Molnár Zsolték Németh Szilárdot, a bizottság fideszes alelnökét az ülés összehívásának szándékáról. Ezt portálunknak maga a bizottság alelnöke mondta el. Nemzetbiztonsági relevanciával bíró témák helyett pedig hírlapi kacsán alapuló kérdésekkel tűzdelték meg a napirendet.

Tudták tehát jól, hogy nem lesz ülés hétfőn, de azért eljátszották a meglepettet és a sértődöttet, merthogy a Fidesz nem vett részt rajta, így az ülés jogilag nem is volt ülés. Az ellenzéki sajtó ezt az „apró” mellékkörülményt természetesen elfelejtette közölni a publikummal, így a közvélemény egy része látszólag együtt mérgelődhetett az ellenzékkel és a Soros-, Simicska médiumokkal. Nyilván ez a cél. A botrányokkal hergelni az embereket, vissza-visszatérően bemutatni, hogy nincs béke, rend, nyugalom az országban. Tehát a választáson változtatni kell.

A csütörtöki nemzetbiztonsági ülésen aztán minden kérdés napirendre került, s a képviselők mindenben jogszerűen tudtak eljárni. Botrány nélkül, békében, nyugalomban. Talán ezért nem is jött el már erre az ülésre Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivő-képviselője, mert számukra a „munka” már hétfőn, a botrány fölgerjesztésével befejeződött.

Ez az a tipikus műbalhé, amelyek sorozatára számítani lehet a következő hetekben, hónapokban, egészen a választásokig. Legközelebb augusztus 21-én, amikor a rendkívüli parlamenti ülés miatt csattog majd az ellenzéki pártok szájkaratéja.

E lehetetlen helyzet kezeléséhez rendkívüli nyugalom kell és nagy felkészültség. Ebben sokat segít a nemzeti konzultációk során kinyilvánított lakossági vélemény, a kötelező kvótát elutasító tavaly októberi népszavazás. Egyáltalán az a harmónia, amely a magyarok többsége és a kormány között van.

Ez a harmónia jelenthet bíztatást 2018 sikerére.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/40960/pics/lead_800x600.jpg
botrány,DK,LMP,MSZP,rendkívüli ülés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?