Bruck András, lila fejjel

Bruck András író, publicista friss Facebook bejegyzésében megint lehülyézte a világot. De különösen Ligeti Miklóst, a Transparency International Magyarország igazgatóját, akinek volt képe azt bizonygatni nemrég a Klubrádióban, hogy Magyarországon még demokrácia van. Bruck azért volt különösen dühös Ligetire, mert rá úgy tekint, hogy jogi igazgatói státuszánál fogva kevesen ismerik jobban nála „a demokratikus jogrend felszámolásának végzetes lépéseit”. Bruck szövegét nyilván lila fejjel, dühtől elborult elmével írta, amikor az embernek általában végképp nincs érkezése arra, hogy a megbírált alany mondanivalóját érdemben fölfogja. Az meg aztán valószínűleg szóba sem jöhet nála, hogy – ismerve Ligeti jártasságát a témában – valóban úgy gondolja, a szakember minden esetleges ellenérzése ellenére meggyőződéssel vallja: Magyarországon igenis demokrácia van. Ennek ugyanis egyszerűen az a mércéje, hogy az a politikai erő gyakorolja-e a hatalmat, amely a legtöbb szavazatot kapta a választáson. Szakember mást egyszerűen nem mondhat, legfeljebb a lilafejű, orbitálisan liberális publicista vetemedhet ilyen megállapításra. Lehet ez ellen tiltakozni, ellenállást szervezni, de legitim eredményre biztosan nem lehet jutni. Még a bíróság sem adhat neki igazat.

Mert a liberálisoknál csak akkor van demokrácia, ha ők vannak hatalmon, ha ők szereztek többséget. Szerencsére ennek már jó ideje nincs nyoma Magyarországon. Ha viszont a többség a másik oldalra szavazott, akkor a liberálisok szerint akkor is diktatúra van Magyarországon, ha a jog, Ligeti, meg a való élet ennek gyökeresen ellentmond. Volt már ilyen Magyarország történetében. Emlékezhetünk, Kádárék a szocializmusról mondták, hogy ez a világok legjobbika, s mi azt hamarosan felépítjük. Építettük is mindaddig, amíg szépen ki nem múlt, össze nem omlott.

Az embereket ugyanis nem lehet saját akaratuk ellenére tartósan és lélekben megnyomorítani, s olyan irányba terelni, amerre a hataloméhes kisebbség önérdekből terelni akarja őket. Lehet eszköz ehhez a szuronyos puska éppúgy, mint a liberális áldemokrácia. De tartósan egyik sem működik.

Csak Bruck ökölrázós albán légvédelme dominál, amivel mindenkinek a fejére akar csapni, aki ezt az elvet nem hajlandó tudomásul venni.

Facebook bejegyzésében előveszi Tóth Csaba és Böcskei Balázs politológusokat, és keményen leteremti őket. Miért asszisztálnak ahhoz a tévé műsorában, hogy a kormány érdekét szolgáló politológussal és lapszerkesztővel együtt közreműködnek hazugságok, összeesküvéselméletek gyártásában.

Bruck fő baja azzal volt, hogy a múlt héten kisebb botrányt, gúnyolódást kavart a médiában, (a Soros- és Simicskamédiában, csak hogy jobban értsük) hogy a műsorban velük vitázó politikai elemző, Mráz Ágoston Sámuel azt merte mondani, hogy a Momentum elnökének francia barátnője miatt esett kútba a budapesti olimpia. Budapest mellett ugyanis Párizs is pályázott a rendezés jogára, amit már – nem hivatalosan – a napokban meg is ítéltek neki. Böcskei és Tóth ezen nagyokat nevetett, viccelődve megjegyezve, hogy az íveket aláíró 260 ezer ember is francia lehetett vagy volt francia barátnőjük, de egy szóval sem cáfolták az állítást. Nem is tehették, mert Mráz nyilvános információt használva nyilvánvalóan igazat mondott, s joggal jegyezte meg, hogy lehet ezen ironizálni, de Fekete-Győr Andrásnak egyszer még el kell számolnia e történettel.

Bruck a hallottakon annyira felháborodott, hogy a következőket írta: „Nekik (Tóth, Böcskei – a szerk.) ugyanis nem kellene ott ülniük az Echo TV bűzlő mocsarában, hogy egy professzionális hazudozóval, valamint egy kormánylap szó szerint elmeháborodott főszerkesztőjével „vitatkozzanak”.

Mégis ott vannak, holott őket ezért senki nem fizeti. Ők tehát azzal, hogy részvételükkel segítenek elrejteni a rendszer igazi természetét, ellenszolgáltatás nélkül szolgálják a rezsimet.”

Hát ennyi: megvannak a főbűnösök: Ligeti, Böcskei, Tóth. Ők annak ellenére, hogy extraliberálisok, úgy gondolják, hogy Magyarországon demokrácia van, ahol mindenkinek jogában áll elmondani a véleményét.

Bruck, ha ilyet tapasztal, valószínűleg mindig belilul. Állítja, a vele látszólag hasonszőrű emberek vitában való részvételükkel segítenek elrejteni a rendszer igazi természetét és ellenszolgáltatás nélkül szolgálják a rezsimet.

Biztos, hogy ők a kevésbé kártékonyak? – teszi fel a kérdést.

Biztos, hogy a televíziós vitapartnerek az elmeháborodottak és nem Bruck, aki még saját elvtársait is lehülyézi? – kérdezhetjük mi is.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/41028/pics/lead_800x600.png
Böcskei Balázs,Bruck András,demokrácia,Mráz Ágoston Sámuel,Tóth Csaba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?